728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Ενας ηλεκτρονικός ξεναγός για τα Μουσεία της Πρέβεζας από έναν Πρεβεζάνο


Ενας ηλεκτρονικός ξεναγός για τα Μουσεία της Πρέβεζας από έναν Πρεβεζάνο
Tην επιθυμία του να βοηθήσει ώστε να λειτουργήσουν τα Μουσεία του Δήμου Πρέβεζας και κυρίως το Αρχαιολογικό Μουσείο της Νικόπολης, με την εφαρμογή του ηλεκτρονικού ξεναγού που ανέπτυξε ο ίδιος, εξέφρασε ο 26χρονος Πρεβεζάνος Ανδρέας Φατούρος , στην εκπομπή της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Πρέβεζας “ΠΡΕΒΕΖΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΕΡΑΣΜΑ”.
Την εκπομπή επιμελείται το Τμήμα Προγραμματισμού του Δήμου Πρέβεζας και μεταδίδεται κάθε Τρίτη 10.15-11.00 από τους 87,9 και το διαδίκτυο.
Ο Ανδρέας με σπουδές στη Συντήρηση Αρχαιοτήτων και Εργων Τέχνης στα ΤΕΙ της Αθήνας, βρίσκεται πίσω από την ανάπτυξη της εφαρμογής που ακούει στο όνομα «Clio Muse», και απευθύνεται στους επισκέπτες μουσείων, αιθουσών τέχνης, πολιτιστικών οργανισμών κ.ά.
Η εκπομπή και ο Γιώργος Αλισανδράτος που επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί του, ζήτησε να μάθει για την εφαρμογή, που λειτουργεί ως ένας ηλεκτρονικός ξεναγός για τις εκθέσεις και τα εκθέματα για όλους όσοι διαθέτουν «έξυπνα» κινητά και ταμπλέτες και για την οποία έγραψε και η εφημερίδα «The New York Times».
Ο Ανδρέας Φατούρος είδε την εφαρμογή του να λειτουργεί και εκτός ελληνικών συνόρων, καθώς βρήκε φιλόξενο πεδίο εφαρμογής στη Liquid Art House της Βοστώνης. Διευκρίνισε ότι τα τρία μέλη της ιδρυτικής ομάδας της Clio Muse, ζουν και εργάζονται στην Αθήνα.
Στην ομάδα που υποστηρίζεται από την ολλανδική πρεσβεία και εκτός του Ανδρέα, συμμετέχουν η Δάφνη Τσεβρένη, απόφοιτος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, και ο Γιάννης Νικολόπουλος, τελειόφοιτος στους Ηλεκτρολόγους Μηχανικούς & Τεχνολογίας Υπολογιστών στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας.
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ανδρέας Φατούρος, το Clio Muse είναι μια πλατφόρμα διασύνδεσης των πολιτιστικών ιδρυμάτων με τους επισκέπτες των εκθέσεών τους και ταυτόχρονα ένα χρήσιμο εργαλείο ηλεκτρονικής περιήγησης στον πλούτο των εκθεμάτων. Μοιράζεται μοναδικές ιστορίες για επιλεγμένα εκθέματα, χωρισμένες σε 4 θεματικές ενότητες, με εμφανή τη χρονική διάρκεια κάθε ενότητας.
Οι επισκέπτες μπορούν να επιλέξουν για κάθε έκθεμα την ποσότητα της πληροφορίας που θα διαβάσουν, θα δουν ή θα ακούσουν.
Επιπλέον, μπορούν να ψηφίσουν τα αγαπημένα τους εκθέματα και τις πιο ενδιαφέρουσες ιστορίες, να παίξουν διαδραστικά παιχνίδια και να μοιραστούν την εμπειρία τους με τους φίλους τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Τέλος ο Ανδρέας τόνισε ότι θα τον ενδιέφερε να αναπτύξει την εφαρμογή πάνω στην διαδρομή του ποιητή Κώστα Καρυωτάκη το όνομα του οποίου έχει συνδεθεί με την Πρέβεζα.

Ενας ηλεκτρονικός ξεναγός για τα Μουσεία της Πρέβεζας από έναν Πρεβεζάνο Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Τρίτη, Δεκεμβρίου 08, 2015 Rating: 5 Ενας ηλεκτρονικός ξεναγός για τα Μουσεία της Πρέβεζας από έναν Πρεβεζάνο Tην επιθυμία του να βοηθήσει ώστε να λειτουργήσουν τα Μουσε...

Ετικετες

[ΝΕΑ ΗΠΕΙΡΟΥ][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: