728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Καλή χρονιά για το λάδι στη Θεσπρωτία!



Καλή χρονιά για το λάδι στη Θεσπρωτία!
Σύμφωνα με προβλέψεις ελαιοπαραγωγών στη Θεσπρωτία η νέα σοδειά λαδιού αναμένεται να είναι καλή.
 
Οι πιο διαδεδομένες ποικιλίες ελιάς στη Θεσπρωτία είναι η λαδολιά και η χονδρολιά. Η συγκομιδή πρέπει ν’ αρχίζει λίγες μέρες πριν την κανονική ωρίμανση της ελιάς.
 
Όσο προχωρεί η ωρίμανση τόσο μεγαλώνει, μέχρι ενός βαθμού, η περιεκτικότητα της σε λάδι. Ύστερα από ένα βαθμό ωρίμανσης όσο οι ελιές μένουν στο δέντρο τόσο ο κίνδυνος να μολυνθούν μεγαλώνει.
 
Η μόλυνση της ελιάς στο δέντρο προκαλεί πτώση και της ποσότητας και της ποιότητας. Η ελαιόκαρπος περιέχει: λάδι (από το 17 ως το 35% του βάρους της ελιάς) και νερό (70% του βάρους της ελιάς).
 
Μέσα στο νερό είναι διαλυμένα  όλα τα συστατικά του χυμού της ελιάς όπως τα σάκχαρα, τα οργανικά οξέα κ.ά.
 
Οι επιτραπέζιες ελιές, συνήθως μεγάλου μεγέθους, περιέχουν μικρό ποσοστό λαδιού και μεγάλο ποσοστό σακχάρων. Οι ελιές που προορίζονται στην παραγωγή του λαδιού, μικρού μεγέθους, περιέχουν περισσότερο λάδι και λιγότερα σάκχαρα.

Καλή χρονιά για το λάδι στη Θεσπρωτία! Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Τετάρτη, Οκτωβρίου 21, 2015 Rating: 5 Καλή χρονιά για το λάδι στη Θεσπρωτία! Σύμφωνα με προβλέψεις ελαιοπαραγωγών στη Θεσπρωτία η νέα σοδειά λαδιού αναμένεται να είναι ...

Ετικετες

[ΝΕΑ ΗΠΕΙΡΟΥ][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: