728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Την Πέμπτη η νέα ρύθμιση για τα χρέη της πανδημίας

«Κλειδώνει» αύριο Πέμπτη με τους επικεφαλής των θεσμών το σχέδιο της νέας ρύθμισης εξόφλησης των οφειλών της πανδημίας όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ.




«Κλειδώνει» αύριο Πέμπτη με τους επικεφαλής των θεσμών το σχέδιο της νέας ρύθμισης εξόφλησης των οφειλών της πανδημίας όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ.

Ανέφερε πως θα καλύπτει όλα τα χρέη που έχουν δημιουργηθεί από τον περασμένο Μάρτιο έως σήμερα και θα αφορά όσους μετείχαν σε συγκεκριμένα μέτρα στήριξης ή ανήκουν στη διευρυμένη λίστα πληττόμενων ΚΑΔ Απριλίου. Επισήμανε επίσης πως θα αφορά χρέη προς την Εφορία και προς τα ασφαλιστικά ταμεία.

Ειδικότερα όπως είπε «έχει τεθεί με τους θεσμούς και ουσιαστικά έχουμε καταλήξει» για να προσθέσει ότι «αύριο σε επίπεδο επικεφαλής θα ολοκληρώσουμε τις συζητήσεις, νομίζω ότι έχουμε καταλήξει στη βέλτιστη λύση που αντιμετωπίζει το σύνολο των χρεών από το Μάρτιο του 2020 μέχρι και σήμερα» και θα αφορά στο τμήμα της κοινωνίας το οποίο πλήττεται για τις φορολογικές και για τις ασφαλιστικές υποχρεώσεις του».

Υπενθύμισε ότι σήμερα ισχύει το σχήμα των 24 – 48 δόσεων αλλά καλύπτει μόνο την πρώτη φάση του κορωναϊού. «Αυτό που τώρα συζητάμε και ελπίζουμε ρεαλιστικά ότι το αύριο μπορούμε να το λήξουμε θα αφορά στο σύνολο των χρεών της πανδημίας» είπε ο ΥΠΟΙΚ και ανέλυσε τις 4 κατηγορίες επιλέξιμων πολιτών και επιχειρήσεων.

Ποιους αφορά η νέα ρύθμιση

-Επιχειρήσεις και επαγγελματίες που εντάσσονται στη διευρυμένη λίστα με τους πληττόμενους ΚΑΔ Απριλίου 2020.

-Εργαζομένους που τέθηκαν σε καθεστώς αναστολής εργασίας ή συμμετείχαν στο πρόγραμμα ΣΥΝ-Εργασία.

-Ιδιοκτήτες ακινήτων που έχουν εισπράξει μειωμένα ενοίκια και έχουν υποβάλει δήλωση Covid

-Ανέργους που είναι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ την περίοδο του κορονοιου.

-Επιπλέον ανέφερε πως θα υπάρχει πρόβλεψη και για όσους είχαν ρυθμισμένες οφειλές και δέχθηκαν πλήγμα. Ο υπουργός Οικονομικών δεν αποκάλυψε τον αριθμό των δόσεων που θα παρέχει η νέα ρύθμιση αλλά σημείωσε ότι θα είναι πιο πολλές από τις έως 48 που σήμερα ισχύουν.






Την Πέμπτη η νέα ρύθμιση για τα χρέη της πανδημίας Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Τετάρτη, Ιουλίου 14, 2021 Rating: 5 «Κλειδώνει» αύριο Πέμπτη με τους επικεφαλής των θεσμών το σχέδιο της νέας ρύθμισης εξόφλησης των οφειλών της πανδημίας όπως δήλωσε ο υπουρ...

Ετικετες

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: