ΝΕΑ ΠΑΡΓΑΣ

[ΝΕΑ ΠΑΡΓΑΣ][bleft]

ΝΕΑ ΗΠΕΙΡΟΥ

[ΝΕΑ ΗΠΕΙΡΟΥ][twocolumns]

Αυτόνομα λεωφορεία χωρίς οδηγό στα ΤρίκαλαΓια όσους τυχόν είχαν την εντύπωση ότι τα ταπεινά Τρίκαλα ανήκουν στην ξεχασμένη επαρχία, να τους πληροφορήσουμε ότι όταν ένας μηχανικός υπολογιστών γίνεται Δήμαρχος και έχει όραμα, μπορεί να βάλει στην καθημερινότητα των πολιτών την επιστημονική φαντασία. Δυστυχώς είναι μάλλον ουτοπικό να περιμένουμε παρόμοια ευτυχή πορεία για το σύνολο της χώρας.

Προετοιμάζοντας την άφιξη του αυτόνομου λεωφορείου, το οποίο θα εκτελεί δρομολόγια στο δήμο Τρικάλων, ο Δήμος «έστρωσε» δίκτυο οπτικών ινών κατά μήκος του δρομολογίου που θα εκτελεί το αυτόνομο όχημα.

Σκοπός της οπτικής είναι να συνδέσει κάμερες και ηχητικά συστήματα που θα τοποθετηθούν και σε πραγματικό χρόνο θα μεταφέρουν τα δεδομένα από το δρόμο στην αίθουσα ελέγχου. Ο λόγος που επελέγη η οπτική ίνα είναι η ανάγκη για μεγάλη χωρητικότητα και ταχύτητα δεδομένων. Επίσης η ίδια σύνδεση θα υποστηρίξει σε 37 σημεία κατά μήκος της διαδρομής του λεωφορείου, κεραίες εκπομπής σήματος, που άμεσα θα μεταδίδεται στο κέντρο ελέγχου.

Αν και πρόκειται για πλήρως αυτόνομο λεωφορείο που ανταποκρίνεται στις συνθήκες της διαδομής, εκτελεί τις προγραμματισμένες στάσεις και ελέγχει το περιβάλλον και τις λειτουργίες του, η πρόσφατη υπουργική απόφαση, η οποία ενέκρινε τους όρους κίνησης και κυκλοφορίας του Λεωφορείου Χωρίς Οδηγό, προβλέπει ρητά ότι απαιτείται η ύπαρξη ενός επαγγελματία οδηγού στο κέντρο ελέγχου και παρακολούθησης της κυκλοφορίας του λεωφορείου. 

Αυτός θα πρέπει να έχει πλήρη εικόνα και ήχο, σαν να οδηγούσε το όχημα, αλλά ο σκοπός της παρουσίας του θα είναι μόνο επεμβατικός και θα παρέμβει μόνο εάν τυχόν παραστεί ανάγκη. 

ΠΗΓΗ: polispress.gr


ΠΗΓΗ: http://www.trolleatzis.com/2015/08/blog-post_39.html#ixzz3jUpZDrSyΓια να μαθαίνετε όλα όσα συμβαίνουν στην Ήπειρο κάντε Like ΕΔΩ
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙA

[ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙA ΠΑΡΓΑΣ][threecolumns]

ΛΑΪΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ

[ΛΑΪΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ][bleft]

ΙΣΤΟΡΙΑ

[ΙΣΤΟΡΙΑ][bleft]

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][threecolumns]