728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

200 Χρόνια Ελληνική Επανάσταση "ως πότε;"

 

«…Και θα λάβουνε τα όνειρα εκδίκηση, και θα σπείρουνε γενεές στους αιώνες των αιώνων!»,




«…Και θα λάβουνε τα όνειρα εκδίκηση, και θα σπείρουνε γενεές στους αιώνες των αιώνων!»,

« Άξιον εστί», Ο.Ελύτης

«…Τὸ χέρι τους εἶναι κολλημένο στὸ ντουφέκι
τὸ ντουφέκι εἶναι συνέχεια τοῦ χεριοῦ τους
τὸ χέρι τους εἶναι συνέχεια τῆς ψυχῆς τους -
ἔχουν στὰ χείλια τους ἀπάνου τὸ θυμὸ
κ᾿ ἔχουνε τὸν καημὸ βαθιὰ-βαθιὰ στὰ μάτια τους
σὰν ἕνα ἀστέρι σὲ μία γοῦβα ἁλάτι.Ὅταν σφίγγουν τὸ χέρι, ὁ ἥλιος εἶναι βέβαιος γιὰ τὸν κόσμο
ὅταν χαμογελᾶνε, ἕνα μικρὸ χελιδόνι φεύγει μὲς ἀπ᾿ τ᾿ ἄγρια γένειά τους
ὅταν κοιμοῦνται, δώδεκα ἄστρα πέφτουν ἀπ᾿ τὶς ἄδειες τσέπες τους
ὅταν σκοτώνονται, ἡ ζωὴ τραβάει τὴν ἀνηφόρα μὲ σημαῖες καὶ μὲ ταμποῦρλα..»,

«Ρωμιοσύνη», Γ.Ρίτσος

.. «...ένα πράγμα με παρακινεί και μένα να γράφω, ότι τούτην την Πατρίδα την έχουμε όλοι μαζί και σοφοί και αμαθείς και πλούσιοι και φτωχοί και πολιτικοί και στρατιωτικοί και οι πλέον μικρότεροι άνθρωποι. Έγραψα γυμνή την αλήθεια να ιδούνε όλοι οι Έλληνες και να μπαίνουν σε φιλοτιμία και τα παιδιά μας να λένε : έχουμε αγώνες πατρικούς, έχουμε θυσίες.. «..Κι’ αυτείνη η πατρίδα δεν λευτερώθη με παραμύθια, λευτερώθη μ’ αίματα και θυσίες· κι’ από αυτά έγινε βασίλειον – κι’ όχι να βραβεύωνται ολοένα οι κόλακες, κ’ οι αγωνισταί ν’ αδικιώνται. .. Κι’ όσο αγαπώ την πατρίδα μου δεν αγαπώ άλλο τίποτας.»

«Απομνημονεύματα», Γ.Μακρυγιάννης


O Δήμος Πάργας διοργανώνει εκδηλώσεις μνήμης για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, τιμώντας τα διαχρονικά μηνύματα της και όσους τα ενσάρκωσαν. Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου στις 17.30 στο Κάστρο της Πάργας και την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου στις 17.30 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Γυμνασίου - Λυκείου στο Καναλάκι, θα μεταδοθούν ζωντανά από την ιστοσελίδα του Δήμου και θα είναι ανοικτές στο κοινό.

Πρόγραμμα εκδηλώσεων




Σε όλη την διάρκεια της εκδήλωσης οι θεατές θα πρέπει να φορούν προστατευτικές μάσκες και να τηρούν όλους τους προβλεπόμενους κανόνες για τον περιορισμό εξάπλωσης της πανδημίας Covid-19. Κατά την προσέλευση η είσοδος θα επιτρέπεται μόνο μετά από τον έλεγχο εγκυρότητας πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόησης ή Rapid Test 48 ωρών, καθώς και η είσοδος των παιδιών θα γίνεται με την τελευταία σχολική κάρτα που εκδίδεται για την είσοδο τους στις σχολικές μονάδες. Σε περίπτωση μεγάλης προσέλευσης θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.




200 Χρόνια Ελληνική Επανάσταση "ως πότε;" Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Τρίτη, Δεκεμβρίου 14, 2021 Rating: 5   «…Και θα λάβουνε τα όνειρα εκδίκηση, και θα σπείρουνε γενεές στους αιώνες των αιώνων!», « Άξιον εστί», Ο.Ελύτης «…Τὸ χέρι τους εἶναι κολλη...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: