728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Ανοικτά τα καταστήματα σήμερα Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015



Ανοιχτά θα είναι σήμερα Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015 τα εμπορικά καταστήματα, τα εμπορικά κέντρα και τα πολυκαταστήματα σε όλη τη Ελλάδα, με προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας από τις 11:00 το πρωί έως τις 8 το βράδυ. Σήμερα 1η Νοεμβρίου 2015 ξεκινάει και η ενδιάμεση «φθινοπωρινή» εκπτωτική περίοδος. Τα μαγαζιά στην Αθήνα θα είναι ανοικτά από τις 11:00 και θα κλείσουν στις 18:00, ενώ τα πολυκαταστήματα και τα σούπερ μάρκετ θα μείνουν ανοικτά σε όλη τη χώρα έως τις 20:00.

Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων & Λιανικής Πωλήσεως Ελλάδος (ΣΕΛΠΕ) ενημερώνει επίσης ότι  από 1 έως 10 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί πανελλαδικά δεκαήμερο εκπτώσεων. Οι λιανεμπορικές επιχειρήσεις θα προσφέρουν μεγάλη ποικιλία προϊόντων σε χαμηλότερες τιμές, με την αρτιότερη δυνατή εξυπηρέτηση και σεβασμό στο καταναλωτικό κοινό.

Σύμφωνα με τον Εμπορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης (ΕΣΘ), η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων την Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015 είναι προαιρετική. Tο προτεινόμενο από το ΕΣΘ ωράριο για τα καταστήματα της Θεσσαλονίκης είναι 11 το πρωί με 6 το απόγευμα.

Σήμερα Κυριακή 1-11-2015 ξεκινάει και η ενδιάμεση «φθινοπωρινή» εκπτωτική περίοδος που θα διαρκέσει 10 μέρες και όπως υπογραμμίζει η Εθνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας σε εγκύκλιό της προς τα μέλη της: "τα καταστήματα κάθε είδους και σε όλες τις περιοχές της χώρας μπορούν να λειτουργήσουν προαιρετικά την Κυριακή, 1 Νοεμβρίου, πρώτη Κυριακή της συγκεκριμένης ενδιάμεσης εκπτωτικής περιόδου".

Η ΕΣΕΕ απέστειλε στα μέλη της εγκύκλιο με οδηγίες και διευκρινίσεις, για την έναρξη της ενδιάμεσης εκπτωτικής περιόδου του Νοεμβρίου 2015, υπενθυμίζοντας τα κάτωθι:

Οι 10 ημέρες είναι ημερολογιακές και όχι εργάσιμες. Κατ' ακολουθία, ως ημέρα έναρξης του δεκαημέρου είναι η Κυριακή, 1 Νοεμβρίου και αντίστοιχα, τελευταία ημέρα των εκπτώσεων θα είναι η Τρίτη, 10 Νοεμβρίου 2015.

Κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων, πέραν της αναγραφής της παλαιάς και της νέας τιμής των προϊόντων και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.

Τα καταστήματα κάθε είδους και σε όλες τις περιοχές της χώρας μπορούν να λειτουργήσουν προαιρετικά την Κυριακή, 1 Νοεμβρίου, πρώτη Κυριακή της συγκεκριμένης ενδιάμεσης εκπτωτικής περιόδου. Κατά τις ισχύουσες διατάξεις, τα καταστήματα μπορούν να λειτουργήσουν την Κυριακή αυτή, από ώρα 11.00 έως ώρα 20.00.

Απεργία την Κυριακή προκήρυξε  Ο.Ι.Υ.Ε 
Στο μεταξύ, εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία στο εμπόριο, για την Κυριακή 1-11-2015 προκήρυξε η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας (Ο.Ι.Υ.Ε.).

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Ο.Ι.Υ.Ε. 


24ωρη ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ  ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΙΣ 
ΚΥΡΙΑΚΕΣ 
 
ΚΥΡΙΑΚΗ 1 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015 
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ  ΟΙΥΕ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ  ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ & ΕΡΜΟΥ – ΩΡΑ 11.00 π.μ. 
  
Η  Ομοσπονδία  Ιδιωτικών  Υπαλλήλων  Ελλάδος (ΟΙΥΕ)  καλεί  τους  εργαζόμενους και τα σωματεία – μέλη της να συμμετάσχουν μαζικά στην 24ωρη  Πανελλαδική Απεργία που έχει κηρύξει στο Εμπόριο, ενάντια στη συνέχιση της 
εφαρμογής  του  μνημονιακού –  αντεργατικού  νομοθετικού  πλαισίου,  που  επιτρέπει την ελεύθερη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές και καταργεί την Κυριακή – Αργία για τους εργαζόμενους.  
Όπως  αποδείχθηκε,  το  άνοιγμα  των  καταστημάτων  τις  Κυριακές  είχε καταστροφικά  αποτελέσματα  για  τον  κλάδο,  επιτάχυνε  τα  λουκέτα  και  τις απολύσεις, ανακατένειμε το τζίρο σε όφελος των μεγάλων αλυσίδων, των malls και  των  εκπτωτικών  χωριών,  διέλυσε  τις  εργασιακές  μας  σχέσεις,  μας  έκανε εργαζόμενους -  λάστιχο  χωρίς  κανένα  δικαίωμα  ανάπαυσης  και  γιγάντωσε  την ανασφάλιστη εργασία!  

Εμείς επιλέγουμε να συνεχίσουμε αταλάντευτα και αποφασιστικά τον αγώνα μας  για  την  κατοχύρωση  της  Κυριακής –  Αργίας,  ενάντια  στην  επιχειρούμενη πλήρη και χωρίς όρια απελευθέρωσή της. 

Καλούμε  την  Κυβέρνηση,  άμεσα  και  χωρίς  καθυστερήσεις,  να  προχωρήσει στην υλοποίηση των δεσμεύσεων της για την κατάργηση του Ν. 4177/13, την επαναφορά  του  θεσμικού  πλαισίου  απαγόρευσης  του  ανοίγματος  των καταστημάτων  τις  Κυριακές  και  τη  νομοθετική  κατοχύρωσης  της  Κυριακής - Αργίας. 
 
Παλεύουμε, αγωνιζόμαστε, διεκδικούμε.  
ΟΥΤΕ 52, ΟΥΤΕ ΚΑΙ 8, ΚΑΝΕΝΑ ΜΑΓΑΖΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΝΟΙΧΤΟ!  
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΟΙΥΕ - ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ & ΕΡΜΟΥ – ΩΡΑ 11.00 π.μ.

πηγη:
Ανοικτά τα καταστήματα σήμερα Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015 Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Κυριακή, Νοεμβρίου 01, 2015 Rating: 5 Ανοιχτά θα είναι σήμερα Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015 τα εμπορικά καταστήματα, τα εμπορικά κέντρα και τα πολυκαταστήματα σε όλη τη Ελλάδα, μ...

Ετικετες

[ΝΕΑ][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: