728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Σπύρος Κυριάκης: ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ

Ποντιακό Εκπολιτιστικό Σύλλογο Νέας Κερασούντας, για την απόδοση φόρου τιμής στους Έλληνες πεσόντες του Πόντου.



Με αφορμή τη σημερινή ημέρα μνήμης γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, παραβρέθηκα στις σχετικές εκδηλώσεις τιμής που διοργάνωσαν οι φορείς και οι Σύλλογοι του νομού μας. Χθες, στη μεγάλη εκδήλωση του Εξωραϊστικού Πολιτισμικού Σύλλογου «Η ΑΜΙΣΟΣ», προς τιμήν της 105ης Επετείου Εθνικής Μνήμης Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού και σήμερα, ανήμερα της ημέρας μνήμης, στις εκδηλώσεις που οργανώθηκαν από τον Ποντιακό Εκπολιτιστικό Σύλλογο Νέας Κερασούντας, για την απόδοση φόρου τιμής στους Έλληνες πεσόντες του Πόντου.

Ήταν 19 Μαΐου 1919, όταν η άφιξη του Κεμάλ Ατατουρκ στην Σαμψούντα, σηματοδότησε το ειδεχθέστερο στάδιο της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. Μιας γενοκτονίας που θα μετρούσε ακόμα περισσότερα θύματα, χωρίς τη σθεναρή αντίσταση του ποντιακού ελληνισμού.Με σεβασμό στην αποτύπωση των τραγικών αυτών γεγονότων, που άφησαν ανεξίτηλο το σημάδι τους στην ιστορία, οι διοργανωτές και συμμετέχοντες των εκδηλώσεων, παρουσίασαν ένα άρτια οργανωμένο πρόγραμμα για τη θλιβερή επέτειο, την οποία τίμησαν με την παρουσία τους πλήθος επισκεπτών.

Διατηρώντας ζωντανή την ιστορική μνήμη, αποτίσαμε φόρο τιμής στα χιλιάδες αδικοχαμένα θύματα και ενδυναμώσαμε την πίστη μας στον σεβασμό των θεμελιωδών δικαιωμάτων και της ελευθερίας των ανθρώπων ανά τον κόσμο.






Σπύρος Κυριάκης: ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Δευτέρα, Μαΐου 20, 2024 Rating: 5 Με αφορμή τη σημερινή ημέρα μνήμης γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, παραβρέθηκα στις σχετικές εκδηλώσεις τιμής που διοργάνωσαν οι φορείς...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: