728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Ένα ιστορικό ιστιοφόρο στο λιμάνι της Πρέβεζας!

Ένα εντυπωσιακό ξύλινο σκαρί άραξε τις τελευταίες μέρες στο λιμάνι της Πρέβεζας “κλέβοντας” τις εντυπώσεις των περαστικών.  Όπως αναφέρει η Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας, πρόκειται για το δικάταρτο ιστιοφόρο “Ρέα του Νάιμποργκ” (Rhea of Nyborg), το οποίο κατασκευάστηκε το 1900 στη Δανία από ξύλο βελανιδιάς.



Ένα εντυπωσιακό ξύλινο σκαρί άραξε τις τελευταίες μέρες στο λιμάνι της Πρέβεζας “κλέβοντας” τις εντυπώσεις των περαστικών.

Όπως αναφέρει η Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας, πρόκειται για το δικάταρτο ιστιοφόρο “Ρέα του Νάιμποργκ” (Rhea of Nyborg), το οποίο κατασκευάστηκε το 1900 στη Δανία από ξύλο βελανιδιάς.

Αρχικά χρησίμευσε ως αλιευτικό με μηχανότρατες και στη μακρά πορεία του στις θάλασσες μετέφερε πέτρα για θαλάσσια έργα άμυνας και χρησιμοποιήθηκε ως πλοίο για καταδύσεις. Από το 1989 έχει μετατραπεί σε τουριστικό σκάφος.

Το μήκος του είναι 28,4 μέτρα και μπορεί να φιλοξενήσει έως και 8 άτομα. Το δοκάρι του είναι 5,18 μέτρα, ενώ ανήκει σε ένα από τα 969 ιστιοπλοϊκά σκάφη με μέγεθος από 24-30 μέτρα.



πηγη:https://www.epiruspost.gr/
Ένα ιστορικό ιστιοφόρο στο λιμάνι της Πρέβεζας! Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Τετάρτη, Οκτωβρίου 12, 2022 Rating: 5 Ένα εντυπωσιακό ξύλινο σκαρί άραξε τις τελευταίες μέρες στο λιμάνι της Πρέβεζας “κλέβοντας” τις εντυπώσεις των περαστικών. Όπως αναφέρει ...

Ετικετες

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: