Μια ακόμη νεκρή θαλάσσια χελώνα εντοπίστηκε στην παραθαλάσσια ζώνη του Κολυμβητηρίου Πρέβεζας, προκαλώντας προβληματισμό σε κατοίκους και επισκέπτες της περιοχής. Το άτυχο ζώο απομακρύνθηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Πρέβεζας.
Εντύπωση και ανησυχία προκάλεσαν τα εμφανή τραύματα που έφερε η χελώνα στο καβούκι της, τα οποία σύμφωνα με μαρτυρίες, έμοιαζαν να έχουν προκληθεί από αιχμηρό αντικείμενο.
Το περιστατικό αυτό προστίθεται σε τουλάχιστον τρεις περιπτώσεις που καταγράφηκαν τις τελευταίες ημέρες κατά μήκος της παραλίας, από την Κυανή Ακτή μέχρι και το μνημείο του Ναύτη.
Μέχρι στιγμής, δεν έχει καταστεί δυνατό να προσδιοριστεί με ακρίβεια αν οι θάνατοι οφείλονται σε φυσικά αίτια ή σε ανθρώπινη παρέμβαση.
Οι αρχές και οι αρμόδιοι περιβαλλοντικοί φορείς εφιστούν την προσοχή του κοινού και ζητούν από τους πολίτες να ενημερώνουν άμεσα τις υπηρεσίες σε περιπτώσεις εντοπισμού τραυματισμένων ή νεκρών θαλάσσιων ζώων.
Δεν υπάρχουν σχόλια: