728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[top][slider1][#E0378A]
[TOP][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Τα Γιάννινα έτοιμα να υποδεχθούν τον Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο

Τα Γιάννινα ντύθηκαν «ποδηλατικά» και υποδέχτηκαν τον ΔΕΗ Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας, στην επίσημη παρουσίαση της διοργάνωσης που έγινε από τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη και του Υφυπουργού Περιβάλλοντος Γιώργου Αμυρά.Τα Γιάννινα ντύθηκαν «ποδηλατικά» και υποδέχτηκαν τον ΔΕΗ Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας, στην επίσημη παρουσίαση της διοργάνωσης που έγινε από τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη και του Υφυπουργού Περιβάλλοντος Γιώργου Αμυρά.

Στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα της Περιφέρειας Ηπείρου, παραβρέθηκαν ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης καθώς και οι Δήμαρχοι Ιωαννιτών Μωυσής Ελισάφ και Μετσόβου Κωνσταντίνος Τζαφέας, περιοχές από όπου θα διέλθει ο αγώνας, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Ηπείρου Κώστας Δούβαλης, εκπρόσωποι του ΕΚΑΒ, του Ερυθρού Σταυρού κι άλλων εθελοντικών οργανώσεων.

«Κάνουμε ορθοπεταλιά και μάλιστα διαρκείας στον ελληνικό αθλητισμό. Η Κυβέρνηση δίνει έμφαση στις υποδομές του αθλητισμού, σε όλα τα αθλήματα. Στον ΔΕΗ Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας, δέκα χρόνια μετά, είμαστε στην τελική ευθεία και θα ήθελα να υπογραμμίσω την τεράστια πολυπλοκότητα της διοργάνωσης.

Πρόκειται για την καλύτερη επένδυση στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας της χώρας μας. Αποτελεί το καλύτερα επενδεδυμένο κεφάλαιο για την τουριστική προβολή της Ελλάδας, διότι συμβάλει στην ενίσχυση των τοπικών οικονομιών.

Είναι σημαντικό ότι όλοι οι φορείς βοηθούν, ειδικά είμαι περήφανος για την στήριξη της Ελληνικής Αστυνομίας, του ΕΚΑΒ και του Ερυθρού Σταυρού. Δοκιμαστήκαμε και στο Ράλυ Ακρόπολις και πετύχαμε.

Το όραμά μας έχει αποκεντρωτική βάση. Δεν μπορεί να είναι μόνο η Αθήνα, ή οι μεγάλες πόλεις της χώρας, τα κέντρα των διεθνών γεγονότων και της ανάπτυξης του αθλητισμού. Γι’ αυτό και διοργανώνουμε αθλητικά γεγονότα σε όλες τις περιοχές της χώρας μας, αξιοποιώντας την ιδιαιτερότητα της κάθε περιοχής» ανέφερε ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης.


Το όραμά μας έχει αποκεντρωτική βάση. Δεν μπορεί να είναι μόνο η Αθήνα, ή οι μεγάλες πόλεις της χώρας, τα κέντρα των διεθνών γεγονότων και της ανάπτυξης του αθλητισμού. Γι’ αυτό και διοργανώνουμε αθλητικά γεγονότα σε όλες τις περιοχές της χώρας μας, αξιοποιώντας την ιδιαιτερότητα της κάθε περιοχής» ανέφερε ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης.Αμυράς: Εκατομμύρια μάτια στον τόπο μας!

Από την πλευρά του ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Αμυράς, τόνισε: «Η σημερινή μέρα είναι πολύ μεγάλη για την Ήπειρο. Η διαδρομή είναι συγκλονιστική. Δέκα χρόνια περιμέναμε να πέσει μία στάλα βροχής στον ποδηλατικό κήπο, και είχαμε την χαρά να έρθει ο Λευτέρης Αυγενάκης να μας δώσει την ευκαιρία μας. Εκατομμύρια μάτια θα βρίσκονται πάνω στον Νομό μας, και από τους τηλεοπτικούς δέκτες αλλά και από τα social media. Μεγάλη τιμή που θα έχουμε τον τερματισμό και τα εκατομμύρια ζεύγη ματιών, των εν δυνάμει τουριστών και φίλων της ποδηλασίας που θα μας παρακολουθούν εκείνες τις μέρες. Το μήνυμα που μεταφέρουμε είναι πράσινο, περιβαλλοντικό, και να μεταφέρουμε και το κίνημα εθελοντισμού που αναδεικνύεται από αυτήν την οργάνωση Ο ΔΕΗ Ποδηλατικός Γύρος είναι μαζί μας!»

Καχριμάνης: Υποδέχομαστε με χαρά τους ποδηλάτες

Ο οικοδεσπότης Περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης μίλησε για το αποτύπωμα που θα έχει στην περιφέρειά του ο ΔΕΗ Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας. «Είναι ιδιαίτερη χαρά για εμάς το ότι ο Γύρος θα περάσει από την περιοχή μας από μία μοναδική διαδρομή. Όλοι μαζί, στον τερματισμό, την Πρωτομαγιά θα «πιάσουμε τον Μάη», όπως εμείς εδώ στην Ήπειρο ξέρουμε, πιάνοντας τα κλωνάρια της οξιάς που τότε ανθίζουν. Ο τόπος μας κερδίζει πολύπλευρα και με έργα υποδομής και τουριστικά, Στον Περίπατο της Λίμνης πιστεύω ότι όλοι θα μείνουν έκπληκτοι με την ομορφιά και το τοπίο. Σε όλη τη διαδρομή θα έχουμε τηλεοράσεις απ όλον τον κόσμο και είμαστε έτοιμοι να σας υποδεχτούμε».

Ο Δήμαρχος Μωυσής Ιωαννιτών, Μωυσής Ελισάφ ευχαρίστησε τον Υφυπουργό Αθλητισμού για την επιλογή των Ιωαννίνων ως πόλης τερματισμού: «Επισημαίνω την μεγάλη διαθεσιμότητα και σε εθελοντές. Εμείς ως Δήμος συμμετέχουμε με βελτιώσεις στο οδικό δίκτυο και έχουμε σειρά δράσεων για να αναδείξουμε το event. Επιδιώκουμε την ενσωμάτωση του ποδηλάτου στην καλύτερη ζωή των πόλεων. Δική μας φιλοδοξίας είναι να είμαστε πρωτοπόροι στη βιώσιμη κινητικότητα»

Ο Δήμαρχος Μετσόβου, Κωνσταντίνος Τζαφέας δεσμεύτηκε να συμβάλει με όλα τα μέσα στην επιτυχία του ΔΕΗ ποδηλατικού Γύρου: «Είμαστε χειμερινός προορισμός αλλά εμείς κύριε υπουργέ θέλουμε να μας επισκέπτονται όλον τον χρόνο Ο ΔΕΗ Ποδηλατικός Γύρος θα συμβάλει στην προβολή της περιοχής. Καλή επιτυχία σε όλους».

Από την οργανωτική Επιτροπή Cycling Greece ο πρόεδρος Γιώργος Λεβεντάκης και ο Διευθυντής των Παράλληλων Δράσεων Θάνος Γεωργίου εξήγησαν το αγωνιστικό και το ψυχαγωγικό/εκπαιδευτικό κομμάτι του ΔΕΗ Ποδηλατικού Γύρου, που ευελπιστεί να γίνει ένας θεσμός που θα επεκταθεί σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Ομάδες, αθλητές, φανέλες (τα τρόπαια δηλαδή των νικητών) διαδρομές παρουσιάστηκαν στο κοινό της Ηπείρου ενώ αναλύθηκε το πλάνο με τις δράσεις που στόχο έχουν να αναδείξουν το ποδήλατο στην ελληνική κοινωνία ως μέσο άθλησης, μεταφοράς και ψυχαγωγίας.

Την Ομοσπονδία Ποδηλασίας εκπροσώπησε ο ταμίας και μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής της Cycling Greece, Σάββας Τσοπούρογλου, που τόνισε την τεράστια δυναμική που δίνει ο ΔΕΗ ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας στο ποδήλατο χάρη στον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη.

Παρών στην παρουσίαση ήταν και το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Cycling Greece και πρόεδρος του ΕΑΚ Λάρισας, Γιάννης Κουρδής.
Τα Γιάννινα έτοιμα να υποδεχθούν τον Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Τετάρτη, Απριλίου 06, 2022 Rating: 5 Τα Γιάννινα ντύθηκαν «ποδηλατικά» και υποδέχτηκαν τον ΔΕΗ Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας, στην επίσημη παρουσίαση της διοργάνωσης που έγινε από το...

Ετικετες

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: