728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Χωρίς γιατρούς, χωρίς ασθενοφόρα τα παράλια της Ηπείρου.. Υπηρεσίες υγείας με ωράριο!

Τρεις δομές υγείας λειτουργούν σε απόσταση μερικών δεκάδων χιλιομέτρων. Κι όμως καμία δεν είναι επαρκώς στελεχωμένη και ικανή να προσφέρει υπηρεσίες σε όλη την διάρκεια του 24ωρου.  Τα προβλήματα στην παραλιακή ζώνη της Ηπείρου δεν είναι σημερινά.. Χρονίζουν χωρίς ποτέ να εξεταστούν σε βάθος και να δρομολογηθούν λύσεις.



Τρεις δομές υγείας λειτουργούν σε απόσταση μερικών δεκάδων χιλιομέτρων. Κι όμως καμία δεν είναι επαρκώς στελεχωμένη και ικανή να προσφέρει υπηρεσίες σε όλη την διάρκεια του 24ωρου.

Τα προβλήματα στην παραλιακή ζώνη της Ηπείρου δεν είναι σημερινά.. Χρονίζουν χωρίς ποτέ να εξεταστούν σε βάθος και να δρομολογηθούν λύσεις.

Αναδεικνύονται συνήθως μέσα από κάποιο τραγικό συμβάν, όπως συμβαίνει και τις τελευταίες ημέρες με τον 65χρονο από το Καναλάκι που μεταφέρθηκε με περιπολικό για να διαπιστωθεί ο θάνατός του.

Κέντρο Υγείας Πάργας, Κέντρο Υγείας Καναλακίου, σταθμός ΕΚΑΒ στο Μεσοπόταμο.. Τρεις δομές που όμως είναι υποστελεχωμένες και ορισμένες φορές διατηρούνται ανοιχτές χάρη στην προσπάθεια των ανθρώπων που υπηρετούν σ΄αυτές.

Το Κέντρο Υγείας Πάργας λειτουργεί συνήθως ως το μεσημέρι. Το Κέντρο Υγείας Καναλακίου λειτουργεί σε 24ωρη βάση αλλά όπως φάνηκε δεν διαθέτει ασθενοφόρο για κάλυψη των αναγκών..

Σταθμός ΕΚΑΒ Μεσοποτάμου, λειτουργεί με μειωμένες βάρδιες κατά 50%…

Όλα αυτά σε μία περιοχή όπου έξι μήνες τον χρόνο φιλοξενεί χιλιάδες τουρίστες. Και απαιτεί ποιοτικό τουρισμό, ο οποίος όμως θέλει ως προϋπόθεση και την παροχή υπηρεσιών υγείας.

Αν σε όλα αυτά προστεθούν τα μόνιμα και πολύ σοβαρά προβλήματα λειτουργίας που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο Πρέβεζας τότε αντιλαμβάνεται ο καθένας ότι ο πιο τουριστικός νομός της Ηπείρου στον τομέα της υγείας πάσχει και μάλιστα πολύ σοβαρά.

Επί σειρά ετών και παρά τις κινητοποιήσεις και τις διαμαρτυρίες που υπήρξε από τον Δήμο Πάργας και κατοίκους της περιοχής, λύση δεν δόθηκε.

Οι κάτοικοι εύχονται απλά να μην αρρωστήσουν.. Ή να μην τύχει κάτι έκτακτο απογευματινές και βραδινές ώρες.

Ίσως η έδρα της 6ης ΥΠΕ –στην Πάτρα- να είναι πολύ μακριά για να δει και να επιλύσει τα προβλήματα αυτά..

Ίσως και η έδρα του ΕΚΑΒ –στην Αθήνα- να μην βλέπει μέχρι τον Μεσοπόταμο για να κάνει το αυτονόητο.

Έλλειψη συντονισμού ή έλλειψη βούλησης τελικά;

Και επειδή εν όψει των εκλογών θα ακουστούν πολλά, ένα είναι σίγουρο.. Δεν είναι ώρα για άλλες υποσχέσεις αλλά ώρα για λύσεις..




πηγη:https://www.epiruspost.gr/
Χωρίς γιατρούς, χωρίς ασθενοφόρα τα παράλια της Ηπείρου.. Υπηρεσίες υγείας με ωράριο! Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Σάββατο, Φεβρουαρίου 11, 2023 Rating: 5 Τρεις δομές υγείας λειτουργούν σε απόσταση μερικών δεκάδων χιλιομέτρων. Κι όμως καμία δεν είναι επαρκώς στελεχωμένη και ικανή να προσφέρει ...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: