728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Εργατικό ατύχημα στην «Πίνδο» καταγγέλλει το ΕΚΙ

Εργατικό ατύχημα που έγινε στο σφαγείο της Πίνδου την Μεγάλη Παρασκευή 22 Απριλίου καταγγέλλει με σημερινή του (9 Μαίου) το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων.



Εργατικό ατύχημα που έγινε στο σφαγείο της Πίνδου την Μεγάλη Παρασκευή 22 Απριλίου καταγγέλλει με σημερινή του (9 Μαίου) το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση ο εργάτης καταπλακώθηκε από τελάρα με ζωντανά κοτόπουλα και οδηγήθηκε στο νοσοκομείο.

Το συγκεκριμένο τμήμα του σφαγείου έχει δοθεί εξ ολοκλήρου σε εργολάβο, στο οποίο δουλεύει μόνος ένας εργαζόμενος της επιχείρησης «ΠΙΝΔΟΣ», ο οποίος είχε και το εργατικό «ατύχημα».

Σημειώνει ακόμη ότι δουλεύουν εργολαβικοί εργάτες, κατά κύριο λόγο αλλοδαποί, με το πρόβλημα της γλώσσας, άρα και της μεταξύ τους συνεννόησης, να προστίθεται στις ούτως ή άλλως σκληρές συνθήκες εργασίας τους.

«Στο τμήμα αυτό δεν είναι πρώτη φορά που συμβαίνει ακριβώς το ίδιο «ατύχημα», όπως και άλλου είδους, όπως και σε άλλα τμήματα του εργοστασίου συμβαίνουν μικρότερα ή μεγαλύτερα σχεδόν μηνιαία. Η εργοδοσία όμως αντί να πάρει όλα εκείνα τα μέτρα για να μην επαναληφθούν, ακολουθεί την ίδια επικίνδυνη τακτική που κράτησε και στη διάρκεια της όξυνσης της πανδημίας, με αποκρύψεις κρουσμάτων, με εντατικοποίηση της δουλειάς που οδήγησε στην έκθεση της ζωής και της υγείας των εργαζομένων της και των οικογενειών τους και όλης της γιαννιώτικης κοινωνίας», επισημαίνει στην ανακοίνωση.



Εργατικό ατύχημα στην «Πίνδο» καταγγέλλει το ΕΚΙ Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Δευτέρα, Μαΐου 09, 2022 Rating: 5 Εργατικό ατύχημα που έγινε στο σφαγείο της Πίνδου την Μεγάλη Παρασκευή 22 Απριλίου καταγγέλλει με σημερινή του (9 Μαίου) το Εργατικό Κέντρο...

Ετικετες

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: