728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Χάρισε τον νεφρό του για να σώσει την αδελφή του!

Μία πράξη μέγιστης προσφοράς. Ένας 49χρονος χάρισε τον έναν νεφρό του προκειμένου να σώσει την αδελφή του, 51 ετών η οποία έπασχε από νεφρική ανεπάρκεια τελικού σταδίου.



Μία πράξη μέγιστης προσφοράς. Ένας 49χρονος χάρισε τον έναν νεφρό του προκειμένου να σώσει την αδελφή του, 51 ετών η οποία έπασχε από νεφρική ανεπάρκεια τελικού σταδίου.

Η επέμβαση πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο όπου η μεταμοσχευτική δραστηριότητα τις μέρες αυτές είναι έντονη.

Στο Πανεπιστημιακό πραγματοποιήθηκε και δεύτερη μεταμόσχευση νεφρού, με τη χρησιμοποίηση του μοσχεύματος που είχε ληφθεί την προηγούμενη ημέρα, σε νεφροπαθή ασθενή (άνδρας ηλικίας 65 ετών) που ήταν εγγεγραμμένος στην εθνική λίστα αναμένοντας το πολύτιμο δώρο.

Είχε προηγηθεί στο Γ. Ν. Ιωαννίνων «Χατζηκώστα», λήψη οργάνων (δύο νεφρικών μοσχευμάτων και δύο μοσχευμάτων κερατοειδούς), με τη συνεργασία στελεχών της Μονάδος Μεταμοσχεύσεων και της Οφθαλμολογικής Κλινικής του Π.Γ.Ν. Ιωαννίνων, από αποβιώσαντα δότη (γυναίκα 69 ετών).

Όλες οι παραπάνω επεμβάσεις πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία. Οι τρεις ασθενείς νοσηλεύονται στη Χειρουργική Κλινική του Π.Γ.Ν. Ιωαννίνων σε άριστη κλινική κατάσταση και παράλληλα τα δύο νεφρικά μοσχεύματα εμφάνισαν άμεση και εξαιρετική λειτουργία.

Οι αντίστοιχες μεταμοσχεύσεις κερατοειδούς θα πραγματοποιηθούν ο ένας σε ασθενή της Οφθαλμολογικής Κλινικής του νοσοκομείου μας και ο άλλος στο Π.Γ.Ν. Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ.

Η Διοίκηση του Π.Γ.Ν. Ιωαννίνων εκφράζει, τόσο την συμπαράστασή της στους συγγενείς της αποβιώσασας δότριας για την απώλεια του αγαπημένου τους προσώπου, όσο και την ευγνωμοσύνη της για τη γενναιότητά τους να συναινέσουν στη δωρεά των οργάνων της. Μια πράξη αληθινής κοινωνικής αλληλεγγύης και προσφοράς. Επίσης, εξαίρει το μεγαλείο ψυχής του ζώντα δότη για την αλτρουιστική του πράξη έμπρακτης αγάπης.

Τέλος, συγχαίρει επίσης τα στελέχη της Χειρουργικής, Νεφρολογικής και νοσηλευτικής ομάδας της Μονάδος Μεταμόσχευσης του νοσοκομείου μας, όπως και αυτά του Αναισθησιολογικού και Οφθαλμολογικού τμήματος και του χειρουργείου και εύχεται η διπλή αυτή μεταμόσχευση να αυξήσει περαιτέρω την ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας σχετικά με τη δωρεά και μεταμόσχευση οργάνων.




Χάρισε τον νεφρό του για να σώσει την αδελφή του! Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Τρίτη, Νοεμβρίου 23, 2021 Rating: 5 Μία πράξη μέγιστης προσφοράς. Ένας 49χρονος χάρισε τον έναν νεφρό του προκειμένου να σώσει την αδελφή του, 51 ετών η οποία έπασχε από νεφρι...

Ετικετες

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: