728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Άνθρωποι από όλο τον κόσμο εξερευνούν τον Αώο

Aπό τις 24 έως τις 26 Σεπτεμβρίου, άνθρωποι από όλο τον κόσμο θα επισκεφτούν και θα εξερευνήσουν τα ποτάμια της περιοχής τους, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας HomeRiverBioblitz.



Aπό τις 24 έως τις 26 Σεπτεμβρίου, άνθρωποι από όλο τον κόσμο θα επισκεφτούν και θα εξερευνήσουν τα ποτάμια της περιοχής τους, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας HomeRiverBioblitz.

Στην Ελλάδα, για δεύτερη χρονιά, το Home River Bioblitz, με συντονιστή τον Δημήτρη Παπαγεωργίου, θα γίνει στις όχθες του ποταμού Αώου με τη συνεργασία και της οργάνωσης «ΠΙΝΔΟΣΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ». Τόπος συνάντησης των συμμετεχόντων είναι η Βωβούσα.

Ένα BioBlitz είναι επί της ουσίας μια διοργάνωση που βασίζεται στην επιστήμη των πολιτών, μια προσπάθεια συλλογής δεδομένων για την επιστημονική κοινότητα από απλούς πολίτες… Οι συμμετέχοντες θα φωτογραφίσουν με το κινητό τους τηλέφωνο όσα είδη δουν σε μια οριοθετημένη περιοχή και θα τις ανεβάσουν στην εφαρμογή της online κοινότητας του iNaturalist. Στη συνέχεια, οι βιολόγοι του iNaturalist, θα αναγνωρίσουν τα είδη που φωτογραφήθηκαν.

H «Πίνδος Περιβαλλοντική» μέσω και του BioBlitz επιδιώκει να αναδείξει τη βιοποικιλότητα του ποταμού Αώου και τη σημασία της. Ο Αώος είναι ένα ποτάμι ελεύθερης ροής (με εξαίρεση το φράγμα στις πηγές του Αώου) που πρέπει να παραμείνει ελεύθερο και να αντισταθεί στους διάφορους, κατά καιρούς, σχεδιασμούς για εγκατάσταση μικρών και μεγάλων υδροηλεκτρικών έργων. Σημαντικό ρόλο στην όλη προσπάθεια έχει και η συμμετοχή των πολιτών.

Στις 25 και 26 Σεπτεμβρίου, στις 10 το πρωί, ο ποταμός Αώος περιμένει μεγάλους και μικρούς να τον ανακαλύψουν. Το Bioblitz αποτελεί μια διαφορετική, εναλλακτική ευκαιρία για μια εξερεύνηση της χλωρίδας και της πανίδας ενός σπουδαίου οικοσυστήματος. Η εξόρμηση στις όχθες του Αώου θα συνοδευτεί και από παρουσιάσεις και προβολές στον χώρο του καταφυγίου της Βωβούσας το απόγευμα της 25ης Σεπτεμβρίου.




Άνθρωποι από όλο τον κόσμο εξερευνούν τον Αώο Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 20, 2021 Rating: 5 Aπό τις 24 έως τις 26 Σεπτεμβρίου, άνθρωποι από όλο τον κόσμο θα επισκεφτούν και θα εξερευνήσουν τα ποτάμια της περιοχής τους, στο πλαίσιο ...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: