728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Ο τουρισμός αλλάζει, και εμείς πρέπει να αλλάξουμε μαζί του.

Η ομάδα μας είναι εδώ και θα παραμείνει , για να πάει τον τόπο μπροστά . Αυτό δεν μπορεί να επιτευχθεί χωρίς πράξεις , την επόμενη μέρα λοιπόν αφήνουμε τα λόγια και πιάνουμε τις πράξεις .




Η ομάδα μας είναι εδώ και θα παραμείνει , για να πάει τον τόπο μπροστά . Αυτό δεν μπορεί να επιτευχθεί χωρίς πράξεις , την επόμενη μέρα λοιπόν αφήνουμε τα λόγια και πιάνουμε τις πράξεις .

         Ανάμεσα στο φάσμα των καινοτόμων τρόπων που χρειάζονται για την προώθηση της Πάργας , είναι η δημιουργία «χώρου» για εναλλακτικό τουρισμό . Αυτό το είδος ταξιδιού που τόσο ακούγεται ενώ στα μέρη μας παραμένει σχεδόν άγνωστο είναι ψηλά στην λίστα με τις ενέργειες που θα κάνουμε ώστε να προσεγγίσουμε μια μεγάλη μερίδα ταξιδευτών . Ο τουρισμός ειδικών ενδιαφεροντων , ο γνωστός αλλιώς ως εναλλακτικός τουρισμός,έχει πολλά παρακλάδια και η περιοχή μας με το φυσικό κάλλος , το έντονο αρχαιολογικό ενδιαφέρον , τα ξωκλήσια τις απίστευτες θάλασσες και ακτές της μπορεί να καινοτομήσει και να πρωτοτυπήσει στον τομέα.

      Έχουμε ήδη σχεδιάσει ανατολικά καθώς και δυτικά της Πάργας κάποιες διαδρομές . Οι διαδρομές αυτές θα είναι εύκολα προσβάσιμες και προσεγγίσιμες σε όλους τους επισκέπτες του τόπου μας . Με τα σύγχρονα μέσα και το άνοιγμα απλώς μιας εφαρμογής όπως το Strava, ο επισκέπτης θα μπορεί να αντικρίσει στην συσκευή του διάφορες επιλογές περιήγησης στην Πάργα και γύρω από αυτήν με σκοπό να γνωρίσει τις φυσικές ομορφιές και την ιστορία και ιστορικότητα του τόπου .

        Υπάρχει μια διαδρομή 35 περίπου χιλιομέτρων στα δυτικά, όπου μπορεί να επιλέξει ο ενδιαφερόμενος κάποιο τμήμα της για να το ανακαλύψει ,η οποία περνάει από το κάστρο της πόλης , συνεχίζει διασχίζοντας την παραλία του βάλτου ανεβαίνει από το δυτικό της άκρο στο μοναστήρι της Βλαχέρνας και συνεχίζει προς τον Άγιο Σώστη , περνά από τους αγροτικούς δρόμους στην Ανθούσα και την Αγιά. Μια πολύ ολοκληρωμένη πρόταση για περιήγηση καθώς υπάρχουν παρά πολλά ενδιαφέροντα στοιχεία στον άξονα αυτόν.
Παρομοίως ,ανατολικά μέσα από τον λόφο της Αγίας Ελένης προς την παραλία του Λύχνου και την Αγία Κυριακή μπορεί κανείς να βρει πανοραμικές θέες , όμορφα ξωκλήσια και αλλά πολλά που ανεβάζουν τους παλμούς και την διάθεση κατακόρυφα .

      Σύμφωνα με έρευνες πάνω από το 1/3 του κόσμου που ταξιδεύει ψάχνει να βρει κάποια μορφή εναλλακτικού τουρισμού στις διακοπές του , ποσοστό το οποίο αυξάνεται ραγδαία ιδίως μετά την πρόσφατη πανδημία με τον κόσμο να αναζητά τις ρίζες του , την φύση , όλο και πιο θερμά . Αρκετά συχνά τέτοιου είδους επισκέπτες είναι υψηλού οικονομικού και βιωτικού επιπέδου.

      Θα δημιουργήσουμε έναν ψηφιακό χάρτη με όλα τα σημεία ενδιαφέροντος στον δήμο , στα οποία ο επισκέπτης θα μπορεί μα τρέξει , να περπατήσει , να περιηγηθεί , να αναζητήσει , να ατενίσει , να μορφωθεί και γενικότερα να συσφίξει τους δεσμούς του με την φύση και τον τόπο μας.

       Ο τουρισμός αλλάζει κι εμείς πρέπει να αλλάζουμε μαζί του , να προσφέρουμε αυτό που έχει πραγματικά ανάγκη κάποιος που ταξιδεύει και αυτό δεν είναι άλλο από την ψυχή του τόπου . Αυτό θα το κάνουμε απλόχερα γιατί σε ό,τι κάνουμε βάζουμε ψυχή και αυτό είναι γνωστό .
Νέο ξεκίνημα λοιπόν!
Αχιλλέας Δημάκος.
Ο τουρισμός αλλάζει, και εμείς πρέπει να αλλάξουμε μαζί του. Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 18, 2023 Rating: 5 Η ομάδα μας είναι εδώ και θα παραμείνει , για να πάει τον τόπο μπροστά . Αυτό δεν μπορεί να επιτευχθεί χωρίς πράξεις , την επόμενη μέρα λοιπ...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: