728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Γαλάζιες Σημαίες για 11 παραλίες της Ηπείρου

Έντεκα γαλάζιες σημαίες θα κυματίζουν και φέτος στις παραλίες της Ηπείρου. Οι επτά θα βρίσκονται σε ακτές της Πρέβεζας και της Πάργας και οι τέσσερις σε ακτές της Θεσπρωτίας.
Foto Dimitrisfilippou_photography

Έντεκα γαλάζιες σημαίες θα κυματίζουν και φέτος στις παραλίες της Ηπείρου. Οι επτά θα βρίσκονται σε ακτές της Πρέβεζας και της Πάργας και οι τέσσερις σε ακτές της Θεσπρωτίας.

Τα αποτελέσματα του προγράμματος ανακοινώθηκαν νωρίς το βράδυ της Δευτέρας και η Ελλάδα βρίσκεται στη δεύτερη θέση ανάμεσα σε 49 χώρες που μετείχαν στο πρόγραμμα.

Στην Ήπειρο οι παραλίες που θα κυματίζουν Γαλάζιες Σημαίες είναι οι ακόλουθες:

Δήμος Πρέβεζας

-Κυανή

-Μέγα Άμμος

-Μονολίθι

-Πλατάνια

Δήμος Πάργας

-Αμμουδιά

-Βάλτος

-Λούτσα

Δήμος Ηγουμενίτσας

-Αγ. Παρασκευή

-Δρέπανο

-Καραβοστάσι

-Μέγα Άμμος

Πρώτος στην Ελλάδα αναδείχθηκε ο νομός Χαλκιδικής, με 87 σημαίες. Ακολουθούν η Περιφερειακή Ενότητα Ρόδου με 55 σημαίες και Λασιθίου με 41 σημαίες.

Σε επίπεδο δήμων προηγείται η Ρόδος με 55 γαλάζιες σημαίες και έπονται οι δήμοι Κασσάνδρας και Αγίου Νικολάου με 32 και 25 σημαίες αντίστοιχα.

Να σημειωθεί ότι φέτος είναι η δεύτερη διαδοχική χρονιά κατά την οποία η Ελλάδα εμφανίζει συνολική αύξηση στις βραβεύσεις της ύστερα από κάποια χρόνια μειώσεων. Βάσει των στατιστικών στοιχείων, ενώ η χώρα μας είχε 519 σημαίες το 2018, έπεσε στις 515 το 2019 και στις 497 το 2020. Το 2021 όμως βραβεύτηκε με 545 σημαίες, τις οποίες φέτος αύξησε στις 581.




Γαλάζιες Σημαίες για 11 παραλίες της Ηπείρου Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Δευτέρα, Μαΐου 16, 2022 Rating: 5 Foto Dimitrisfilippou_photography Έντεκα γαλάζιες σημαίες θα κυματίζουν και φέτος στις παραλίες της Ηπείρου. Οι επτά θα βρίσκονται σε ακτές...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: