Το Mediterranean Surf Contest  είναι ένα invitational surf contest που θα πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα την περίοδο Δεκέμβριος 2015 – Φεβρουάριος 2016, σύμφωνα με την κατάλληλη καιρική πρόγνωση κύματος και αέρα.
Είναι μια ιδέα που ξεκίνησε από την SOOK Board Family, μια εταιρεία με μακρόχρονη ιστορία στον χώρο του surfing, η οποία σε συνεργασία με την ομάδα του WBSF, φτάνει στην υλοποίηση της.
Στόχος του MSC, είναι να πραγματοποιηθεί αλλά και να καθιερωθεί ένα πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα contest, ακολουθώντας κανόνες και προδιαγραφές διοργανώσεων του εξωτερικού και κριτές πιστοποιημένους από ISA σε ένα 2ήμερο που έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν οι καλύτεροι Έλληνες surfers.
Ως μέρος διεξαγωγής έχει επιλεχθεί η βορειοδυτική ακτή της Ελλάδας και συγκεκριμένα η παραλία Κάστρο της Πάργας ή η παραλία Λυγιά, μέρη που παρουσιάζουν τις ιδανικές συνθήκες για ένα τέτοιο event και με την σωστή πρόγνωση, το αποτέλεσμα αναμένεται να είναι εντυπωσιακό.
papandreou-parga
Γιώργος Παπανδρέου
Η περίοδος αναμονής θα ξεκινήσει την 1η Δεκεμβρίου 2015 και θα διαρκέσει μέχρι τις 29 Φεβρουαρίου 2016. Οι αθλητές θα ενημερωθούν για το αναλυτικό πρόγραμμα των αγώνων τουλάχιστον τρεις ημέρες πριν, βάσει των καιρικών συνθηκών. Σε περίπτωση που μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα δεν παρουσιαστεί η κατάλληλη πρόγνωση, θα υπάρξει μετάθεση της περιόδου αναμονής που θα ανακοινωθεί από την διοργανωτική ομάδα.
Οι 24 αθλητές που έχουν επιλεχθεί να συμμετάσχουν από την διοργανωτική επιτροπή του MSC, θα έχουν παροχές όπως έκπτωση στην διαμονή, πρωινό και lunch pack κατά την διάρκεια των αγώνων. Επιπλέον οι 4 πρώτοι τη διοργάνωσης θα λάβουν χρηματικό έπαθλο, αναμνηστικά βραβεία και δώρα από εταιρείες του χώρου.
Οι εικόνες και το περιεχόμενο που θα προκύψουν από το 2ήμερο του MSC, θα ταξιδέψουν όχι μόνο σε όλη την Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό, με στόχο να αναδειχθούν οι μοναδικής ομορφιάς ελληνικές ακτογραμμές και οι κατάλληλες συνθήκες που παρουσιάζονται για surfing στην χώρα μας.
Σε αναμονή λοιπόν για την κατάλληλη καιρική πρόγνωση, σύντομα θα ανακοινωθούν και όλες οι πληροφορίες που αφορούν το Mediterranean Surf Contest. 
Δες τους αθλητές που έχουν δηλώσει συμμετοχή στο MSC, εδώ!