728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

1st Acheron Health Run

Ο Δήμος Πάργας και η Ελληνική Ένωση Έρευνας και Διάσωσης (ΕΕΕΔ) Καναλλακίου θα διοργανώσουν Αγώνες Δρόμου/δυναμικού βάδην 10χλμ, 5χλμ. και 1000μ. που θα πραγματοποιηθούν στην Κεντρική πλατεία Καναλλακίου την Κυριακή 10 Απριλίου 2022, με την επωνυμία 1st Acheron Health Run



Ο Δήμος Πάργας και η Ελληνική Ένωση Έρευνας και Διάσωσης (ΕΕΕΔ) Καναλλακίου θα διοργανώσουν Αγώνες Δρόμου/δυναμικού βάδην 10χλμ, 5χλμ. και 1000μ. που θα πραγματοποιηθούν στην Κεντρική πλατεία Καναλλακίου την Κυριακή 10 Απριλίου 2022, με την επωνυμία 1st Acheron Health Run

Ημερομηνία Αγώνα: Κυριακή 10/04/2022

Εκκίνηση: Κεντρική πλατεία Καναλλακίου

Χάρτες και υψομετρικά διαδρομών: Για να δείτε τους χάρτες και τα υψομετρικά των διαδρομών πατήστε ΕΔΩ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

08.30: Άνοιγμα γραμματείας, στην Κεντρική πλατεία Καναλλακίου για παράδοση αγωνιστικού πακέτου (αριθμός, t-shirt και chip χρονομέτρησης).

11.00: Εκκίνηση δρόμου 10χλμ.

11.10: Εκκίνηση δρόμου 5χλμ.

11.30: Εκκίνηση δρόμου 1000μ.

12.30: Λήξη τερματισμών 5χλμ. και 10χλμ.

12.35: Απονομές στους νικητές

Η εκκίνηση θα δοθεί από την Κεντρική Καναλλακίου όπου θα γίνει και ο τερματισμός. Η διαδρομή των αγώνων είναι ασφάλτινη. Σκοπός της εκδήλωσης είναι η συμμετοχή αθλητών και αθλουμένων σε φυσική δραστηριότητα που βελτιώνει την υγεία και την ποιότητα ζωής αλλά και ηανάδειξη της ιστορίας και της φυσικής ομορφιάς της περιοχής.


Έπαθλα-Δώρα

Σε όλους τους συμμετέχοντες, θα δοθεί αναμνηστικό μετάλλιο συμμετοχής και μεταγωνιστικά σνακ αποκατάστασης ενώ στους συμμετέχοντες των 5χλμ. και 10χλμ. θα δοθεί και τεχνικό t-shirtτου αγώνα. Κύπελλα και δώρα (τοπικά προϊόντα) θα δοθούν στους 3 πρώτους άνδρες και στις 3 πρώτες γυναίκες της γενικής κατηγορίας και στους δύο δρόμους καθώς και στα 3 πρώτα αγόρια και 3 πρώτα κορίτσια του δρόμου των 1000μ.

Χρονικό όριο τερματισμού: Ο αγώνας των 10χλμ έχει χρονικό όριο τερματισμού 90 λεπτά (μέχρι τις 12.30) ενώ αντίστοιχα το χρονικό όριο τερματισμού στα 5χλμ.είναι 60 λεπτά. Μετά από αυτό το χρονικό όριο όσοι δρομείς συνεχίσουν την προσπάθειά τους και κινούνται στη διαδρομή του αγώνα θα συνεχίσουν με δική τους ευθύνη και πρέπει να συμμορφωθούν με τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας της τροχαίας Πρέβεζας.

Χρονομέτρηση του αγώνα: Ο αγώνας θα έχει ηλεκτρονική χρονομέτρηση ενώ live τα αποτελέσματα μετά την έναρξη του αγώνα θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα www.ftt.gr.

Κόστος συμμετοχής:

10χλμ: 7 ευρώ

5χλμ: 7 ευρώ

1000μ.:δωρεάν

Για την ολοκλήρωση της εγγραφής θα πρέπει να καταβάλλεται το κόστος της συμμετοχής μέσω e–banking ή τράπεζας στον τραπεζικό λογαριασμό: GR5301103920000039274519030 (BIC) ETHNGRAA-Δικαιούχος: ΧΑΧΟΥΛΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΞΕΝΟΦΩΝ και στην αιτιολογία θα αναγράφεται οπωσδήποτε το όνομα και ο αγώνας συμμετοχής. Για τη συμμετοχή στα 1000μ. απαιτείται εγγραφή στην ηλεκτρονική φόρμα. Τα χρήματα από τις συμμετοχές θα διατεθούν για τη συντήρηση του μονοπατιού Σκάλα της Τζαβέλλαινας- Γέφυρα του Ντάλα.

Δικαίωμα συμμετοχής: Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αθλητές/αθλούμενοι και αθλήτριες/αθλούμενες, άνω των 12 ετών (γεννημένοι 2010 και νωρίτερα), οι οποίοι θα τρέξουν αποκλειστικά με δική τους ευθύνη. Η συμμετοχή αθλητών κάτω των 12 ετών ΔΕΝ θα επιτραπεί στους αγώνες των 10χλμ. και 5χλμ. Στο δρόμο των 1000m θα επιτραπεί η συμμετοχή μόνο μαθητών Δημοτικού 6-12 ετών και θα ζητηθεί έγγραφη συγκατάθεση από τον κηδεμόνα για τη συμμετοχή τους. Επιτρέπεται η συμμετοχή συνοδού στον δρόμο των 1000μ. σύμφωνα με τον ισχύοντα κανονισμό των υγειονομικών πρωτοκόλλων που θα ισχύουν για τους ενήλικες εκείνη την περίοδο. Οι συνοδοί δεν εγγράφονται και δεν χρονομετρούνται.

ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ : Ο αγώνας θα έχει ιατρική κάλυψη. Οι δρομείς συμμετέχουν με απόλυτη ,προσωπική, δική τους ευθύνη και έχουν προβεί στις απαραίτητες υγειονομικές εξετάσεις.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ-ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Για να δηλώσετε συμμετοχή στον αγώνα πατήστε ΕΔΩ

Η ηλεκτρονική φόρμα δήλωσης συμμετοχής θα είναι ανοικτή έως την Δευτέρα 28-Μαρτίου-2022, 23:59 ή έως να συμπληρωθεί ο αριθμός των 200 συμμετοχών που έχει προγραμματίσει να υποστηρίξει η οργανωτική επιτροπή σε όλους τους δρόμους. Η γραμματεία του αγώνα θα δεχθεί εξαιρετικά μικρό αριθμό νέων συμμετοχών 2 ώρες πριν την έναρξη των αγώνων και θα αφορά κυρίως ακυρώσεις συμμετοχών.

Φύλαξη ρουχισμού συμμετεχόντων: Θα υπάρχει ειδικά διαμορφωμένος χώρος για τη φύλαξη του ρουχισμού των συμμετεχόντων στο χώρο της εκκίνησης/τερματισμού, από όπου θα μπορείτε να τον παραλάβετε μετά το τέλος του αγώνα.

Παραλαβή πακέτου συμμετοχής: Οι αθλητές – αθλήτριες θα προσέρχονται αυτοπροσώπως στην γραμματεία τουλάχιστον 60΄ λεπτά πριν από την ώρα διεξαγωγής του αγώνα για την παραλαβή του πακέτου. Ο αριθμός συμμετοχής είναι προσωπικός, δεν αλλάζεται και δεν μεταβιβάζεται και πρέπει να βρίσκεται καρφιτσωμένο στο εμπρός μέρος της μπλούζας του\της αθλητή \αθλήτριας από την έναρξη έως το τέλος του αγώνα.

ΤΕST Covid-19

Στους αγώνες θα εφαρμοστούν τα ισχύοντα για εκείνη την περίοδο πρωτόκολλα ενάντια στη διασπορά της Covid-19 της ΓΓΑ. H συμμετοχή θα επιτρέπετε στους πλήρως εμβολιασμένους καθώς και σε όσους έχουν νοσήσει από τον COVID 19, με ισχύον πιστοποιητικό νόσησης. Επίσης για τους αθλητές που έχουν αρνητικό αποτέλεσμα τεστ ανίχνευσης αντιγόνου PCR test 72 ωρών ή Rapid test 48 ωρών. Η συμμετοχή των αθλητών κάτω των 18 ετών θα επιτραπεί με αρνητικού self-test της ημέρας διεξαγωγής των αγώνων ή της προηγούμενης μέρας.

Από την οργανωτική επιτροπή του αγώνα δεν θα επιτραπεί η συμμετοχή σε αθλητή/αθλούμενο αν δεν προσκομίσει στην παραλαβή του αγωνιστικού πακέτου στη γραμματεία κάποιο από τα παραπάνω αποδεικτικά.

Ο παραπάνω κανόνας θα ισχύει για όλους τους εμπλεκόμενους με την διοργάνωση: κριτές, προσωπικό, εθελοντές αλλά και τους συνοδούς των αθλητών.Επίσης και σε όσους πληρούν τις προϋποθέσεις συμμετοχής, όπως αυτές αναφέρονται και ισχύουν με βάσει τις διευκρινιστικές οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, πριν την ημερομηνία διεξαγωγής της διοργάνωσης, για την ασφαλή επιστροφή στην αθλητική δραστηριότητα.

Λόγω των εξαιρετικά δυσμενών και πρωτόγνωρων συνθηκών εξαιτίας της πανδημίας του COVID 19, αναγκαζόμαστε να ακολουθήσουμε συγκεκριμένα πρωτόκολλα στον αγώνα, προκειμένου την αποφυγή δυσάρεστων περιπτώσεων και τα οποία οφείλουν οι αθλητές να ακολουθήσουν και να τα διαβάσουν με την δέουσα προσοχή!

Τα αντίστοιχα πρωτόκολλα είναι τα κάτωθι:

ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΑΓΩΝΑ: Η εκκίνηση σε έναν αγώνα τρεξίματος ουσιαστικά αποτελεί, τον πιο συνηθισμένο χώρο συνωστισμού των αθλητών και ως εκ τούτου είναι αυτή που πρέπει να προσεχθεί περισσότερο, προκειμένου την αποφυγή μεγάλου όγκου αθλητών! Oι εκκινήσεις θα γίνονται ανά 50αδες ανά 2 λεπτά και με τουλάχιστον 3 μέτρα διαφορά ο ένας αθλητής απόσταση από τον άλλον.

Όλοι όσοι βρίσκονται στην εκκίνηση του αγώνα και πριν από αυτήν, θα φοράνε μάσκα, θα έχουν αποστάσεις μεταξύ τους – θα έχουμε ανθρώπους που θα το υποδεικνύουν.

ΣΤΑΘΜΟΙ ΑΝΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ

Θα υπάρχουν δύο σταθμοί ανεφοδιασμού (νερό) στη διαδρομή των 10km και ένας σταθμός ανεφοδιασμού στα 5 km. Οι σταθμοί ανεφοδιασμού των αγώνων, θα είναι εναρμονισμένοι με τις ειδικές συνθήκες. Έτσι οι εθελοντές που θα στελεχώνουν τους σταθμούς, θα φέρουν το απαραίτητο υγειονομικό υλικό (μάσκες γάντια, ενώ όλοι οι σταθμοί θα έχουν επάνω αντισηπτικό υγρό για όποιον επιθυμεί την χρήση του. Τα υγρά που θα δίνονται στους αθλητές(νερό) θα είναι σε ατομικές συσκευασίες μπουκαλάκια της μίας χρήσης, τα οποία θα μαζευτούν κατά την διασπορά τους, μετά την χρήση τους.Στον τερματισμό θα υπάρχουν επίσης νερό και διάφορα ενεργειακά αποκατάστασης.

Στο χώρο του τερματισμού που είναι κοινός με την εκκίνηση του αγώνα, η οργανωτική επιτροπή θα φροντίσει την αποφυγή συνωστισμού κατά την διάρκεια της διοργάνωσης.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικές με τον αγώνα:

κ. Ευθυμίου Δήμητρα 697740737, κ.Χαχούλη Παναγιώτα 6946625568

Για αιτήσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμπληρώνουν την ακόλουθη φόρμα.
1st Acheron Health Run Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 23, 2022 Rating: 5 Ο Δήμος Πάργας και η Ελληνική Ένωση Έρευνας και Διάσωσης (ΕΕΕΔ) Καναλλακίου θα διοργανώσουν Αγώνες Δρόμου/δυναμικού βάδην 10χλμ, 5χλμ. και ...

Ετικετες

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: