728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Συγχωνεύονται τα Αστυνομικά τμήματα Καναλακίου και Πάργας


Λιγότερα, αλλά καλύτερα στελεχωμένα και λειτουργικά θα είναι τα Αστυνομικά Τμήματα στην Ήπειρο, όταν εφαρμοστεί το σχέδιο αναδιάρθρωσης που εδώ και αρκετό καιρό τελεί υπό επεξεργασία.
Μετά από ένα μεγάλο διάστημα συζητήσεων και σχέδια επί χάρτου που έμεναν στα συρτάρια, αυτή τη φορά διαπιστώνεται μια ειλικρινής διάθεση να υπάρξουν αλλαγές που από όλους χαρακτηρίζονται επιβεβλημένες.
Ο νέος χάρτης της κατανομής των αστυνομικών δυνάμεων στην Ήπειρο δε θα έχει καμία σχέση με τον σημερινό, καθώς οι ανάγκες έχουν αλλάξει, ενώ και οι διοικητικές και οι χωροταξικές αλλαγές στην αυτοδιοίκηση έχουν δημιουργήσει διαφορετικά δεδομένα. «Έχει υπάρξει ο “Καποδίστριας”, έγινε ο “Καλλικράτης” και στην Αστυνομία δεν άλλαξε τίποτα», σχολίασε μιλώντας στην εκπομπή «Βήμα στον Πολίτη» της ΒΗΜΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Ηπείρου Γιώργος Καραΐτσης, ο οποίος είναι υπέρμαχος των αλλαγών.
Στο νέο σχεδιασμό ενεργό ρόλο αναμένεται να διαδραματίσουν  οι προτάσεις των Γενικών Αστυνομικών Διευθυντών, οι οποίοι ανέλαβαν να επεξεργαστούν σχέδια ανά Περιφέρεια, με το Αρχηγείο να κρίνει πως γνωρίζουν καλύτερα τις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής.
Μία γεύση των προτάσεων που κατέθεσε, αλλά και της γενικότερης φιλοσοφίας των αλλαγών, έδωσε ο κ. Καραΐτσης μιλώντας στη Βίλιαν Στασινού. Γενικός κανόνας θα είναι η ύπαρξη ενός Αστυνομικού Τμήματος σε κάθε Δήμο. Αυτό θα οδηγήσει σε κατάργηση, συγχώνευση ή σε υποβάθμιση σε Αστυνομικούς Σταθμούς κάποιων Τμημάτων. Δύο χαρακτηριστικές περιπτώσεις είναι το Αστυνομικό Τμήμα Πυρσόγιαννης και τα Αστυνομικά Τμήματα Καναλακίου και Πάργας. Επίσης, αναμένεται να καταργηθούν τα Τμήματα Τροχαίας που είχαν δημιουργηθεί στη Φιλιππιάδα και στο Μέτσοβο, οι αρμοδιότητες των οποίων θα περάσουν στα Αστυνομικά Τμήματα.
Στις προτάσεις του ΓΑΔΠ Ηπείρου είναι η κατάργηση τους Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας, καθώς και του Α.Τ. Κατσικά, ο ρόλος των οποίων δεν κρίνεται επιβεβλημένος, ενώ στον αντίποδα διατηρείται το Αστυνομικό Τμήμα Ζίτσας που ενδεχομένως να αλλάξει έδρα ή να γίνει αλλαγή των ορίων ευθύνης του.
Ένα από τα Αστυνομικά Τμήματα που θα βγει ενισχυμένο είναι αυτό το Πραμάντων, που θα ονομαστεί σε Α.Τ. Βορείων Τζουμέρκων. Μάλιστα, όπως έκανε γνωστό ο κ. Καραΐτσης, θα υπάρχει μεταστέγαση σε νέο μεγαλύτερο κτήριο που θα διαθέσει ο Δήμος. Το Α.Τ. Βορείων Τζουμέρκων θα έχει στα όρια ευθύνης του και περιοχές του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων, όπως ο Καταρράκτης και οι Μελισσουργοί για παράδειγμα.

Συγχωνεύονται τα Αστυνομικά τμήματα Καναλακίου και Πάργας Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Τετάρτη, Οκτωβρίου 21, 2015 Rating: 5 Λιγότερα, αλλά καλύτερα στελεχωμένα και λειτουργικά θα είναι τα Αστυνομικά Τμήματα στην Ήπειρο, όταν εφαρμοστεί το σχέδιο αναδιάρθρωση...

Ετικετες

[ΝΕΑ ΠΑΡΓΑΣ][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: