728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Δελτίο τύπου της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Πάργας για το δίκτυο του Βιολογικού καθαρισμού στην παραλία του Βάλτου της Δ.Ε. Πάργας.

Για άλλη μια φορά πρόκειται να συντελεστεί ένα ακόμα περιβαλλοντικό και υγειονομικό έγκλημα στην παραλία του Βάλτου της Δ.Ε. Πάργας του Δήμου Πάργας.






Δελτίο τύπου της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Πάργας για το δίκτυο του Βιολογικού καθαρισμού στην παραλία του Βάλτου της Δ.Ε. Πάργας.

Για άλλη μια φορά πρόκειται να συντελεστεί ένα ακόμα περιβαλλοντικό και υγειονομικό έγκλημα στην παραλία του Βάλτου της Δ.Ε. Πάργας του Δήμου Πάργας.

Σύμφωνα με την πρόσκληση για το προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο , που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα , 28/02/2022 και ώρα 14:30 , οι Δημοτικοί Σύμβουλοι θα κληθούν να αποφασίσουν για το εξής θέμα : Έκφραση γνώμης για την παραχώρηση απλής χρήσης αιγιαλού για την εκτέλεση του έργου: «Επέκταση αγωγού συλλογής ακαθάρτων στην παραλία Βάλτου» (Εισηγητής κ. Δ. Μάρκου).

Το σχετικό έγγραφο , που στάλθηκε στα μέλη του Δ.Σ., αναφέρεται σε κατασκευή αγωγού μήκους 407 μέτρων με στόχο την επέκταση του υπάρχοντος αγωγού συλλογής ακαθάρτων στη θέση Μοναστήρι. Τμήμα του αγωγού πρόκειται να εγκιβωτιστεί με σκυρόδερμα μέσα στη ζώνη της παραλίας!!

Για άλλη μια φορά , όπως έγινε και με το υπάρχον δίκτυο του βιολογικού , που ξεκινά από το Tango Beach Club Parga και φτάνει μέχρι το Cape North West , οι εγκαταστάσεις (σωληνώσεις και φρεάτια) θα τοποθετηθούν μέσα στην άμμο του αιγιαλού!!!Υπόθεση που ως Λαϊκή Συσπείρωση είχαμε καταγγείλει τον Απρίλιο του 2019

Η ύπαρξη τέτοιων εγκαταστάσεων στον αιγιαλό είναι παράνομες και επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία. Τον Ιούλιο του 2021 στη Μύκονο «κατέρρευσε» το δίκτυο βιολογικού-αποχέτευσης , λόγω της υπερβολικής δόμησης και μη επεξεργασμένα λύματα διέρρευσαν στις δυο πιο πολυσύχναστες παραλίες της , Πλατύς Γιαλός και Μεγάλης Άμμος. Υπερβολική δόμηση έχουμε και στην περιοχή του Βάλτου και δεν είναι δύσκολο να έχουμε μια τέτοια εξέλιξη. Η λύση είναι να φύγουν οι εγκαταστάσεις του βιολογικού από τον αιγιαλό και να γίνει καινούργια μελέτη. Το ίδιο πρέπει να γίνει και στην παραλία του Λυχνού που και εκεί οι εγκαταστάσεις του βιολογικού περνούν μέσα από τον αιγιαλό.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Πάργας απαιτεί να σταματήσει το συνεχιζόμενο έγκλημα του βιολογικού του Βάλτου. Η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Πάργας καλεί τους δημότες να ενεργοποιηθούν και να αντισταθούν σε τέτοιους είδους πρακτικές.Η υγεία , το περιβάλλον και ο πολιτισμός του λαού δεν είναι προς διαπραγμάτευση.

Πάργα , 26/02/2022 Για τη Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Πάργας

Δέσκας Πέτρος-Αθανάσιος

Δελτίο τύπου της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Πάργας για το δίκτυο του Βιολογικού καθαρισμού στην παραλία του Βάλτου της Δ.Ε. Πάργας. Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Κυριακή, Φεβρουαρίου 27, 2022 Rating: 5 Δελτίο τύπου της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Πάργας για το δίκτυο του Βιολογικού καθαρισμού στην παραλία του Βάλτου της Δ.Ε. Πάργας. Για ...

[][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: