728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Πέντε λεπτά είναι αρκετά…

«Σκοπός μας είναι η ευαισθητοποίηση όλων ώστε τα άτομα με αναπηρίες να εξυπηρετούνται πιο εύκολα» τόνισε ο Πρόεδρος του Νομαρχιακού Σωματείου Ατόμων με Αναπηρίας Ξενοφών Αποστολόπουλος.  Για τους τυφλούς είναι ιδιαίτερα χρηστικά τα ηχητικά φανάρια, όπως είπε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αποστόλης Σιώτος και συμπλήρωσε ότι τα φανάρια θα πρέπει να συνδεθούν και με τις οδεύσεις.  «Πέντε λεπτά για ευαισθητοποίηση και σκέψη» σημείωσε η Λούλα Βέρμπη, πρόεδρος του Συλλόγου ΑμεΑ «Κυψέλη» ενώ η Ανθή Λιάγκου από το σωματείο «Πύρρος» τόνισε ότι σκοπός είναι να αναδειχθούν τα προβλήματα πρόσβασης στα καταστήματα της πόλης αλλά και αυτά που προκύπτουν από τα παρκαρίσματα σε θέσεις ΑμεΑ.



Πέντε λεπτά αρκούν.. Ένα ΙΧ παρκάροντας για λίγα λεπτά σε μία θέση αναπήρων αρκεί για να παρεμποδίσει.. Μία καρέκλα, ένα τραπέζι για λίγα λεπτά στην όδευση τυφλών αρκεί για να κόψει τον δρόμο τους..

Τέσσερα σωματεία αναπήρων σε συνεργασία με την Τροχαία Ιωαννίνων και τον Δήμο με μία δράση που υλοποίησαν στο κέντρο της πόλης ανέδειξαν την αξία των πέντε λεπτών.. Λίγα για να εξυπηρετηθεί κάποιος, πολλά για να παρεμποδίσουν έναν ανάπηρο.. Κι όμως.. Αρκούν λιγότερα σε όλους μας για να σκεφτούμε και κυρίως να δράσουμε με σεβασμό προς όλους εκείνους που έχουν ανάγκη.

«Σκοπός μας είναι η ευαισθητοποίηση όλων ώστε τα άτομα με αναπηρίες να εξυπηρετούνται πιο εύκολα» τόνισε ο Πρόεδρος του Νομαρχιακού Σωματείου Ατόμων με Αναπηρίας Ξενοφών Αποστολόπουλος.

Για τους τυφλούς είναι ιδιαίτερα χρηστικά τα ηχητικά φανάρια, όπως είπε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αποστόλης Σιώτος και συμπλήρωσε ότι τα φανάρια θα πρέπει να συνδεθούν και με τις οδεύσεις.

«Πέντε λεπτά για ευαισθητοποίηση και σκέψη» σημείωσε η Λούλα Βέρμπη, πρόεδρος του Συλλόγου ΑμεΑ «Κυψέλη» ενώ η Ανθή Λιάγκου από το σωματείο «Πύρρος» τόνισε ότι σκοπός είναι να αναδειχθούν τα προβλήματα πρόσβασης στα καταστήματα της πόλης αλλά και αυτά που προκύπτουν από τα παρκαρίσματα σε θέσεις ΑμεΑ.



Δίπλα στα άτομα με αναπηρίες η Τροχαία Ιωαννίνων. Ο Διοικητής του Τμήματος Γρηγόρης Καράς υπογράμμισε ότι η ανοχή της υπηρεσίες σε παραβάσεις που αφορούν άτομα με αναπηρίες είναι μηδενική. Συμπλήρωσε ότι το φαινόμενο με την κατάληψη των θέσεων στάθμευσης για ΑμεΑ είναι καθημερινό όχι μόνο στην πόλη αλλά και στους χώρους των δύο νοσοκομείων της περιοχής.


«Κοινωνία με διακρίσεις είναι μία κοινωνία καταδικασμένη να αποτύχει. Και ναι μεν η πολιτεία και οι Δήμοι έχουν υποχρέωση στην συμπερίληψη των ατόμων με αναπηρία ώστε να αποτελούν ισότιμα μέλη όμως είναι απαραίτητη και η ευαισθητοποίηση όλων των πολιτών και αυτό επιδιώκουμε μέσα από την συγκεκριμένη δράση» ανέφερε στις δηλώσεις του ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Δημήτρης Παπαγεωργίου.

Ο κ. Παπαγεωργίου τόνισε ότι ο Δήμος από την πλευρά του βελτιώνει τις υποδομές για τα άτομα με αναπηρίες ενώ όλα τα νέα έργα τηρούν τις προδιαγραφές που προβλέπονται από τη νομοθεσία.

«Εκείνο που έχει σημασία είναι να αντιληφθούμε όλοι πως δεν πρέπει να υπάρχουν διακρίσεις. Ο Δήμος θα είναι αρωγός σε όλες τις δράσεις που σκοπεύουν στην ευαισθητοποίηση και την κατάργηση των διακρίσεων. Πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ότι κάποιες φορές μπορεί να είναι υπόθεση μιας στιγμής να βρεθούμε ο καθένας μας σε τέτοια θέση», κατέληξε ο Δήμαρχος στις δηλώσεις του.




πηγη:https://www.epiruspost.gr/
Πέντε λεπτά είναι αρκετά… Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Πέμπτη, Ιουλίου 06, 2023 Rating: 5 Πέντε λεπτά αρκούν.. Ένα ΙΧ παρκάροντας για λίγα λεπτά σε μία θέση αναπήρων αρκεί για να παρεμποδίσει.. Μία καρέκλα, ένα τραπέζι για λίγα λε...

Ετικετες

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: