728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Προσοχή.. Ηλεκτρονικές απάτες και στην Ήπειρο με δήθεν επιστροφή φόρου

Αποδέκτες μηνυμάτων δήθεν από την Εφορία γίνονται τις τελευταίες ώρες όλο και περισσότεροι πολίτες και στην περιοχή της Ηπείρου. Πρόκειται για μία νέα απόπειρα απάτης που σκοπό έχει να αποσπάσει κωδικούς και να αδειάσει τραπεζικούς λογαριασμούς.



Αποδέκτες μηνυμάτων δήθεν από την Εφορία γίνονται τις τελευταίες ώρες όλο και περισσότεροι πολίτες και στην περιοχή της Ηπείρου. Πρόκειται για μία νέα απόπειρα απάτης που σκοπό έχει να αποσπάσει κωδικούς και να αδειάσει τραπεζικούς λογαριασμούς.

Πολίτες λαμβάνουν ηλεκτρονικά μηνύματα που φέρουν όλα τα λογότυπα των αρμόδιων υπηρεσιών του κράτους.

Μόνο αν κάποιος κοιτάξει την ηλεκτρονική διεύθυνση που συνοδεύει το όνομα του αποστολέα θα μπορέσει να καταλάβει ότι πρόκειται για απάτη.

Αναγνώστης μας που έγινε αποδέκτης τέτοιου μηνύματος τις τελευταίες ώρες μας απέστειλε το πλήρες κείμενο.

Σε αυτό αναφέρεται:

«Αγαπητέ Πελάτη,

Η Εφορία υπολόγισε τη φορολογική σας δήλωση, δικαιούστε επιστροφή φόρου 634,13 €.

Προσπαθήσαμε να μεταφέρουμε το ποσό στον λογαριασμό σας. Αλλά δυστυχώς δεν μπορέσαμε να επιβεβαιώσουμε τα στοιχεία του τρέχοντος λογαριασμού σας. Το ποσό της επιστροφής φόρου θα παραμείνει σε εκκρεμότητα μέχρι να επιβεβαιώσετε τα στοιχεία σας.

Επιβεβαίωση λεπτομερειών

Λάβετε υπόψη ότι έχετε μόνο λίγες ημέρες για να επιβεβαιώσετε τα στοιχεία σας, διαφορετικά δεν μπορείτε πλέον να λάβετε την επιστροφή χρημάτων.

Σας ευχαριστούμε, εκτιμούμε την υποστήριξή σας…

Για οποιαδήποτε βοήθεια, καλέστε: +30 213 212 8400

GOV.GR»

Πρόκειται για μία ακόμη καλοστημένη απάτη από επιτήδειους και η προσοχή όλων θα πρέπει να είναι αυξημένη.

Με τις περισσότερες πλέον συναλλαγές αλλά και υπηρεσίες, όπως συμπλήρωση αιτήσεων για επιδόματα, να παρέχονται πλέον σχεδόν αποκλειστικά ψηφιακά, οι πολίτες θα πρέπει να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί σε μηνύματα αλλά και κλήσεις που δέχονται από τρίτους με σκοπό την «δήθεν» εξυπηρέτηση τους.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, αποτελούν επίσης περιστατικά όπου δικαιούχοι επιδομάτων Power Pass ή Fuel Pass δέχονται mail, sms ακόμη και τηλεφωνικές κλήσεις από «δήθεν» λογιστές, εφοριακούς ή υπαλλήλους διαφόρων οργανισμών, προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία.




πηγη:https://www.epiruspost.gr/
Προσοχή.. Ηλεκτρονικές απάτες και στην Ήπειρο με δήθεν επιστροφή φόρου Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Δευτέρα, Οκτωβρίου 03, 2022 Rating: 5 Αποδέκτες μηνυμάτων δήθεν από την Εφορία γίνονται τις τελευταίες ώρες όλο και περισσότεροι πολίτες και στην περιοχή της Ηπείρου. Πρόκειται ...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: