728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Οι 9 top ανερχόμενοι προορισμοί της Ελλάδας





Της Κατερίνας Καρσιώτη,

Αναρωτιέστε πού να πάτε στην Ελλάδα; Η Tourix έχει αναλύσει τις αναζητήσεις των χρηστών τα τελευταία 3 χρόνια και σας παρουσιάζει τους ελληνικούς προορισμούς που, αν και δεν είναι οι πιο γνωστοί και διάσημοι, βρίσκονται στη λίστα με τους αναδυόμενους σε ζήτηση προορισμούς.

Ανατολική Κρήτη

Μια απόδραση στην ανατολική Κρήτη θα σας κάνει να ανακαλύψετε μια εντελώς διαφορετική πλευρά του νησιού που θα ερωτευτείτε με την πρώτη ματιά. Τα υπέροχα φυσικά τοπία, τα ανεξερεύνητα ορεινά χωριά και μερικές από τις πιο όμορφες παραλίες της Κρήτης θα σας μαγέψουν και θα σας κάνουν να θέλετε να επιστρέψετε για να εξερευνήσετε περισσότερα.

Ηighlight: Βάι. Το μεγαλύτερο φοινικόδασος στην Ευρώπη. Το τοπίο του είναι εκπληκτικό.

Πρέβεζα / Πάργα / Σύβοτα (Ήπειρος)




Ένας από τους πιο μαγευτικούς προορισμούς, με μοναδικές παραλίες και κολπίσκους, καταπράσινα τοπία αλλά και στιγμές διασκέδασης, χαλάρωσης και γαστρονομίας, είναι η ακτογραμμή της Ηπείρου.

Ένα ιδανικό οδικό ταξίδι γεμάτο εξερεύνηση και εναλλαγές του τοπίου. Κολυμπήστε σε τιρκουάζ νερά στα Σύβοτα που θυμίζουν εξωτικές παραλίες της Καραϊβικής και ζήστε ένα ταξίδι στο χρόνο στη μαγευτική Ριβιέρα της Κοσμοπολίτικης Πάργας. Στην Πρέβεζα θα σας παρασύρει η νησιώτικη ατμόσφαιρά της κάνοντας βόλτες στη μαρίνα της.

Highlight: Γευτείτε το περίφημο Αυγοτάραχο Πρέβεζας και κάντε μια βόλτα με καραβάκι στον Αμβρακικό Κόλπο.

Χάλκη (Δωδεκάνησα)





Εάν επιθυμείτε ήρεμες διακοπές σε ένα τυπικό αιγαιοπελαγίτικο τοπίο, αυτό το μικρό νησί είναι ανάμεσα στις ιδανικές σας επιλογές. Χαρακτηρισμένο από την UNESCO ως το νησί της ειρήνης και της φιλίας, θα σας μαγνητίσει με την ήρεμη ατμόσφαιρα, τις ονειρεμένες παραλίες του και φυσικά το λιμάνι με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική του.

Highlight: Το πρώτο νησί της GR-ECO. Ιδανικό για πράσινο τουρισμό.

Λέρος (Δωδεκάνησα)




Αν ψάχνετε για ένα ήσυχο καταφύγιο, τότε η Λέρος θα μπει αμέσως στην καρδιά σας. Μια όαση νοτιοανατολικά του Αιγαίου που επιβεβαιώνει όσα λένε οι ντόπιοι γι’ αυτήν – που όταν τη συναντήσεις δεν θα την ξεχάσεις ποτέ. Ένα μέρος με μοναδικό χαρακτήρα, γραφικά ψαροχώρια, αυθεντική κουζίνα και απίστευτα φιλόξενους ανθρώπους. Εδώ, θα ζήσετε την απόλυτη χαλάρωση και ηρεμία.

Highlight: Κορυφαίο για τους λάτρεις του καταδυτικού τουρισμού.

Ιθάκη (Νησιά Ιονίου Πελάγους)




Περιτριγυρισμένη από όλες τις αποχρώσεις του τιρκουάζ, η μυθική πατρίδα του Οδυσσέα σας προκαλεί να περιηγηθείτε σε παραδοσιακά χωριά του Ιονίου, να βουτήξετε σε υπέροχα νερά και να ανακαλύψετε τους ήρεμους ρυθμούς της. Καταπράσινη και ρομαντική, η Ιθάκη σίγουρα θα σας κερδίσει με την αυθεντικότητά της.

Highlight: Παραλία Πλατιά Άμμος. Παραδεισένια νερά και ένα επιβλητικό φόντο με πανύψηλα βράχια.

Καστελλόριζο (Δωδεκάνησα)





Το ανατολικότερο σημείο της Ελλάδας όπου θα βουτήξετε σε βαθιά και καθαρά νερά. Μια επίσκεψη στο ερειπωμένο μεσαιωνικό κάστρο των Ιπποτών θα σας μαγέψει. Μια βόλτα στα σοκάκια με τα πολύχρωμα σπίτια θα σας αδειάσει το μυαλό και θα σας κάνει να συνειδητοποιήσετε τι σημαίνουν ποιοτικές διακοπές.

Highlight: Στο Μπλε Σπήλαιο μπορείτε να φτάσετε μόνο με σκάφος. Ένα γεωλογικό θαύμα.

Πήλιο (Θεσσαλία)






Αξίζει να το επισκεφτείτε όλο το χρόνο. Παραδοσιακά χωριά, ορεινά μονοπάτια, χιονοδρομικό κέντρο, δραστηριότητες από τη μια και παραδεισένιες παραλίες από την άλλη. Αν ψάχνετε για μοντέρνα πολυτέλεια, θα τη βρείτε εδώ. Καταλύματα υψηλού προφίλ χτίζονται στα περίχωρα του Βόλου, όπως στις Αλυκές και στο χωριό Γατζέα στα Ανατολικά, καθώς και στα χωριά Πορταριά και Μακρινίτσα, πριν συνεχίσουν στο δρόμο προς Πήλιο προς Τσαγκαράδα, Μούρεσι και Ζαγορά.

Highlight: Τα χωριά του Πηλίου αξίζει να τα εξερευνήσετε ένα προς ένα.

Σύρος (Κυκλάδες)






Ονειρεύεστε διακοπές με ρετρό ατμόσφαιρα, την ποιότητα και το μεγαλείο των παλιών χρόνων με φόντο το Αιγαίο; Η Σύρος είναι το νησί σας. Ένα νησί που παραμένει ζωντανό όλο το χρόνο. Το «The Noble Island» είναι ένας αρμονικός συνδυασμός πολιτισμού, διασκέδασης και θρησκείας. Διάσημο για τις πλούσιες πολιτιστικές του παραδόσεις, φιλοξενώντας το Διεθνές Φεστιβάλ Κυκλαδικής Μουσικής, το Διεθνές Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων ANIMASYROS, κ.λπ.

Highlight: Θέατρο Απόλλων (γνωστό ως La Piccola Scala)

Λιτόχωρο (Βόρεια Ελλάδα)




Στους πρόποδες του Ολύμπου θα βρείτε ένα αυθεντικό χωριό που χρονολογείται από τον 14ο αιώνα. Θα λατρέψετε την παραδοσιακή αρχιτεκτονική του και τις εναλλαγές της πλούσιας βλάστησης. Ιδανική αφετηρία για τις ορειβατικές σας εξορμήσεις στο «βουνό των θεών».

Highlight: Η οργανωμένη παραλία του Λιτοχώρου (Πλάκα).



πηγη:https://www.tourismtoday.gr/
Οι 9 top ανερχόμενοι προορισμοί της Ελλάδας Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Δευτέρα, Ιανουαρίου 09, 2023 Rating: 5 Της Κατερίνας Καρσιώτη, Αναρωτιέστε πού να πάτε στην Ελλάδα; Η Tourix έχει αναλύσει τις αναζητήσεις των χρηστών τα τελευταία 3 χρόνια και σ...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: