728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Πρόσκληση για εθελοντές από την Πολιτική Προστασία Ηπείρου

Η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Ηπείρου πραγματοποιεί ανοικτή πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την ένταξη πολιτών στο Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε Ιωαννίνων.



Η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Ηπείρου πραγματοποιεί ανοικτή πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την ένταξη πολιτών στο Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε Ιωαννίνων.

Στο πλαίσιο της εξελισσόμενης Κλιματικής Κρίσης η διαφύλαξη της ζωής του ανθρώπου, της περιουσίας του και του περιβάλλοντος έχει καταστεί ένα έργο με μεγάλες προκλήσεις στο οποίο θα πρέπει όλοι να αναλάβουμε δράση.

Ο Εθελοντισμός, ως ανιδιοτελής πράξη αλληλεγγύης και προσφοράς, άνευ προσωπικών αξιώσεων, προς το κοινωνικό σύνολο έχει στον πυρήνα του την προάσπιση των θεμελιωδών δικαιωμάτων του ανθρώπου. Στην διαχείριση εκτάκτων αναγκών πολιτικής προστασίας έχει αποδειχθεί ένα πραγματικά σωτήριο μέσο. Οι Εθελοντές εντάσσονται στο δυναμικό της Πολιτικής Προστασίας και έχουν ως αποστολή τους την παροχή συνδρομής στους αρμόδιους κρατικούς φορείς στο έργο της προστασίας της ζωής, της υγείας, της περιουσίας των πολιτών, καθώς και του περιβάλλοντος και της πολιτιστικής κληρονομιάς από απειλούμενες ή εν εξελίξει φυσικές, τεχνολογικές ή ανθρωπογενείς καταστροφές και απειλές, που προκαλούν καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης.

Για τον λόγο αυτό, η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Ηπείρου δημιουργεί Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Π.Ε Ιωαννίνων και καλεί τους πολίτες να συνδράμουν εθελοντικά στο πολύτιμο έργο της και να δραστηριοποιηθούν σε δράσεις πρόληψης, αντιμετώπισης και αποκατάστασης στο πλαίσιο φυσικών και ανθρωπογενών καταστροφών.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τους εξής τρόπους:

Τηλ.: 2651364251, 2651364257

Email: d.mavrogiorgos@php.gov.gr





πηγη:https://www.epiruspost.gr/
Πρόσκληση για εθελοντές από την Πολιτική Προστασία Ηπείρου Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Παρασκευή, Δεκεμβρίου 16, 2022 Rating: 5 Η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Ηπείρου πραγματοποιεί ανοικτή πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την ένταξη πολιτ...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: