728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Υπερσύγχρονο σύστημα PET-CT στο Πανεπιστημιακό

Ένα πλήρες σύστημα τομογραφίας εκπομπής ποζιτρονίων (PET-CT) προστίθεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων το οποίο γίνεται από τα ελάχιστα της χώρας που θα το διαθέτουν.Ένα πλήρες σύστημα τομογραφίας εκπομπής ποζιτρονίων (PET-CT) προστίθεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων το οποίο γίνεται από τα ελάχιστα της χώρας που θα το διαθέτουν.

Μετά από υποδειγματική συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και το ΠΓΝΙ, το Ίδρυμα «Σταύρος Σ. Νιάρχος» ολοκληρώνει και τυπικά, με την υπογραφή των σχετικών συμβάσεων μελέτης και κατασκευής, τη διαδικασία έγκρισης της δωρεάς προς το ΠΓΝΙ ενός συστήματος Τομογραφίας εκπομπής ποζιτρονίων (PET-CT) τελευταίας τεχνολογίας και της κατασκευής του κτιρίου για την υποδοχή του.

Σήμερα όπως έγινε γνωστό από τη διοίκηση του Νοσοκομείου υπογράφηκαν οι σχετικές συμβάσεις και αναμένεται εντός του τρέχοντος μήνα η εγκατάσταση των εργολαβικών συνεργείων και η έναρξη των οικοδομικών εργασιών κατασκευής της κτιριακής μονάδας υποδοχής του PET-CT στην πυλωτή της νέας πτέρυγας (4ο κτίριο) του Νοσοκομείου. Το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου είναι 6,5 μήνες και ο προϋπολογισμός της δωρεάς είναι 1,8 εκ. € μη συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ λόγω απαλλαγής.

Η εγκατάσταση και λειτουργία συστήματος PET-CT στο Π.Γ.Ν. Ιωαννίνων θεωρείται απαραίτητη για την εξυπηρέτηση του δημόσιου αγαθού της υγείας. Η χρήση του συστήματος πρόκειται να συνεισφέρει τα μέγιστα στην αποτελεσματική διαχείριση μεγάλου αριθμού ογκολογικών ασθενών, που αφορά στη διάγνωση, τη σταδιοποίηση και επανασταδιοποίηση της νόσου, την παρακολούθηση της ανταπόκρισης στη θεραπεία και τον ακριβέστερο σχεδιασμό των πεδίων ακτινοθεραπείας. Εκτός από την Ογκολογία το σύστημα ποζιτρονικής τομογραφίας PET-CT θα συμβάλλει στην ανάπτυξη διαγνωστικών εφαρμογών και σε τομείς όπως η Νευρολογία και η Καρδιολογία.

Επιπλέον πρέπει να τονιστεί ο σημαντικός ρόλος του PET-CT στο ακαδημαϊκό, ερευνητικό και γενικότερα εκπαιδευτικό έργο του ΠΓΝΙ. Η εγκατάσταση και λειτουργία του θα δώσει την ευκαιρία εκπαίδευσης σε ένα σημαντικό αριθμό ειδικευόμενων και ειδικών ιατρών πυρηνικής ιατρικής, ασκούμενων και ειδικευμένων φυσικών ιατρικής, τεχνολόγων-ακτινολόγων και φοιτητών ιατρικής.

Η εγκατάσταση του PET-CT στο Π.Γ.Ν. Ιωαννίνων θα εξυπηρετήσει μεγάλο αριθμό ασθενών και συνοδών τους, οι οποίοι υποχρεώνονταν να ταξιδεύουν σε άλλες πόλεις (Αθήνα και Θεσσαλονίκη) προκειμένου να υποβληθούν στην εξέταση, με επακόλουθη ταλαιπωρία και κόστος και θα ανοίξει το δρόμο για την κάλυψη των αναγκών όχι μόνο του πληθυσμού της Περιφέρειας Ηπείρου, αλλά μιας ευρύτερης γεωγραφικής περιοχής που περιλαμβάνει την Δυτική-Βορειοδυτική Ελλάδα, τη Δυτική Μακεδονία και τα Νησιά του Ιονίου.

Με τη δωρεά αυτή κορυφώνεται ένας κύκλος σημαντικών δωρεών της τάξης δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ που έχει κατά το παρελθόν προσφέρει το ΙΣΝ στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων (Κτίριο Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης, Ξενώνας «Σταύρος Σ. Νιάρχος», Μαγνητικός Τομογράφος 3T, ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός Μονάδας Νεογνών) και επιστεγάζεται η σημαντική αρωγή που προσφέρει στις προσπάθειες του Νοσοκομείου προς την κατεύθυνση αναβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας.

Κλείνοντας, η Διοίκηση του ΠΓΝΙ θα ήθελε να εκφράσει την ειλικρινή & βαθύτατη ευγνωμοσύνη της προς το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος «Σταύρος Σ. Νιάρχος» για την συνολική και διαχρονική φιλανθρωπική του δράση, που θεωρούμε ότι δικαιωματικά το κατατάσσει στο πάνθεον των μεγάλων Ελλήνων Ευεργετών.Υπερσύγχρονο σύστημα PET-CT στο Πανεπιστημιακό Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Πέμπτη, Νοεμβρίου 18, 2021 Rating: 5 Ένα πλήρες σύστημα τομογραφίας εκπομπής ποζιτρονίων (PET-CT) προστίθεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων το οποίο γίνεται από τα ελ...

Ετικετες

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: