728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Γονείς έχουν συλλέξει υπογραφές για την επαναλειτουργία του παιδικού σταθμού στην Τ.Κ. Αγιάς

Μια σχολική χρονιά βρίσκεται προ των πυλών και οι γονείς του Δήμου μας δεν γνωρίζουν ακόμα , ούτε πότε θα ανοίξουν οι παιδικοί σταθμοί ούτε και αν τα παιδιά τους θα είναι τυχερά και θα μπορέσουν να γίνουν δεκτά στις προνηπιακές δομές.



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΡΓΑΣ

Δελτίο Τύπου της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Πάργας.



Μια σχολική χρονιά βρίσκεται προ των πυλών και οι γονείς του Δήμου μας δεν γνωρίζουν ακόμα , ούτε πότε θα ανοίξουν οι παιδικοί σταθμοί ούτε και αν τα παιδιά τους θα είναι τυχερά και θα μπορέσουν να γίνουν δεκτά στις προνηπιακές δομές.

Ήδη γονείς έχουν συλλέξει υπογραφές για την επαναλειτουργία του παιδικού σταθμού στην Τ.Κ. Αγιάς , καθώς το ζήτημα με τη φοίτηση στους παιδικούς σταθμούς είναι ιδιαίτερα οξυμένο στη Δ.Ε. Πάργας , με αποτέλεσμα τα παιδιά να μην μπορούν να φοιτήσουν για δυο χρόνια αλλά μόνο για ένα χρόνο. Έτσι πολλά μικρά παιδιά δεν εισπράττουν τα παιδαγωγικά ωφελήματα της συμμετοχής τους στην προσχολική αγωγή και η εργαζόμενη οικογένεια δεν έχει την υποστήριξη που χρειάζεται.

Η προσχολική αγωγή είναι ανάγκη και δικαίωμα για εμάς και τα παιδιά μας. Την προσχολική αγωγή και την παιδεία γενικότερα δεν μπορούμε να την μετράμε με οικονομικούς δείκτες και κέρδη. Την ανάγκη αυτή την έχουν πληρώσει οι εργαζόμενοι πολλαπλά και οφείλει το κράτος και ο δήμος να την καλύπτουν.

-Κανένα παιδί να μην μείνει εκτός των παιδικών σταθμών του Δήμου. Να εξασφαλιστεί η υποδοχή όλων των παιδιών που αιτούνται φιλοξενία χωρίς κληρώσεις και αποκλεισμούς.

-Ικανό και μόνιμο προσωπικό εκπαιδευτικό αλλά και βοηθητικό ώστε να καλυφθούν όλες οι ανάγκες των παιδικών σταθμών.

-Ο Δήμος να αυξήσει τη χρηματοδότηση των παιδικών σταθμών.

- Κτίρια σύγχρονα, ασφαλή, με τους αναγκαίους χώρους για το παιχνίδι, τη σίτιση, την ξεκούραση των παιδιών. Ειδικά στην Τ.Κ. Καναλακίου που ο παιδικός σταθμός στεγάζεται σε νοικιασμένο κτίριο.

-Δωρεάν τροφεία για όλους.

Καναλάκι , 30/08/2022

Γονείς έχουν συλλέξει υπογραφές για την επαναλειτουργία του παιδικού σταθμού στην Τ.Κ. Αγιάς Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Τετάρτη, Αυγούστου 31, 2022 Rating: 5 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΡΓΑΣ Δελτίο Τύπου της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Πάργας. Μια σχολική χρονιά βρίσκεται πρ...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: