728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Γραφείο ενδοοικογενειακής βίας και στα Γιάννινα

Συγκεκριμένα, μετά από σύσκεψη του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου με τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίας Τάξεως Μιχαήλ Καραμαλάκη και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Σκούμα, αποφασίστηκε η ίδρυση 12 νέων Γραφείων Ενδοοικογενειακής Βίας της Ελληνικής Αστυνομίας.



Δώδεκα γραφεία Ενδοοικογενειακής Βίας της Ελληνικής Αστυνομίας, ιδρύονται σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Συγκεκριμένα, μετά από σύσκεψη του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου με τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίας Τάξεως Μιχαήλ Καραμαλάκη και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Σκούμα, αποφασίστηκε η ίδρυση 12 νέων Γραφείων Ενδοοικογενειακής Βίας της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, τα νέα Γραφεία ιδρύονται στα εξής αστυνομικά τμήματα:

1. Καλλιθέας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών

2. Α’ Αχαρνών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δυτικής Αττικής

3. Αμπελοκήπων- Μενεμένης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσσαλονίκης

4. Β’ Πατρών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας

5. Λάρισας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας

6. Α’ Ηρακλείου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου

7. Χανίων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χανίων

8. Ιωαννίνων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων

9. Σερρών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Σερρών

10. Βόλου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας

11. Χαλκίδας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ευβοίας

12. Αγρινίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας

Σημειώνεται, ότι από τον Οκτώβριο του 2021, λειτουργούν ήδη 6 γραφεία Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας. Συγκεκριμένα, τα 5 εξ’ αυτών στην Αττική, στα αστυνομικά τμήματα Ομονοίας, Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, Περιστερίου, Αγίας Παρασκευής, Αλίμου και το 6ο στη Θεσσαλονίκη, στο αστυνομικό τμήμα Λευκού Πύργου.

Όπως επισημαίνει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, καθένα από τα Γραφεία αυτά έχει στελεχωθεί με 15 ειδικά εκπαιδευμένους αστυνομικούς, ώστε να αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά αλλά και με την απαιτούμενη ευαισθησία, πολίτες που προβαίνουν σε καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία. Επίσης, καθένα από τα Γραφεία διαθέτει περιπολικό για προσαγωγές και συλλήψεις που αφορούν αποκλειστικά και μόνο αδικήματα ενδοοικογενειακής βίας.

Στο διάστημα από 11/09/2021 έως και τις 31/07/2022, σε Αττική και Θεσσαλονίκη, τα 6 γραφεία έχουν διαχειριστεί συνολικά 2.073 περιστατικά Ενδοοικογενειακής Βίας, ενώ για όλα τα περιστατικά σχηματίστηκαν δικογραφίες οι οποίες παραπέμφθηκαν στις αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές.

Παράλληλα, όσον αφορά την εκπαίδευση του αστυνομικού προσωπικού, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, σημειώνει, ότι η ενδοοικογενειακή βία αποτελεί γνωστικό αντικείμενο που εντάσσεται στα προγράμματα σπουδών των Σχολών της Αστυνομικής Ακαδημίας, ενώ σε πρόσθετες εξειδικευμένες εκπαιδευτικές δραστηριότητες 366 στελέχη της ΕΛ.ΑΣ παρακολούθησαν εκπαιδευτικό πρόγραμμα επιμόρφωσης και 910 στελέχη το διαδικτυακό πρόγραμμα επιμόρφωσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (πρόγραμμα HELP).




πηγη:https://www.epiruspost.gr/
Γραφείο ενδοοικογενειακής βίας και στα Γιάννινα Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 09, 2022 Rating: 5 Δώδεκα γραφεία Ενδοοικογενειακής Βίας της Ελληνικής Αστυνομίας, ιδρύονται σε διάφορες περιοχές της χώρας. Συγκεκριμένα, μετά από σύσκεψη το...

Ετικετες

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: