728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

ΜΙΚΡΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Ένας ακόμα χρόνος τελειώνει. Αφήνει πίσω του καλές και κακές στιγμές. Επιτυχίες, αποτυχίες, ανολοκλήρωτες προσπάθειες. Εύχομαι για όλους σας το ισοζύγιο να είναι θετικό και με φύλακα της ζωής μας την υγεία να υποδεχτούμε τη νέα χρόνια με αισιοδοξία, ελεύθερο πνεύμα και αγάπη.



ΜΙΚΡΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ



ΠΑΡΓΑ 29/12/2021


ΠΡΟΣ:ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑΤΟΣ Β.Ε. ΒΑΣΙΛΑ

Ένας ακόμα χρόνος τελειώνει. Αφήνει πίσω του καλές και κακές στιγμές. Επιτυχίες, αποτυχίες, ανολοκλήρωτες προσπάθειες. Εύχομαι για όλους σας το ισοζύγιο να είναι θετικό και με φύλακα της ζωής μας την υγεία να υποδεχτούμε τη νέα χρόνια με αισιοδοξία, ελεύθερο πνεύμα και αγάπη.

Για το κληροδότημα μας το 2021 ήταν μια πολύ δημιουργική και αποδοτική χρονιά. Η επιτροπή συμπληρώθηκε με το 5ο μέλος της και εκλέχθηκε νέο προεδρείο όπως ο νόμος και ο κανονισμός μας ορίζει.

Θεωρώ υποχρέωσή μου με την λήξη του έτους να σας παρουσιάσω σαν ανακεφαλαίωση τα σημαντικά θέματα με τα οποία ασχοληθήκαμε το 2021 και να σας αναφέρω το στάδιο στο οποίο βρίσκονται σήμερα για να προχωρήσουμε και τη νέα χρονιά με γνώση, προθυμία και αφοσίωση στην εκπλήρωση της αποστολής του ιδρύματός μας και την εκτέλεση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο των όρων της διαθήκης του ευεργέτη, στο πλαίσιο των νόμων και του κανονισμού μας.


ΑΚΙΝΗΤΑ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ. Πραγματοποιήσαμε το ταξίδι στην Τεργέστη από 15 έως 20/11/2021, είδαμε την κατάσταση των κτιρίων και δώσαμε συγκεκριμένες οδηγίες στον διαχειριστή. Αναλυτικά αυτές περιγράφονται και στο έγγραφο που στείλαμε στον διαχειριστή στις 7/12/2021 το οποίο και σας έχω κοινοποιήσει στο προσωπικό σας e-mail όπως και στην απόφαση μας 21/3/8-12-2021.


ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΣΤΗΝ ΚΟΡΩΝΗ. Η εκτιμήτρια κυρία Σοφία Καραπάνου ολοκλήρωσε την εργασία που της αναθέσαμε για την εκτίμηση της αξίας του αναφερόμενου ακινήτου. Μετά από αυτό είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε την διαδικασία πώλησης σύμφωνα με το νόμο 4182/2013 και αφού λάβουμε τις σχετικές αποφάσεις για το ύψος του τιμήματος κ.λ.π και τις αντίστοιχες εγκρίσεις από την δ/νση κληροδοτημάτων του υπουργείου Οικονομικών.


ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΠΑΡΓΑΣ. Ολοκληρώθηκε το έργο της αντικατάστασης των κουφωμάτων, παραθύρων και θυρών του Κ.Υ Πάργας σύμφωνα με την προγραμματική σύμβαση που υπογράψαμε με τον Δήμο Πάργας στις 20-01-2021. Περιμένουμε από το Δήμο έγγραφο για την περαίωση και την παραλαβή του έργου ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία, να συμπληρωθεί ο φάκελος να ενημερωθεί το υπουργείο και να μας επιστραφεί η έκπτωση του έργου.


ΓΗΠΕΔΟ ΠΑΡΓΑΣ. Το έργο, που εκτελείται σύμφωνα με την προγραμματική σύμβαση που υπογράψαμε με τον Δήμο Πάργας στις 21-04-2021, βρίσκεται στο τελικό στάδιο ολοκλήρωσης. Περιμένουμε από το Δήμο όταν ολοκληρωθεί το έργο να μας στείλει έγγραφο για την περαίωση και την παραλαβή του έργου ώστε να συμπληρωθεί ο φάκελος , να ενημερωθεί το υπουργείο και να μας επιστραφεί η έκπτωση του έργου. Ειδικά για το έργο αυτό, που κόστισε τόσα πολλά χρήματα, προτίθεμαι να συναντήσω τον Δήμαρχο και να του ζητήσω να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την προστασία και την συντήρηση του χλοοτάπητα, να συντάξει κανονισμό λειτουργίας του γηπέδου και να προβεί στην πρόσληψη υπαλλήλου για την εν γένει καθαριότητα, τον ευπρεπισμό του χώρου και των άλλων αθλητικών εγκαταστάσεων ώστε, με τη σωστή λειτουργία του γηπέδου, να παρέχετε στους χρηστές υψηλής ποιότητας άθληση αλλά και να μην να ενοχλείται κανείς ιδίως την τουριστική περίοδο.


ΟΡΚΩΤΟΙ ΛΟΓΙΣΤΕΣ. Δεν έχουν ολοκληρώσει τον έλεγχο των ετών 2017-2020. Δεν πληρώθηκαν λοιπόν με τον προϋπολογισμό του 2021 και θα πληρωθούν το 2022 με αντίστοιχη τροποποίηση του προϋπολογισμού του 2022 που πρέπει να κάνουμε σε επόμενο συμβούλιο. Σχετικά με το θέμα του 3,6% που προφορικά μου ανέφεραν αφού δούμε την έκθεσή τους και ζητήσουμε την γνώμη νομικού θα πράξουμε ανάλογα.


ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΕΣ ΜΕ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ. α) Δεν μας έστειλαν την έγκριση του προϋπολογισμού του 2021. Για το λόγο αυτό, όπως και άλλες χρονιές, θα εγκριθεί απολογιστικά. β)Στείλαμε τον προϋπολογισμό του 2022 τον οποίο όπως γράφω και παραπάνω πρέπει να τροποποιήσουμε για να πληρωθούν οι ορκωτοί λογιστές. γ) Περιμένουμε την έγκριση της ανακοίνωσης για την προικοδότηση. δ) πρέπει να προγραμματίσουμε ταξίδι στην Αθήνα για συνολική και διεξοδική ενημέρωση του υπουργείου για τα θέματα των ακινήτων στην Τεργέστη.


ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ. Για το θέμα αυτό σας ενημέρωσα στο συμβούλιο στις 8-12-2021. Έδωσα τον φάκελο με τα σχετικά έγγραφα στον δικηγόρο Ανδρέα Τάσση, που επιμελήθηκε και τα σχετικά με το κτηματολόγιο θέματα του κληροδοτήματος, για να γνωμοδοτήσει.


ΠΥΡΓΟΣ ΡΟΛΟΓΙΟΥ (20ΟΣ ΟΡΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΘΗΚΗΣ) Για το σκοπό αυτό είχε αγορασθεί το οικόπεδο στην περιοχή Αγ. Απόστολοι το 1953 και είχε συνταχθεί σχετική μελέτη. Σε συνεννόηση με τον πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου της δημοτικής ενότητας Πάργας ήλθε ο υπεύθυνος της εφορείας Νεωτέρων μνημείων και είδε τον χώρο και τα αρχιτεκτονικά σχέδια αυτής της μελέτης. Μας ζητήθηκε να του στείλουμε έγγραφο για να γνωμοδοτήσει η υπηρεσία του στο πλαίσιο της αρμοδιότητάς της. Συγκεντρώνω από το αρχείο το υπάρχον υλικό για να το στείλω στην υπηρεσία αυτή.


ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ. Μίλησα με την εταιρία που υποστηρίζει την ιστοσελίδα μας και με διαβεβαίωσαν ότι μπορούν να αναρτούν κείμενα ή φωτογραφικό υλικό στην σελίδα μας αρκεί να τους προωθούμε αυτό το υλικό με e-mail.


ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΒΑΣΙΛΑ. Στις 23-12-2021 συναντήθηκα με την απόγονο του ευεργέτη στα Ιωάννινα αφού λόγω της πανδημίας δεν μπορέσαμε να την καλέσουμε σε ένα συμβούλιό μας όπως της είχαμε υποσχεθεί. Στην συζήτηση που έγινε της ζήτησα να μας προσκομίσει αν διαθέτει στοιχεία σχετικά με την οικογένεια του ευεργέτη για να εμπλουτίσουμε το αρχείο μας.

Από όλα τα παραπάνω φαίνεται ότι έχουν θεμελιωθεί στέρεες βάσεις για αποδοτικό έργο και για το 2022. Προβληματίζομαι επιπρόσθετα και για τον εκσυγχρονισμό, του κανονισμού λειτουργίας του ιδρύματος (ισχύει από το 1938) που ασφαλώς χρειάζεται επικαιροποίηση. Αυτόν τον προβληματισμό μεταφέρω και σε σας.

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ





Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΣΠ. ΝΟΥΣΗΣ
ΜΙΚΡΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Πέμπτη, Δεκεμβρίου 30, 2021 Rating: 5 ΜΙΚΡΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: