728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Γραφείο Προστασίας Ανηλίκων από την ΕΛΑΣ στα Γιάννινα

Στα Γιάννινα ιδρύεται το ένα από πέντε Γραφεία Προστασίας Ανηλίκων της Ελληνικής Αστυνομίας σύμφωνα με απόφαση του Αρχηγού της ΕΛΑΣ Μιχαήλ Καραμαλάκη.



Στα Γιάννινα ιδρύεται το ένα από πέντε Γραφεία Προστασίας Ανηλίκων της Ελληνικής Αστυνομίας σύμφωνα με απόφαση του Αρχηγού της ΕΛΑΣ Μιχαήλ Καραμαλάκη.

Η ίδρυση των Γραφείων Προστασίας Ανηλίκων πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την πρόληψη και αντιμετώπιση της σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών.

Η προστασία των ανηλίκων αποτελεί προτεραιότητα του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, που έχει αναδειχθεί στο πρόγραμμα Αντεγκληματικής Πολιτικής (2020-2024) και στο Στρατηγικό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του Σώματος (2021-2025), αλλά και ως επιταγή της Σύμβασης του Συμβουλίου της Ευρώπης (Σύμβαση Lanzarote) για την προστασία του παιδιού από τη σεξουαλική εκμετάλλευση και κακοποίηση.

Στόχος η αντιμετώπιση φαινομένων κακοποίησης, θυματοποίησης και παραβατικότητας ανηλίκων

Τα Γραφεία Προστασίας Ανηλίκων θα υπάγονται στις έδρες και στη διάρθρωση των οικείων Υποδιευθύνσεων Ασφαλείας, θα στελεχωθούν με εξειδικευμένο και κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό και θα υποστηρίζονται στο έργο τους από ψυχολόγους.

Βασικός στόχος και άμεση επιδίωξη των Γραφείων αποτελεί η ομοιόμορφη και ολοκληρωμένη αντιμετώπιση φαινομένων κακοποίησης, θυματοποίησης και παραβατικότητας ανηλίκων, αναδεικνύοντας το ανθρωποκεντρικό πρόσωπο της Ελληνικής Αστυνομίας




Γραφείο Προστασίας Ανηλίκων από την ΕΛΑΣ στα Γιάννινα Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Τετάρτη, Δεκεμβρίου 08, 2021 Rating: 5 Στα Γιάννινα ιδρύεται το ένα από πέντε Γραφεία Προστασίας Ανηλίκων της Ελληνικής Αστυνομίας σύμφωνα με απόφαση του Αρχηγού της ΕΛΑΣ Μιχαήλ Κ...

Ετικετες

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: