728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Λαμπατίνες Πάργας, προς εγγραφή στο Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς με πρωτοβουλία Σπύρου Κυριάκη

της Ελλάδας και αντίστοιχης διαφύλαξης αυτών στην UNESCO, μου έδωσε την ευκαιρία της έμπρακτης έκφρασης της υπερηφάνειας που νιώθω, για τον πολιτιστικό πλούτο του νομού μας.




Η συνέχιση και η ανάδειξη της ζωντανής, άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας, αποτελεί προσωπική μου προτεραιότητα, που απαιτεί τη συλλογική προσπάθεια όλων μας.
Η δράση του Υπουργείου Πολιτισμού, αναφορικά με τη διαδικασία εγγραφής εθιμικών δρώμενων, στο Εθνικό Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ελλάδας και αντίστοιχης διαφύλαξης αυτών στην UNESCO, μου έδωσε την ευκαιρία της έμπρακτης έκφρασης της υπερηφάνειας που νιώθω, για τον πολιτιστικό πλούτο του νομού μας.
Ανέλαβα την πρωτοβουλία και προέβην με προσωπική μέριμνα, στην υποβολή δηλώσεων για οκτώ εθιμικές παραδόσεις του νομού Πρεβέζης, προκειμένου εντέλει να ενταχθούν στον Κατάλογο της Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, συμβάλλοντας έτσι στη συνέχιση και ανάδειξη αυτών, με τον ανάλογο σεβασμό που αρμόζει. Οι δηλώσεις αφορούν τα εξής εθιμικά δρώμενα:

Καγκελάρης Αγίου Γεωργίου.
Καγκελάρης Γοργόμυλου,
Καγκελάρης Παπαδατών,
Χορός της Λαμπρής Ριζοβουνίου,
Παπαδημοπούλα Θεσπρωτικού,
Λαμπατίνες Πάργας,
Παραδοσιακά Παιχνίδια Ζερβού,
Αναπαράσταση Παραδοσιακού Γάμου Ριζοβουνίου.

Ευχαριστώ ιδιαίτερα τους αρμόδιους του Υπουργείου Πολιτισμού για την άψογη συνεργασία που είχαμε, αλλά και όλα τα πρόσωπα και τους φορείς, οι οποίοι ως πρεσβευτές και συνεχιστές των εθιμικών παραδόσεων του νομού μας, προσέφεραν με τη συνεργασία τους, την πολύτιμη συνδρομή τους.
Λαμπατίνες Πάργας, προς εγγραφή στο Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς με πρωτοβουλία Σπύρου Κυριάκη Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Πέμπτη, Φεβρουαρίου 29, 2024 Rating: 5 Η συνέχιση και η ανάδειξη της ζωντανής, άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας, αποτελεί προσωπική μου προτεραιότητα, που απαιτεί τη ...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: