728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Επιτήδειοι παριστάνοντας τους λογιστές αδειάζουν τραπεζικούς λογαριασμούς

«Σας καλούμε εκ μέρους του λογιστή σας κ…»… Με την φράση αυτή ξεκινά η τελευταία καλοστημένη απάτη.



«Σας καλούμε εκ μέρους του λογιστή σας κ…»… Με την φράση αυτή ξεκινά η τελευταία καλοστημένη απάτη.

Επιτήδειοι καλούν πολίτες για να τους αποσπάσουν στοιχεία και να σηκώσουν χρήματα από τους λογαριασμούς τους. Κι ως εδώ θα έμοιαζε μια συνηθισμένη μέθοδο απάτης. Αυτό όμως που έχει σημάνει τον κώδωνα για φοροτεχνικούς και λογιστές είναι ότι οι επιτήδειοι αναφέρουν στον άνθρωπο που έχουν τηλεφωνήσει τα πραγματικά στοιχεία και το όνομα του λογιστή του.

Κάτι που δείχνει ότι είναι πολύ καλά διαβασμένοι.

Το τελευταίο διάστημα στην περιοχή των Ιωαννίνων έχουν καταγραφεί τουλάχιστον πέντε τέτοιες περιπτώσεις.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Ιωαννίνων Σπύρος Μπέκας σε δηλώσεις που έκανε μετέφερε την ανησυχία όλων των συναδέλφων του και συνέστησε τους πολίτες όταν δέχονται τέτοια τηλεφωνήματα να κλείνουν το τηλέφωνο και σε καμία περίπτωση να μην δίνουν τραπεζικούς κωδικούς.

«Δεν γνωρίζουμε από πού αντλούν στοιχεία αλλά χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή. Έχουμε αιφνιδιαστεί και μεις. Οι φορολογούμενοι πρέπει να είναι προσεκτικοί και να γνωρίζουν ότι ο λογιστής τους ποτέ δεν θα συζητήσει στοιχεία του τραπεζικού τους λογαριασμού. Έχουμε προσφύγει στις αρχές για αυτό που συμβαίνει όμως είναι δύσκολο να εντοπιστούν οι επιτήδειοι» ανέφερε σε δηλώσεις του.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών (Π.Ο.Φ.Ε.Ε.) προειδοποιεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε τέτοιες περιπτώσεις και να μην δίνουν ποτέ τα προσωπικά τους στοιχεία σε άγνωστους.

Η ΠΟΦΕΕ τονίζει ότι οι επαγγελματίες λογιστές δεν θα ζητήσουν ποτέ τέτοιες ευαίσθητες πληροφορίες μέσω τηλεφώνου, email ή μηνυμάτων, και οποιαδήποτε προσπάθεια από άτομα που παρουσιάζονται ως λογιστές να απαιτήσουν τέτοιες πληροφορίες πρέπει να θεωρηθεί ύποπτη και να αναφέρεται στις αρμόδιες αρχές.

Οι οδηγίες των λογιστών

Προκειμένου να προστατευθείτε από τέτοιου είδους απάτες, η Π.Ο.Φ.Ε.Ε. προτρέπει το κοινό να τηρεί τις εξής οδηγίες:

-Ποτέ μην αποκαλύπτετε προσωπικές πληροφορίες, όπως αριθμούς τραπεζικών καρτών, κωδικούς e-banking, κωδικούς taxisnet ή άλλα ευαίσθητα δεδομένα μέσω τηλεφώνου αλλά ούτε μέσω email ή γραπτών μηνυμάτων (SMS, Viber, Messenger, WhatsApp, κ.α.).

-Να ζητάτε πάντα να μιλήσετε με τον λογιστή σας απευθείας, αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα. -Σε κάθε περίπτωση μπορείτε να κλείσετε το τηλέφωνο και να επικοινωνήστε εσείς απευθείας με το λογιστικό γραφείο και τον λογιστή που συνεργάζεστε, χρησιμοποιώντας τα στοιχεία επικοινωνίας που έχετε.

-Να μην ανοίγετε συνδέσμους ή να κάνετε κλικ σε αρχεία που σας στέλνουν άγνωστοι μέσω email ή γραπτών μηνυμάτων (SMS, Viber, Messenger, WhatsApp, κ.α.).

-Μην αποκαλύπτετε ποτέ κωδικούς μίας χρήσης (ή κωδικούς ασφαλείας) που λαμβάνετε από τράπεζες ή δημόσιες υπηρεσίες σε τρίτους!

-Να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί για την ταυτότητα του καλούντος όταν λαμβάνετε κλήσεις από αριθμούς που δεν γνωρίζετε.

-Εάν πιστεύετε ότι έχετε πέσει θύμα απάτης, επικοινωνήστε αμέσως με την τράπεζά σας και την αστυνομία.

-Είναι απαραίτητο να είμαστε προσεκτικοί και να προστατεύουμε τις προσωπικές μας πληροφορίες από απατεώνες που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την εμπιστοσύνη μας.





πηγη:https://www.epiruspost.gr/
Επιτήδειοι παριστάνοντας τους λογιστές αδειάζουν τραπεζικούς λογαριασμούς Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 28, 2023 Rating: 5 «Σας καλούμε εκ μέρους του λογιστή σας κ…»… Με την φράση αυτή ξεκινά η τελευταία καλοστημένη απάτη. Επιτήδειοι καλούν πολίτες για να τους α...

Ετικετες

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: