728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Πάργα:'Ενα Έθιμο Που Χάνεται Στα Βάθη Των Χρόνων ....

Με ξεχωριστό τρόπο γιορτάζεται στην Πάργα η Μεταμόρφωση του Σωτήρος καθώς κάθε χρόνο αναβιώνει ένα ξεχωριστό έθιμο  Ο λόγος για τη μεταφορά της εικόνας της Παναγίας με βάρκες στο νησάκι.



Με ξεχωριστό τρόπο γιορτάζεται στην Πάργα η Μεταμόρφωση του Σωτήρος καθώς κάθε χρόνο αναβιώνει ένα ξεχωριστό έθιμο

Ο λόγος για τη μεταφορά της εικόνας της Παναγίας με βάρκες στο νησάκι.

Υπενθυμίζεται ότι η εικόνα παραμένει στο νησάκι και για την γιορτή του Δεκαπενταύγουστου, και επιστρέφει στον Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων στις 29 Αυγούστου .

Το έθιμο

Το παλιό αυτό έθιμο χάνεται στα βάθη των χρόνων τότε που η Πάργα ήταν ψηλά στο οροπέδιο του όρους Μπετσοβολιό ,γνωστό σήμερα ως "Παλιόπαργα".

Μια μέρα ένας βοσκός απο την περιοχή , ανήμερα της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος Χριστού ,βρήκε την εικόνα της Παναγιάς στο νησάκι και χωρίς δεύτερη σκέψη τη μετέφερε στην Πάργα.

Με τρόπο όμως ανεξήγητο η εικόνα επέστρεψε από την Παλιόπαργα και πάλι στο νησάκι .

Στο σημείο που βρέθηκε, χτίστηκε εκκλησία αφιερωμένη στη χάρη της Παναγίας και έκτοτε κάθε χρόνο η εικόνα μεταφέρεται δια θαλάσσης στο νησάκι της Πάργας.

[πηγή φωτογραφίας facebook Ροζίνα Λάμπρη]




πηγη:https://www.epirus-tv-news.gr/
Πάργα:'Ενα Έθιμο Που Χάνεται Στα Βάθη Των Χρόνων .... Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Δευτέρα, Αυγούστου 08, 2022 Rating: 5 Με ξεχωριστό τρόπο γιορτάζεται στην Πάργα η Μεταμόρφωση του Σωτήρος καθώς κάθε χρόνο αναβιώνει ένα ξεχωριστό έθιμο Ο λόγος για τη μετα...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: