728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Θυμίζουν νησί: Οι 3 κορυφαίοι ελληνικοί προορισμοί για τις πασχαλινές αποδράσεις του 2023

Η μέρα έχει ήδη μεγαλώσει μετά την αλλαγή της ώρας, ο ήλιος αναδεικνύει κάθε χρώμα της φύσης με περίσσια λάμψη και τα λουλούδια μας ζωγραφίζουν ένα τεράστιο χαμόγελο σαν έρθουμε σε επαφή με την τρυφερή και φρέσκια εικόνα τους.



Η μέρα έχει ήδη μεγαλώσει μετά την αλλαγή της ώρας, ο ήλιος αναδεικνύει κάθε χρώμα της φύσης με περίσσια λάμψη και τα λουλούδια μας ζωγραφίζουν ένα τεράστιο χαμόγελο σαν έρθουμε σε επαφή με την τρυφερή και φρέσκια εικόνα τους.

Μύρισε άνοιξη; Σίγουρα! Γι’ αυτό και η ανάγκη για μίνι αποδράσεις είναι πλέον επιτακτική, κυρίως τώρα που βρισκόμαστε μία μόλις ανάσα από τις διακοπές του Πάσχα. Όπως λέει ο σοφός λαός, το Πάσχα στο χωριό έχει άλλη χάρη, γι’ αυτό τώρα έχεις μια καλή δικαιολογία για να ετοιμάσεις βαλίτσα και να εγκαταλείψεις για λίγο την πρωτεύουσα και μαζί τις υποχρεώσεις σου!

Ιδανικότερη περίοδος για ταξίδι εντός Ελλάδας δεν υπάρχει, κυρίως στο κομμάτι των μικρών εξορμήσεων σε μέρη κοντά στην Αθήνα για τα οποία το μόνο που χρειάζεται είναι να έχεις διαθέσιμο ένα τριήμερο.

Για μια ακόμη φορά η Ελλάδα έχει τις προτάσεις της έτοιμες και τις παραθέτει για να αποδείξει πως κάθε γωνιά της έχει κάτι διαφορετικό να χαρίσει στον επισκέπτη. Τι θα έλεγες, λοιπόν, για τρεις απόλυτα must, παραθαλάσσιους προορισμούς που θυμίζουν νησί, στους οποίους φτάνεις οδικώς και… χορταίνεις φύση και αρμύρα; Και όλα αυτά σε τιμές που ουδεμία σχέση έχουν με αυτές των ελληνικών νησιών;

Γαλαξίδι

Μία από τις πλέον ακμάζουσες και ισχυρές τουριστικά παραθαλάσσιες περιοχές της Ελλάδας, είναι το πανέμορφο Γαλαξίδι.

Το μέρος έχει καταφέρει να διατηρήσει τον μεγαλοπρεπή αρχιτεκτονικό του χαρακτήρα, θυμίζοντας σε όλους τους ταξιδιώτες που φτάνουν στον τόπο το ένδοξο παρελθόν του.

Οδηγώντας τρεις ώρες από την Αθήνα θα βρεθείς στο αριστοκρατικό Γαλαξίδι με τα κρυστάλλινα νερά και τη μαγευτική θέα της πελοποννησιακής ακτής. Η βόλτα στη θάλασσα θα σε κάνει να νιώσεις ότι βρίσκεσαι σε ένα παραδοσιακό ψαρονήσι, με τα μονοπάτια και τα σκαλιά να οδηγούν στο λιμάνι και τη μυρωδιά της θάλασσας να σε κατακλύζει.

Στη διαμονή σου στο Γαλαξίδι αξίζει να τιμήσεις το Ναυτικό Μουσείο, το οποίο στεγάζεται σε ένα εκπληκτικά καλοδιατηρημένο κτίριο του 1870. Όσο για τις παραλίες; Αν αναζητάς την απόλυτη απομόνωση, τότε εκείνες του Αγίου Βασιλείου και των Αγίων Πάντων είναι ό,τι πρέπει για την περίπτωση σου.

Πάργα

Συγκαταλέγεται στις πόλεις της Ελλάδας με απαράμιλλη φυσική ομορφιά. Χτισμένη αμφιθεατρικά πάνω σε έναν καταπράσινο λόφο, η Πάργα χαρίζει μοναδική θέα στη θάλασσα του Ιονίου, ενώ χαρακτηρίζεται από την πλούσια ιστορία της, την οποία έχει σημαδέψει η παρουσία των Ενετών στην περιοχή.

Παραμένει ένα από τα πιο τρανά παραδείγματα προορισμού με έντονη αύρα νησιού, φέρνοντας στο μυαλό εικόνες από το γοητευτικό Capri ή το πολυτελές Positano της Ιταλίας, ενώ συνδυάζει την κοσμοπολίτικη πλευρά του με τα παραδοσιακά στενάκια και τα τουριστικά μαγαζιά.

Μια βόλτα στο Ενετικό Κάστρο, στην Παλιά Πόλη της Πάργας αλλά και η εξερεύνηση των πιο εξωτικών παραλιών στα Σύβοτα αποτελούν must επιλογές στις οποίες επιβάλλεται να πεις το «ναι».

Όσο για το φαγητό και το ποτό, υπάρχει πληθώρα από εστιατόρια, bars και ταβέρνες με λαχταριστά εδέσματα αλλά και απίστευτη θέα που σε χαλαρώνει μεμιάς, βοηθώντας σε να φορτίσεις πλήρως τις μπαταρίες σου πριν την επιστροφή στην πόλη.

Λιμένι

Το καλύτερο -με διαφορά!- το αφήσαμε για το τέλος. Κανένα μέρος στην Ελλάδα δε θυμίζει το εκπληκτικής ομορφιάς Λιμένι. Η Λακωνική Μάνη με την άγρια, ανόθευτη ομορφιά αποτελεί αγαπημένο προορισμό κάθε εποχής του χρόνου, ο οποίος μπορεί να απέχει μόνο τρεις ώρες από την Αθήνα, αλλά σου δίνει την αίσθηση ότι βρίσκεσαι σε έναν ξεχωριστό επίγειο παράδεισο.

Πέτρινα κάστρα, παλιά αρχοντικά, πολυτελή ξενοδοχεία με ιδιωτικές προβλήτες, αλλά και ταβέρνες με τραπέζια που έχουν στηθεί χαρακτηριστικά πάνω σε μια πλατφόρμα, δίνοντας τη ψευδαίσθηση ότι επιπλέουν πάνω στη θάλασσα, είναι μόλις μερικά από τα στοιχεία που… «μυρίζουν» μανιάτικη ομορφιά. Αν, πάλι, πρέπει να επιλέξουμε έναν λόγο -ανάμεσα σε αμέτρητους- για τον οποίο το μαγικό αυτό μέρος ξεχωρίζει, αυτός θα ήταν η ιδανική τοποθεσία του.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως εδώ θα προπονηθείς στις βουτιές απευθείας από το βράχο και όχι περπατώντας πάνω στην άμμο μιας παραλίας. Υπάρχουν, βέβαια, και σκαλιά που σε βυθίζουν σιγά σιγά στα γαλήνια νερά, για τους λιγότερο τολμηρούς…

Καλό Πάσχα, είπαμε;



πηγη:https://www.ethnos.gr/
Θυμίζουν νησί: Οι 3 κορυφαίοι ελληνικοί προορισμοί για τις πασχαλινές αποδράσεις του 2023 Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Τετάρτη, Απριλίου 05, 2023 Rating: 5 Η μέρα έχει ήδη μεγαλώσει μετά την αλλαγή της ώρας, ο ήλιος αναδεικνύει κάθε χρώμα της φύσης με περίσσια λάμψη και τα λουλούδια μας ζωγραφί...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: