728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Μεγάλες πορείες σε Άρτα, Πρέβεζα και Ηγουμενίτσα

Μεγάλες συγκεντρώσεις και πορείες πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη, ημέρα γενικής απεργίας, στην Άρτα, την Πρέβεζα και την Θεσπρωτία.



Μεγάλες συγκεντρώσεις και πορείες πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη, ημέρα γενικής απεργίας, στην Άρτα, την Πρέβεζα και την Θεσπρωτία.

Στην Άρτα όλα τα σωματεία έδωσαν το δικό τους παρών, με ξεχωριστή τη συμμετοχή των γυναικών στα μπλοκ του σωματείου του πτηνοτροφικού συνεταιρισμού, των καθαριστριών, του νοσοκομείου, των ιδιωτικών υπαλλήλων, των εργοστασίων με το συνδικάτο Γάλα – Τρόφιμα – Ποτά.

Ξεχώρισαν με τη δυναμική τους το συνδικάτο οικοδόμων, οι φοιτητές, ενώ το δικό τους τόνο έδωσαν και οι απόμαχοι της δουλειάς με μαζική συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση.

Στην συγκέντρωση χαιρέτισαν εκπρόσωποι από το σύλλογο φοιτητών Γεωπονίας, από την ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Άρτας, από τους Επαγγελματίες – Βιοτέχνες – Εμπόρους, από τους εργαζόμενους στο νοσοκομείο Άρτας, ενώ η Κεντρική ομιλία έγινε από το Εργατικό Κέντρο Άρτας. Στη συγκέντρωση διαβάστηκε χαιρετισμός από τον Δικηγορικό Σύλλογο που συμμετείχε με αποχή από τη δουλειά, στην απεργιακή κινητοποίηση.

Στην Πρέβεζα

Μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην Πρέβεζα στα Παλιά ΚΤΕΛ Πρέβεζας από σωματεία Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα και από το ΝΤ της ΑΔΕΔΥ. Πολύ μαζική ήταν η πορεία που κατέκλυσε τους δρόμους της πόλης.



Μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην Πρέβεζα στα Παλιά ΚΤΕΛ Πρέβεζας από σωματεία Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα και από το ΝΤ της ΑΔΕΔΥ. Πολύ μαζική ήταν η πορεία που κατέκλυσε τους δρόμους της πόλης.

Στη μαζικότερη απεργιακή συγκέντρωση των τελευταίων ετών χαιρετισμό απηύθυναν η Ζήνα Μαλεζά, μέλος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πρέβεζας, ο Βαγγέλης Νάνος, γραμματέας του Σωματείου Γεωπόνων Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πρέβεζας, ο Νίκος Τσέγγο, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Πρέβεζας και ο Ανδρέας Καραμάνης, πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πρέβεζας.

Στην Ηγουμενίτσα





Στην Ηγουμενίτσα, η απεργιακή συγκέντρωση που οργάνωσε το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας ήταν η μαζικότερη των τελευταίων χρόνων. Συμμετείχαν πλήθος συνδικάτων του ιδιωτικού αλλά και του δημόσιου τομέα. Επίσης συμμετείχε και ο Εμποροβιοτεχνικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας με σχεδόν καθολικό κλείσιμο της αγοράς, καθώς και αντιπροσωπείες από τους Εμπορικούς συλλόγους Παραμυθιάς και Φιλιατών.

Χαιρετισμό στην απεργιακή συγκέντρωση απηύθυναν οι: Κ. Μπακάλης γγ του Δ.Σ. των εργαζόμενων στο Νοσοκομείο Φιλιατών, Σοφία Στράτου εκ μέρους των νοσοκομειακών γιατρών, Γιώργος Βασιλειάδης πρόεδρος της ΕΛΜΕ, Κ. Τσόδουλος πρόεδρος του συλλόγου εκπαιδευτικών Π.Ε. Θεσπρωτίας, Γ. Κυπριανός από το Δ.Σ. του Εμποροβιοτεχνικού Συλλόγου Ηγουμενίτσα, Σ. Γκίκας πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Θεσπρωτίας, Α. Κορμαλή από πρόεδρος του Συνδικάτου επισιτισμού, Θ. Παπαγιάννης πρόεδρος του Συνδικάτου Ιχθυοκαλλιεργειών, Σ. Υφαντής πρόεδρος Συλλόγου ΟΤΑ

Συμμετείχαν επίσης οι Σύλλογος εκπαιδευτικών φροντιστών μέσης εκπαίδευσης, Σύλλογος ιδιοκτητών κέντρων ξένων γλωσσών, Ένωση Λογιστών Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Ν. Θεσπρωτίας.

Η κεντρική ομιλία έγινε από την Χρυσηίδα Γεωργίου μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Θεσπρωτίας και στη συνέχεια ακολούθησε μαζική και μαχητική πορεία στους δρόμους της πόλης.




πηγη:https://www.epiruspost.gr/

Μεγάλες πορείες σε Άρτα, Πρέβεζα και Ηγουμενίτσα Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Πέμπτη, Νοεμβρίου 10, 2022 Rating: 5 Μεγάλες συγκεντρώσεις και πορείες πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη, ημέρα γενικής απεργίας, στην Άρτα, την Πρέβεζα και την Θεσπρωτία. Στην Άρτ...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: