728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Στο Νομό Πρέβεζας το έριξαν στα... καυσόξυλα – Χιλιάδες αιτήσεις – Κρούσματα λαθροϋλοτομίας και στην περιοχή μας



Εντυπωσιακή αύξηση των αιτήσεων για κοπή ξύλων προς καύση, παρουσιάζει ο Νομός Πρέβεζας τα τελευταία χρόνια, ενώ παράλληλα εντοπίζονται και στην περιοχή μας, όπως και σε όλη την Ελλάδα κρούσματα λαθροϋλοτομίας.
Το atpreveza επικοινώνησε με τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Δασών Ν. Πρέβεζας, κ. Βασίλη Δάλαρο, ο οποίος μας ανέφερε: «Οι αιτήσεις που γίνονται στην υπηρεσία μας για κοπή ξύλων έχουν εικοσαπλασιαστεί. Σκεφτείτε πως την προηγούμενη οκταετία, πριν ξεκινήσει η κρίση, είχαμε 120-130 αιτήσεις το χρόνο και τώρα φτάνουμε τις 2.000 περίπου το χρόνο.
Κρούσματα λαθροϋλοτομίας υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα και φυσικά και εμείς δεν είμαστε εξαίρεση. Έχουμε τα συνεργεία μας, επεμβαίνουμε σε περιπτώσεις που υπάρχει παρανομία και τους περισσότερους τους έχουμε πιάσει. Είναι βέβαια και ορισμένοι που τη λαθροϋλοτομία την έχουν κάνει επάγγελμα...».
Τα κρούσματα -σύμφωνα με τον κ. Δάλαρο- δεν περιορίζονται σε κάποια γεωγραφική περιοχή του Νομού μας, αλλά εκτείνονται από την Αγιά μέχρι τη Φιλιππιάδα, δηλαδή σε όλο το Νομό, όπου υπάρχει ξυλεία.
Αξίζει να σημειωθεί πως στα ορεινά του Ν. Ιωαννίνων, η λαθροϋλοτομία οργιάζει, ενώ στο «παιχνίδι» είχαν μπει τα προηγούμενα χρόνια και Αλβανοί, οι οποίοι περνούσαν τα σύνορα και έκοβαν ξύλα σε ελληνικό έδαφος, πουλώντας τα στη συνέχεια.


Ελλείψεις επιστημονικού προσωπικού

Όπως μας εξήγησε πάντως και ο κ. Δάλαρος, τα προβλήματα ελλείψεων επιστημονικού προσωπικού δυσχεραίνει πολύ το έργο της υπηρεσίας του. Χαρακτηριστικό είναι ότι η Διεύθυνση Δασών Πρέβεζας θα έπρεπε να στελεχώνεται από 10 δασολόγους και έχει μόνο έναν! Διαπιστώνεται δηλαδή μία έλλειψη επιστημονικού προσωπικού της τάξεως του 90%.

Στο Νομό Πρέβεζας το έριξαν στα... καυσόξυλα – Χιλιάδες αιτήσεις – Κρούσματα λαθροϋλοτομίας και στην περιοχή μας Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Τρίτη, Νοεμβρίου 24, 2015 Rating: 5 Εντυπωσιακή αύξηση των αιτήσεων για κοπή ξύλων προς καύση, παρουσιάζει ο Νομός Πρέβεζας τα τελευταία χρόνια, ενώ παράλληλα εντοπίζο...

Ετικετες

[ΝΕΑ ΗΠΕΙΡΟΥ][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: