728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ Β.Ε.ΒΑΣΙΛΑ ΜΕ ΑΠΟΓΟΝΟ ΤΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΗ

Στα Γιάννενα στις 23/12/2021 συναντήθηκαν ο πρόεδρος της Εκτελεστικής και Διαχειριστικής Επιτροπής του κληροδοτήματος Β.Ε.ΒΑΣΙΛΑΣ κος Σπύρος Νούσης με την απόγονο του ευεργέτη κα Ευαγγελία Βασιλά, συνοδευόμενη από τον σύζυγό της κο Δημήτρη Βίλλη.



ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟ



Στα Γιάννενα στις 23/12/2021 συναντήθηκαν ο πρόεδρος της Εκτελεστικής και Διαχειριστικής Επιτροπής του κληροδοτήματος Β.Ε.ΒΑΣΙΛΑΣ κος Σπύρος Νούσης με την απόγονο του ευεργέτη κα Ευαγγελία Βασιλά, συνοδευόμενη από τον σύζυγό της κο Δημήτρη Βίλλη.

Η κα Βασιλά , απόγονος της μεγάλης οικογένειας των Βασιλάδων, είχε εκδηλώσει χρόνια πριν την επιθυμία της να ενημερωθεί για την λειτουργία του ιδρύματος αλλά και να συμμετάσχει όπου και όπως θα μπορούσε για την εκτέλεση των επιθυμιών του ευεργέτη. Το Μάρτιο του 2021 μάλιστα είχε παρευρεθεί και στο ετήσιο μνημόσυνο των ευεργετών του δήμου Πάργας στο οποίο διεξάγεται, κάθε χρόνο από το 1932 και μετά, κλήρωση για την προίκιση δύο απόρων κορασίδων από το ίδρυμα Βασιλά.

Η συνάντηση που έγινε σε κλίμα ευφορίας και γιορτινής ατμόσφαιρας απετέλεσε σπουδαία ευκαιρία για να αναπτυχθούν θέματα σχετικά με τον ευεργέτη και την λειτουργία του ιδρύματος. Συγκεκριμένα ο κος Νούσης ενημέρωσε την κα Βασιλά:

1. Για τη λειτουργία της επιτροπής του ιδρύματος που είναι εκτελεστής της επιθυμίας του διαθέτη και αποφασίζει στο πλαίσιο της διαθήκης, του κανονισμού και της νομοθεσίας περί κληροδοτημάτων. Το κληροδότημα εποπτεύεται και ελέγχεται από την δν/ση κοινωφελών περιουσιών του υπουργείου Οικονομικών και είναι από τα ελάχιστα κληροδοτήματα που η διαχείριση τους ελέγχεται και από ορκωτούς λογιστές.

2. Για την επίσκεψη μελών της επιτροπής τον περασμένο μήνα στην Τεργέστη της Ιταλίας με σκοπό τον επιτόπιο έλεγχο της κατάστασης των κτιρίων που έχει αφήσει κληρονομιά στην Πάργα ο Βασ. Βασιλάς ώστε με σειρά ενεργειών να επιτευχθεί η επωφελέστερη αξιοποίησή τους στην σημερινή δύσκολη πραγματικότητα που βιώνουμε.

3. Για την ολοκλήρωση εντός των προσεχών ημερών των εργασιών στο δημοτικό στάδιο Πάργας Β.Ε. ΒΑΣΙΛΑΣ που αποτελεί ιδιοκτησία του ιδρύματος. Το έργο αυτό προϋπολογισμού 293.000 ευρώ χρηματοδότησε εξ ’ολοκλήρου η επιτροπή του ιδρύματος Βασιλά.

4. Για την ολοκλήρωση της αντικατάστασης όλων των κουφωμάτων, των παραθύρων και των θυρών στο Κ.Υ. Πάργας, ένα έργο που και αυτό χρηματοδότησε εξ ‘ολοκλήρου η επιτροπή του ιδρύματος Βασιλά.

Τέλος ο Κος Νούσης παρακάλεσε την κ. Βασιλά αν διαθέτει στοιχεία ή έγγραφα σχετικά με την οικογένεια των Βασιλάδων να χορηγήσει αντίγραφα προς την επιτροπή για τον εμπλουτισμό του αρχείου του ιδρύματος.

Η κα Βασιλά:

1. Ευχαρίστησε τον κο Νούση για την ενημέρωση.

2. Τον διαβεβαίωσε για το ειλικρινές ενδιαφέρον για τον ευεργέτη και την ιστορία της οικογένειάς της.

3. Επανέλαβε τη επιθυμία και τον ενθουσιασμό της να συμβάλλει στο μέτρο των δυνατοτήτων της στην επιτυχία του έργου του ιδρύματος για την εκτέλεση της διαθήκης και των επιθυμιών του θείου της ευεργέτη Βασ. Βασιλά.

4. Παρακάλεσε να κληθεί σε κάποια συνεδρίαση της επιτροπής.

Στην συνάντηση παρευρέθηκε και ο φιλόλογος καθηγητής του Γυμνασίου Πάργας κος Γιάννης Σύρπας ο οποίος μετέφερε με συγκίνηση τις εντυπώσεις του στην κα Βασιλά και στον κο Βίλλη για το ταξίδι-προσκύνημα του Γυμνασίου Πάργας στην Τεργέστη, (στο πλαίσιο εκπαιδευτικού προγράμματος τον Απρίλιο του 2015 κατά τη θητεία του κου Νούση ως γυμνασιάρχη) και για την επίσκεψη των μαθητών στα κτίρια του ευεργέτη καθώς και την εξαιρετική υποδοχή που επεφύλαξε στο σχολείο η Ελληνική κοινότητα της Τεργέστης. Όλα έκλεισαν μέσα σε κλίμα συγκίνησης και δόθηκε εκατέρωθεν υπόσχεση και για μια μελλοντική συνάντηση με την έλευση του νέου έτους.

 

https://ssl.gstatic.com/ui/v1/icons/mail/images/cleardot.gif


ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ Β.Ε.ΒΑΣΙΛΑ ΜΕ ΑΠΟΓΟΝΟ ΤΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΗ Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Παρασκευή, Δεκεμβρίου 24, 2021 Rating: 5 ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟ Στα Γιάννενα στις 23/12/2021 συναντήθηκαν ο πρόεδρος της Εκτελεστικής και Διαχειριστικής Επιτροπής του κληροδοτήματ...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: