728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Παραλία Πίσω Κρυονέρι





Το Πίσω Κρυονέρι απέχει ελάχιστα από την κύρια παραλία της Πάργας. Δεν την ξέρουν όμως πολλοί γιατί δε φαίνεται από την πόλη. Είναι ακριβώς πίσω από το λόφο που βρίσκεται στα αριστερά της κύριας παραλίας της πόλης. Συνεχίζοντας το μονόδρομο που περνάει πάνω από την παραλία, λίγο μετά το τέλος της, θα συναντήσετε δίπλα του ένα σουπερμάρκετ. Σ' εκείνο το σημείο ακολουθείτε δεξιά κατεύθυνση και πέφτετε πάνω στο ξενοδοχείο Achilleas Hotel. Περνώντας μέσα από το ξενοδοχείο (ή από κάποιο σημείο λίγο πιο πέρα) βγαίνετε στην παραλία Πίσω Κρυονέρι.

Πράγματι εκεί πάνω είναι πολύ όμορφα. Το μπαράκι είναι διαμορφωμένο σε δύο επίπεδα. Το κάτω βρίσκεται μέσα στη σκιά των δέντρων αλλά έχει και ένα στεγασμένο κομμάτι. Ανεβαίνοντας λίγα σκαλιά ακόμη βρίσκεσαι στο δεύτερο επίπεδο όπου είσαι μεν εκτεθειμένος στον ήλιο (ή στ' αστέρια) αλλά έχεις μια ακόμη καλύτερη άποψη της παραλίας αλλά και του πίσω μέρους του λόφου που τη χωρίζει από την πόλη, με τα μεγάλα βράχια σπαρμένα στη θάλασσα.


Κατέβασμα λοιπόν πάλι προς την παραλία από τις σκάλες του μπαρ για πιο κοντινή επίσκεψη.
Φτάνοντας  και από εδώ η παραλία είναι πολύ όμορφη με τους δύο λόφους δεξιά και αριστερά, τα οικήματα πίσω της, τη θάλασσα με το όμορφα χρώματα μπροστά της και με τις διάσπαρτες βραχονησίδες.

Τα νερά είναι δροσερά και κάπως πιο κρύα από άλλες παραλίες (γι' αυτό φαίνεται ότι το λένε και "Κρυονέρι"). Επίσης ο βυθός έχει πολλά ψαράκια διαφόρων μεγεθών και μερικά μικρούλικα έρχονται και σου τσιμπάνε τα πόδια αν καθίσεις ακίνητος με τα πόδια στυλωμένα στην άμμο για αρκετή ώρα. Μην φανταστείτε κανένα σπουδαίο τσίμπημα. Πιο πολύ είναι το ξάφνιασμα όταν τα νιώθεις να σου "τσιμπάνε" τις γάμπες.

Η παραλία είναι όντως υπέροχη. Έχει ένα αρκετά μεγάλο κομμάτι με άμμο και βοτσαλάκια που φτάνει μέχρι εκεί που πια δεν πατώνεις. Στη συνέχεια ο βυθός έχει κάποιες πέτρες για μερικά μέτρα και μετά πάλι είναι αμμώδης. Αυτά συμβαίνουν από το μέσον της παραλίας και προς τα δεξιά. Όσο πιο δεξιά, τόσο περισσότερη άμμος στο έμπα. Στο αριστερό μέρος οι χοντρές πέτρες αντικαθιστούν την άμμο στα πρώτα μέτρα.

Για κάποιον που θέλει να περάσει 4-5 μέρες χωρίς μετακινήσεις, η Πάργα και ιδίως το Πίσω Κρυονέρι είναι ένας από τους καλύτερους προορισμούς στο Ιόνιο.













































Παραλία Πίσω Κρυονέρι Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Σάββατο, Σεπτεμβρίου 14, 2013 Rating: 5 Το Πίσω Κρυονέρι απέχει ελάχιστα από την κύρια παραλία της Πάργας. Δεν την ξέρουν όμως πολλοί γιατί δε φαίνεται από την πόλ...

Ετικετες

[ΠΑΡΑΛΙΕΣ][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: