728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Κρυστάλλινα τα νερά στα παράλια της Ηπείρου και με ευρωπαϊκή… βούλα!

Νερά να τα πιεις στο ποτήρι στις παραλίες της Ηπείρου. Η καθαρότητα επιβεβαιώνεται μέσα από την ετήσια έκθεση του Ευρωπαϊκού Οργανισμούς Περιβάλλοντος.



Νερά να τα πιεις στο ποτήρι στις παραλίες της Ηπείρου. Η καθαρότητα επιβεβαιώνεται μέσα από την ετήσια έκθεση του Ευρωπαϊκού Οργανισμούς Περιβάλλοντος.

Από την έκθεση προκύπτει η σημαντική βελτίωση της ποιότητας των υδάτων κολύμβησης για τις περισσότερες χώρες της Ευρώπης.

Η ετήσια έκθεση για τα νερά όπου μπορεί κάποιος να κολυμπήσει εξέτασε σχεδόν 22.000 σημεία στην ενδοχώρα και τις παράκτιες περιοχές στα κράτη μέλη της ΕΕ.

Στην Ήπειρο, μεταξύ άλλων βρέθηκαν στο μικροσκόπιο οι παραλίες: Πλαταριά, Γαλλικός Μώλος, Μπέλα Βράκα, Ζάβια, Μέγα Άμμος, Αγία Παρασκευή, Αρίλλας, Καραβοστάσι, Σαρακήνικο, Βάλτος, Κρυονέρι, Λύχνος, Αμμουδιά, Αλωνάκι, Λούτσα, Βράχος, Λυγιά, Μύτικας, Κανάλι, Καστροσυκιά, Καλαμίτσι, Παντοκράτορας και Κυανή Ακτή.

Στην κορυφή της κατάταξης βρίσκεται η Αυστρία, γνωστή για τις πολλές, όμορφες και πεντακάθαρες λίμνες.

Αμέσως μετά στον βαθμολογικό πίνακα βρίσκονται τέσσερα μεσογειακά φαβορί για διακοπές: Μάλτα, Ελλάδα, Κροατία και Κύπρος. Η Δανία και η Γερμανία είναι οι άλλες χώρες όπου περισσότεροι από 9 στους 10 τοποθεσίες έλαβαν την κορυφαία βαθμολογία.

Η Πορτογαλία βρίσκεται στο Νο. 10, με 88,5%, ενώ η Ιταλία (87,9%) και η Ισπανία (87,4%) βρίσκονται στη 12η και 13η θέση αντίστοιχα.

Η Γαλλία ακολουθεί πιο κάτω στην κατάταξη, με 75,7%, ενώ η Πολωνία κατέλαβε τη χαμηλότερη θέση με μόλις 44,5%.

Η αξιολόγηση συντάχθηκε από τον ΕΟΠ σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Οι τοπικές και εθνικές αρχές έλαβαν δείγματα νερού κατά τη διάρκεια της κολυμβητικής περιόδου και τα ανέλυσαν για τους τύπους βακτηρίων που υποδηλώνουν ρύπανση από τα λύματα και την κτηνοτροφία.

Στη συνέχεια τα νερά κρίθηκαν «άριστα», «καλά», «επαρκή» ή «φτωχά», σύμφωνα με τα πρότυπα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.





Κρυστάλλινα τα νερά στα παράλια της Ηπείρου και με ευρωπαϊκή… βούλα! Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Τετάρτη, Ιουνίου 08, 2022 Rating: 5 Νερά να τα πιεις στο ποτήρι στις παραλίες της Ηπείρου. Η καθαρότητα επιβεβαιώνεται μέσα από την ετήσια έκθεση του Ευρωπαϊκού Οργανισμούς Πε...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: