728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Αρχές Ιουνίου πιάνουν δουλειά οι δασοκομάντος

Στις αρχές Ιουνίου θα πιάσει δουλειά το σώμα των δασοκομάντος. Μία από τις ομάδες θα έχει έδρα στα Ιωάννινα και θα αποτελείται από εξήντα συνολικά άτομα. Το πιθανότερο είναι ότι μαζί με την ομάδα των δασοκομάντος θα εγκατασταθεί και ελικόπτερο για την αερομεταφορά του.



Στις αρχές Ιουνίου θα πιάσει δουλειά το σώμα των δασοκομάντος. Μία από τις ομάδες θα έχει έδρα στα Ιωάννινα και θα αποτελείται από εξήντα συνολικά άτομα. Το πιθανότερο είναι ότι μαζί με την ομάδα των δασοκομάντος θα εγκατασταθεί και ελικόπτερο για την αερομεταφορά του.

Όπως ανακοινώθηκε από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, στο πλαίσιο των επιπρόσθετων προληπτικών μέτρων πυροπροστασίας που θα ληφθούν φέτος το καλοκαίρι, εντάσσεται και η αύξηση της επιτήρησης τόσο από αέρος με εναέριες περιπολίες αεροσκαφών, όσο και στο έδαφος.

Ο αριθμός των εναερίων μέσων θα είναι αυξημένος σε σχέση με πέρυσι, τόσο όσον αφορά στα ελικόπτερα, όσο και στα αεροσκάφη. Επιπλέον, ο σχεδιασμός προβλέπει φέτος πιο στοχευμένα εναέρια μέσα, απολύτως προσαρμοσμένα στις γεωμορφολογικές ανάγκες της χώρας μας.

Η από αέρος επιτήρηση θα γίνεται κυρίως με AirTractors. Πρόκειται για μικρά αεροσκάφη, τα οποία μπορούν να πετούν με 3 τόνους νερό, είναι ευέλικτα και αξιολογούνται ιδανικά για την ανάγκη της πρώτης παρέμβασης. Πέρυσι είχαν μισθώσει έξι ενώ φέτος θα υπάρχει διπλάσιος αριθμός.

Η επιτήρηση από το έδαφος ενισχύεται, επίσης, καθώς φέτος θα υπάρχει σημαντική αύξηση της συμβολής των Ενόπλων Δυνάμεων στην αντιπυρική προστασία της χώρας, με αυξημένα αμιγή περίπολα, αλλά και αξιοποίηση των μηχανημάτων που διαθέτει ο ελληνικός Στρατός. Ταυτόχρονα, αυξημένα θα είναι και τα περίπολα του Πυροσβεστικού Σώματος, ενώ συνδρομή θα παρέχει και η Δασική Υπηρεσία με δικές της περιπολίες και οχήματα. Σημαντική καινοτομία για φέτος είναι η εκ των προτέρων μεταφορά δυνάμεων σε περιοχές υψηλής επικινδυνότητας ώστε η συνδρομή τους να είναι περισσότερο αποτελεσματική.

Επιπλέον, το Πυροσβεστικό Σώμα ενισχύεται φέτος με 500 δασοκομάντος, 440 δασοπυροσβέστες και 60 δασοπυροσβέστες, δασολόγους, δασοπόνους. Σε συνέχεια της εκπαίδευσής τους, θα είναι επιχειρησιακά διαθέσιμοι από αρχές Ιουνίου, ενώ φέτος το Πυροσβεστικό Σώμα θα ενισχυθεί με συνολικά 4.500 εθελοντές δασοπυροσβέστες, επιπλέον, δηλαδή, 2.500 σε σχέση με πέρυσι.





Αρχές Ιουνίου πιάνουν δουλειά οι δασοκομάντος Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Τετάρτη, Μαΐου 04, 2022 Rating: 5 Στις αρχές Ιουνίου θα πιάσει δουλειά το σώμα των δασοκομάντος. Μία από τις ομάδες θα έχει έδρα στα Ιωάννινα και θα αποτελείται από εξήντα σ...

Ετικετες

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: