728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Δημήτρης Τσοβίλης: ''Τα νούμερα της εστίασης άγγιξαν αυτά των ξενοδοχείων''

 


Ο Σύλλογος Εστίασης & Καφέ Μπαρ Πάργας και ιδρυτικό μέλος του Estiasigreece παρευρεθεί προ ολίγων ημερών, σε σύσκεψη εργασίας στο Επιμελητήριο Ιωαννίνων με φορείς της περιοχής της Ηπείρου και παρουσία του αν. υπουργού Ανάπτυξης κ . Νίκος Παπαθανάσης ,του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κώστας Σκρέκα, του Γενικού Γραμματέα Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας, κ. Μανώλη Μαστρομανώλη και του προέδρου της ΔΥΠΑ κ. Σπύρο Πρωτοψάλτη.
Θελήσαμε πρώτα από όλα να κάνουμε τους κ.κ υπουργούς, να καταλάβουν την σημαντικότητα της Εστίασης. Το οικονομικό και κοινωνικό αποτύπωμα που έχει στην χώρα.
- Καταθέσαμε στον Κ. Παπαθανάση την πάγια πρόταση μας ως Σύλλογος αλλά και ως Estiasigreece, για την υπαγωγή του κλάδου της εστίασης στο υπουργείο τουρισμού.
- Του επισημάναμε το Τεράστιο πρόβλημα που δημιουργεί στις εποχικές επιχειρήσεις το θέμα των ΕΜΕ, με το οποίο στην ουσία, πετούν εκτός ΕΣΠΑ όλες τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις (κυρίως οικογενειακές). Προτείναμε επ'αυτού, για όλες τις εποχικές επιχειρήσεις να ζητείται 1 ΕΜΕ ή και ΚΑΜΙΑ, περιλαμβάνοντας τον ιδιοκτήτη εντός των ΕΜΕ.
-Ζητήσαμε εξηγήσεις από τον Κ. Σκρέκα, για ποιον λόγο άφησε την εστίαση εκτός επιδοτήσεων τους τελευταίους 4 μήνες και επίσης γιατί έβαλε το πλαφόν των 2.000kwh, όταν γνωρίζει πολύ καλά το πόσο ενεργοβόρες είναι οι επιχειρήσεις αυτές.
-Ως πολίτης, έθεσα στον Κ. Σκρέκα το τεράστιο θέμα των εξορύξεων στην Ελλάδα και φυσικά την Ήπειρο. Την κάθετη προσωπική μου αντίθεση προς αυτή την κατεύθυνση. Μια κατεύθυνση που ο πλανήτης φωνάζει, πως είναι Λάθος.
Αυτά και άλλα θέσαμε στους κ.κ υπουργούς. Λάβαμε απαντήσεις οι οποίες δεν μπορούμε να πούμε πως μας ικανοποίησαν και δυστυχώς δεν υπήρχε χρόνος για ουσιαστική δευτερολογία.
Ο Σύλλογος μας και το Estiasigreece ήταν όμως και πάλι παρόντες, και δεν θα σταματήσουμε να απαιτούμε όσα θεωρούμε Δίκαια.
Υ.Γ Να ευχαριστήσουμε θερμά το onprevezanews.gr για την κάλυψη της συνάντησης και τον δημοσιογράφο Κ. Γιάννη Βασιλειάδη.


Δημήτρης Τσοβίλης: ''Τα νούμερα της εστίασης άγγιξαν αυτά των ξενοδοχείων'' Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Δευτέρα, Απριλίου 10, 2023 Rating: 5   Ο Σύλλογος Εστίασης & Καφέ Μπαρ Πάργας και ιδρυτικό μέλος του Estiasigreece παρευρεθεί προ ολίγων ημερών, σε σύσκεψη εργασίας στο Επιμ...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: