728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Ελληνοαλβανική συνεργασία για τη διάσωση αρκούδας!

Η αρκούδα ηλικίας πέντε ετών περίπου βρέθηκε εγκλωβισμένη σε συρμάτινη θηλιά στην περιοχή του Πόγραδετς.



Μια διαφορετική συνεργασία.. Ελληνοαλβανική συνεργασία για την διάσωση μιας αρκούδας!

Η αρκούδα ηλικίας πέντε ετών περίπου βρέθηκε εγκλωβισμένη σε συρμάτινη θηλιά στην περιοχή του Πόγραδετς.

Την απελευθέρωσαν στελέχη των «Ομάδων Άμεσης Επέμβασης» της Καλλιστώ και της PPNEA (Protection and Preservation of Natural Environment in Albania), με την υποστήριξη της Μονάδας Προστατευόμενων Περιοχών της Περιφέρειας της Κορυτσάς (RAPA Korca) και της Αλβανικής Ομάδας Διάσωσης Άγριας Ζωής (AWRT).

Η αρκούδα εκτιμάται πως ήταν καθηλωμένη για διάστημα περίπου μιας εβδομάδας. Παρόλα αυτά, δεν ήταν ιδιαίτερα στρεσαρισμένη και η γενική κατάσταση της υγείας της ήταν καλή. Σε αυτό φαίνεται να βοήθησε και το γεγονός ότι στο μέρος όπου είχε τοποθετηθεί η θηλιά υπήρχαν ρίζες και φύλλα που βοήθησαν την αρκούδα να τραφεί και να ενυδατωθεί. Μετά τη νάρκωση του ζώου, διαπιστώθηκε ότι το συρματόσχοινο που την είχε εγκλωβίσει στο πόδι δεν της είχε προκαλέσει ανοιχτό τραύμα.

Ακολούθησε η τοποθέτηση ειδικού ραδιοκολλάρου GPS/GSM από τον εκπρόσωπο της Καλλιστώ και η ανάνηψη του ζώου.





πηγη:https://www.epiruspost.gr/
Ελληνοαλβανική συνεργασία για τη διάσωση αρκούδας! Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Πέμπτη, Δεκεμβρίου 28, 2023 Rating: 5 Μια διαφορετική συνεργασία.. Ελληνοαλβανική συνεργασία για την διάσωση μιας αρκούδας! Η αρκούδα ηλικίας πέντε ετών περίπου βρέθηκε εγκλωβισ...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: