728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου δίνει λύση στο πρόβλημα της μεταφοράς μαθητών



Λύση στο θέμα της μεταφοράς μαθητών των δημόσιων σχολείων δόθηκε με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και με συμπληρωματική Κοινή Υπουργική Απόφαση. 

Συγκεκριμένα, παρέχεται στις Περιφέρειες η δυνατότητα ανάθεσης του έργου κατά περίπτωση: 
α) σε προσωρινούς μειοδότες, 
β) σε μεταφορείς που είχαν αναλάβει το έργο κατά την προηγούμενη σχολική χρονιά ή 
γ) η δυνατότητα να προχωρούν σε νέα διαπραγμάτευση. 

Με την ΚΥΑ επιτρέπεται η προκήρυξη διαγωνισμού για μεμονωμένα δρομολόγια χωρίς να εντάσσονται σε ομάδα δρομολογίων (κάτι που θα μπορούσε να μειώσει το κόστος). Όσον αφορά τα μουσικά, καλλιτεχνικά και διαπολιτισμικά σχολεία, η μεταφορά πραγματοποιείται χωρίς χιλιομετρικούς περιορισμούς.

Το θέμα της μεταφοράς των μαθητών επανέρχεται κάθε χρόνο τέτοια εποχή καθώς οι διαγωνισμοί για το έργο σε πολλές περιοχές της χώρας δεν ολοκληρώνονται ή κηρύσσονται άγονοι. 

Έτσι παραμονές του αγιασμού στα σχολεία, εκδίδεται υπουργική απόφαση που επιτρέπει τη μεταφορά όπως και την προηγούμενη χρονιά. Το κόστος του προγράμματος το 2014 είχε προϋπολογιστεί στα 140 εκατ. ευρώ ενώ δεν έχει πραγματοποιηθεί ποτέ μελέτη για την αποτελεσματικότητά του σε σχέση με το κόστος. 

Το 2012 σε κάποιες περιπτώσεις το κόστος μεταφοράς ανά μαθητή ξεπερνούσε τις 3.500 ευρώ ετησίως. Τώρα το κόστος έχει περιοριστεί σημαντικά έως και στα 1.500 ευρώ. Κυρίως σε νησιωτικούς δήμους το πρόγραμμα μεταφοράς μαθητών ουσιαστικά επιδοτεί τα ΚΤΕΛ.

Πάντως, πολλοί γονείς είναι θορυβημένοι λόγω του ετήσιου προβλήματος της μεταφοράς των παιδιών. «Ισχύει και στις Κυκλάδες ο ενιαίος νόμος για τη μεταφορά των μαθητών, που περιλαμβάνει 500 δρομολόγια και έχει κόστος 3,5 εκατομμύρια ευρώ», διευκρινίζει στην «Κ» η Αθηνά Καλλιγά, αρμόδια από την Περιφέρεια. «Καλύπτουμε τις ανάγκες δεκαέξι νησιών, εκ των οποίων σε πολλά, όπως η Άνδρος, το οδικό δίκτυο είναι εντελώς ακατάλληλο». Οι συμβάσεις άλλοτε υπογράφονται με τα ΚΤΕΛ και άλλοτε με αυτοκινητιστές, ενώ φέτος είναι η πρώτη φορά που η διαδικασία πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά και προκλήθηκε καθυστέρηση.

«Γι’ αυτό έχουμε παρατείνει την ισχύ των υπαρχουσών συμβάσεων», προσθέτει η κ. Καλλιγά, που δεν κρύβει ότι το όλο εγχείρημα είναι σύνθετο, καθώς απαιτεί τη σύμπλευση πολλών εμπλεκομένων. Η μεγαλύτερη δυσαρέσκεια προκύπτει από τις καθορισμένες χιλιομετρικές αποστάσεις που οφείλουν τα δρομολόγια να καλύπτουν: 1.200 μέτρα για τους μαθητές Δημοτικού, 2.500 μέτρα (ή 3 χλμ. όταν στο νησί δεν υπάρχουν συγκοινωνίες) για τους γυμνασιόπαιδες, 4 χλμ. (ή 5 χλμ.) για τα παιδιά του Λυκείου.


ΠΗΓΗ: http://www.trolleatzis.com/2015/09/blog-post_43.html#ixzz3lSQKVNtX



Για να μαθαίνετε όλα όσα συμβαίνουν στην Ήπειρο κάντε Like ΕΔΩ




Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου δίνει λύση στο πρόβλημα της μεταφοράς μαθητών Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Κυριακή, Σεπτεμβρίου 13, 2015 Rating: 5 Λύση στο θέμα της μεταφοράς μαθητών των δημόσιων σχολείων δόθηκε με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και με συμπληρωματική Κοινή Υπουργικ...

Ετικετες

[ΝΕΑ][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: