728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Πάνω από 100.000 οι αιτήσεις τις πρώτες ώρες λειτουργίας της πλατφόρμας

Ξεπέρασαν τις 100.000 μέσα σε λίγες ώρες οι αιτήσεις μέσω του vouchers.gov.gr για το Fuel Pass που τέθηκε σε λειτουργία όπως έγραψε σε ανάρτησή του στο twitter ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης.



Ξεπέρασαν τις 100.000 μέσα σε λίγες ώρες οι αιτήσεις μέσω του vouchers.gov.gr για το Fuel Pass που τέθηκε σε λειτουργία όπως έγραψε σε ανάρτησή του στο twitter ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης.

Η επιδότηση καυσίμων αφορά την κίνηση των μηνών Απριλίου, Μαΐου και Ιουνίου 2022.

Το πολυαναμενόμενο Fuel Pass απευθύνεται σε περισσότερους από 3 εκατ. δικαιούχους, φυσικά πρόσωπα και ελεύθερους επαγγελματίες, και το ποσό της ενίσχυσης θα ανέλθει σε 30 έως 50 ευρώ. Απαραίτητες προϋποθέσεις για την ενίσχυση είναι το δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα του φορολογικού έτους 2020 να μην ξεπερνά τις 30.000 ευρώ και το όχημα ή η μοτοσυκλέτα-μοτοποδήλατο να είναι σε κυκλοφορία, ασφαλισμένο και να μην οφείλονται για αυτό τέλη κυκλοφορίας.

Ο συνολικός προϋπολογισμός της δράσης ανέρχεται σε 130 εκατ. ευρώ, από πιστώσεις που διατέθηκαν από τις Γενικές Κρατικές Δαπάνες του Υπουργείου Οικονομικών. Η πλατφόρμα υλοποιήθηκε από την Κοινωνία της Πληροφορίας (ΚτΠ), εποπτευόμενο φορέα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, με τη συνεργασία της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης και της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

Επί του πρακτέου, κάθε φυσικό πρόσωπο μπορεί να δηλώνει μόνο ένα ΙΧ όχημα ή μοτοσυκλέτα – μοτοποδήλατο, υπό την προϋπόθεση το συγκεκριμένο μέσο μετακίνησης να είναι σε κυκλοφορία, να είναι ασφαλισμένο και να μην οφείλονται γι’ αυτό τέλη κυκλοφορίας. Το φυσικό πρόσωπο θα πρέπει να διαθέτει τουλάχιστον ένα ποσοστό συνιδιοκτησίας επί του οχήματος, ή αυτό να βρίσκεται σε καθεστώς leasing.

Η πλατφόρμα θα ανοίγει σταδιακά, ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ των πολιτών.

Η καταβολή θα πραγματοποιείται ανάλογα με το ΑΦΜ του δικαιούχου και η πρόσβαση θα γίνεται με χρήση των κωδικών TaxisNet. Μετά από την υποβολή αιτήσεων θα αντλούνται αυτόματα στοιχεία για το όχημα (ασφάλεια ΙΧ, τέλη κυκλοφορίας) και τον οδηγό (εισόδημα κ.λπ.).




Πάνω από 100.000 οι αιτήσεις τις πρώτες ώρες λειτουργίας της πλατφόρμας Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Τετάρτη, Απριλίου 27, 2022 Rating: 5 Ξεπέρασαν τις 100.000 μέσα σε λίγες ώρες οι αιτήσεις μέσω του vouchers.gov.gr για το Fuel Pass που τέθηκε σε λειτουργία όπως έγραψε σε ανάρ...

Ετικετες

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: