728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Άμεση έκδοση φορολογικής ενημερότητας για όσους εξοφλούν τα χρέη σε Δήμους

 taxis newΜέσα στον Ιούνιο, ενεργοποιείται το on line σύστημα διαλειτουργικότητας των Δήμων, μέσω του οποίου η ΑΑΔΕ θα έχει άμεση εικόνα για τις οφειλές, τις πληρωμές ή τις ρυθμίσεις των φορολογούμενων.



Φορολογική ενημερότητα εξπρές θα χορηγεί πλέον η ΑΑΔΕ για τους πολίτες που τακτοποιούν τις οφειλές τους στους Δήμους.

Μέσα στον Ιούνιο, ενεργοποιείται το on line σύστημα διαλειτουργικότητας των Δήμων, μέσω του οποίου η ΑΑΔΕ θα έχει άμεση εικόνα για τις οφειλές, τις πληρωμές ή τις ρυθμίσεις των φορολογούμενων.

Αμεση έκδοση φορολογικής ενημερότητας

Μέσω της on line ενημέρωσης, η ΑΑΔΕ θα έχει την δυνατότητα της άμεσης έκδοσης φορολογικής ενημερότητας σε όσους πολίτες τακτοποιούν ή ρυθμίζουν την οφειλή τους.

Αντίθετα, όσοι δεν έχουν εξοφλήσει δημοτικά τέλη ή κλήσεις της Δημοτικής Αστυνομίας θα μπλοκάρονται αυτόματα από την έκδοση ενημερότητας.

Τι ισχύει για την λήψη φορολογικής ενημερότητας

Το βασικό πλαίσιο για την χορήγηση φορολογικής ενημερότητας περιλαμβάνει:

Ο φορολογούμενος δύναται να ζητήσει αποδεικτικό ενημερότητας ισχύος μέχρι και δύο μηνών για την πραγματοποίηση πράξεων και συναλλαγών που ρητά ορίζονται.

Η Φορολογική Διοίκηση δύναται να μη χορηγεί αποδεικτικό ενημερότητας εάν ο φορολογούμενος έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές σε άλλη αρχή του δημόσιου τομέα.

Σε περίπτωση που ο φορολογούμενος έχει ενταχθεί σε πρόγραμμα ρύθμισης οφειλών ή έχει οφειλές μη ληξιπρόθεσμες ή σε αναστολή, δύναται να εκδοθεί αποδεικτικό ενημερότητας περιορισμένης ισχύος, η οποία δεν μπορεί να υπερβαίνει τον ένα μήνα. Η Φορολογική Διοίκηση και μετά τη συμμόρφωση του οφειλέτη σε πρόγραμμα ρύθμισης ορίζει υποχρεωτικά όρο παρακράτησης στις περιπτώσεις που το αποδεικτικό ενημερότητας εκδίδεται για είσπραξη χρημάτων ή μεταβίβαση ακινήτου ή σύσταση εμπραγμάτου δικαιώματος επ’ αυτού από επαχθή αιτία. Το παρακρατούμενο ποσό λαμβάνεται υπόψη για την κάλυψη δόσης ή δόσεων σύμφωνα με το πρόγραμμα ρύθμισης οφειλών.

Σε ειδικές περιπτώσεις διασφάλισης σοβαρών συμφερόντων του Δημοσίου ή περιπτώσεις οικονομικού εγκλήματος και μεγάλης έκτασης φοροδιαφυγής, μπορεί με γραπτή συναίνεση του Διοικητή να μην χορηγηθεί αποδεικτικό ενημερότητας, ακόμη και αν συντρέχουν οι προϋποθέσεις χορήγησης αυτού.





πηγη:https://www.epiruspost.gr/
Άμεση έκδοση φορολογικής ενημερότητας για όσους εξοφλούν τα χρέη σε Δήμους Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Πέμπτη, Ιουνίου 06, 2024 Rating: 5   Φορολογική ενημερότητα εξπρές θα χορηγεί πλέον η ΑΑΔΕ για τους πολίτες που τακτοποιούν τις οφειλές τους στους Δήμους. Μέσα στον Ιούνιο, εν...

Ετικετες

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: