728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Αίτημα του Δήμου Αρταίων για τις «100 κλιματικά ουδέτερες πόλεις»

Αίτημα για την συμμετοχή στο Μνημόνιο Συνεργασίας για την Ευρωπαϊκή Αποστολή «100 Κλιματικά Ουδέτερες Πόλεις μέχρι το 2030» υπέβαλε ο Δήμος Αρταίων.  Ο Δήμος Αρταίων συμπράττει στο Μνημόνιο του ΥΠΕΝ για τις “100 κλιματικά ουδέτερες και έξυπνες πόλεις” όπου μέσα από αυτή την σύμπραξη προσδοκά να αποκτήσει συνεργασίες, τεχνογνωσία για ένα αποθετήριο καλών πρακτικών από επιτυχημένα έργα καινοτομίας και επενδύσεις αλλά και να:



Αίτημα για την συμμετοχή στο Μνημόνιο Συνεργασίας για την Ευρωπαϊκή Αποστολή «100 Κλιματικά Ουδέτερες Πόλεις μέχρι το 2030» υπέβαλε ο Δήμος Αρταίων.

Ο Δήμος Αρταίων συμπράττει στο Μνημόνιο του ΥΠΕΝ για τις “100 κλιματικά ουδέτερες και έξυπνες πόλεις” όπου μέσα από αυτή την σύμπραξη προσδοκά να αποκτήσει συνεργασίες, τεχνογνωσία για ένα αποθετήριο καλών πρακτικών από επιτυχημένα έργα καινοτομίας και επενδύσεις αλλά και να:

• εφαρμόσουν περιβαλλοντικές και βιώσιμες πολιτικές στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας,

• να ενσωματώσουν τοπικές πολιτικές των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης (SDG’s) με σκοπό να γίνουν οι πόλεις πιο ανθρώπινες, χωρίς αποκλεισμούς, ασφαλείς, ανθεκτικές και βιώσιμες,

• να προστατεύσουν τη βιοποικιλότητα,

• να προωθήσουν τις δημόσιες βιώσιμες συμβάσεις και την Κυκλική Οικονομία,

• να σχεδιάσουν και να εφαρμόσουν στην πράξη τη Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα όπως και τη Βιώσιμη Διατροφή και ταυτόχρονα.

• να επενδύσουν και να χρηματοδοτήσουν βιώσιμες επενδύσεις.

• Σκοπός του Μνημονίου Συνεργασίας είναι η επιτάχυνση της μετάβασης των πόλεων στην κλιματική ουδετερότητα και στον ψηφιακό μετασχηματισμό τους.





πηγη:https://www.epiruspost.gr/
Αίτημα του Δήμου Αρταίων για τις «100 κλιματικά ουδέτερες πόλεις» Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Τετάρτη, Νοεμβρίου 23, 2022 Rating: 5 Αίτημα για την συμμετοχή στο Μνημόνιο Συνεργασίας για την Ευρωπαϊκή Αποστολή «100 Κλιματικά Ουδέτερες Πόλεις μέχρι το 2030» υπέβαλε ο Δήμος...

Ετικετες

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: