728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Αμερικανοί τουρίστες γνωρίζουν… άγνωστες γωνιές της Ηπείρου!

«Ταξίδι κουλτούρας» στην ενδοχώρα της Ηπείρου έκαναν Αμερικανοί τουρίστες που συμμετέχουν σε κρουαζιέρα.



«Ταξίδι κουλτούρας» στην ενδοχώρα της Ηπείρου έκαναν Αμερικανοί τουρίστες που συμμετέχουν σε κρουαζιέρα.

Μετά τις πόλεις της Κέρκυρας και την Πρέβεζας, κατευθύνθηκαν στο χωριό της ΚλεισούραςΖηρού. Επισκέφθηκαν το κάστρο των Πέντε Πηγαδιών κι άκουσαν με ενδιαφέρον την ιστορία για τον Αλή Πασά που το έφτιαξε, πήγαν και σε έναν παραδοσιακό στάβλο για να δουν πως παράγεται από την πρώτη ύλη η περίφημη «fetaGreekcheese».

Η δραστήρια Πρόεδρος της Κλεισούρας Γεωργία Τόλη άνοιξε φύλλο κι έφτιαξε παραδοσιακή πίτα ενώπιόν τους ενώ ενδιαφέρον έδειξαν και για το νεκροταφείο με τους ακριβούς μαρμάρινους τάφους σε μια χώρα με σχετικά χαμηλό βιοτικό επίπεδο αλλά και σε αντιδιαστολή με τη χώρα τους(Η.Π.Α) που ακολουθείται η καύση νεκρών.

Για τον τρόπο ζωής στην ελληνική επαρχία τον τελευταίο αιώνα έμαθαν επισκεπτόμενοι το Λαογραφικό μουσείο Γυμνοτόπου. Μάλιστα μετείχαν και σε αναπαράσταση του χορού «Καγκελάρι». Σε ταβέρνα της περιοχής γευμάτισαν με τραχανά και πίτες κι ορισμένοι προμηθεύτηκαν παραδοσιακά προϊόντα του Αγροτικού Γυναικείου Συνεταιρισμού Γυμνοτόπου.

Το ενδιαφέρον τέτοιων επισκεπτών στρέφεται σε σημεία λιγότερο προβεβλημένα, στον αυθεντικό τρόπο ζωής κι όχι στο εμπόριο τουριστικού προϊόντος που για δεκαετίες στην Ελλάδα είναι το «ήλιος και θάλασσα».

Για την προσέλκυση αυτών των επισκεπτών λειτούργησαν ευτυχώς οι γνωριμίες μιας αλυσίδας ντόπιων με μέτοχο ταξιδιωτικής εταιρείας κι όχι δυστυχώς κάποιο οργανωμένο σχέδιο από τοπικές αρχές.




πηγη:https://www.epiruspost.gr
Αμερικανοί τουρίστες γνωρίζουν… άγνωστες γωνιές της Ηπείρου! Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 18, 2023 Rating: 5 «Ταξίδι κουλτούρας» στην ενδοχώρα της Ηπείρου έκαναν Αμερικανοί τουρίστες που συμμετέχουν σε κρουαζιέρα. Μετά τις πόλεις της Κέρκυρας και τ...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: