728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

ΠΕΔ Ηπείρου: Να μην αλλάξει ο χάρτης των υποκαταστημάτων της Πειραιώς

Να μην αλλάξει ο υφιστάμενος χάρτης και η λειτουργία των καταστημάτων και υποκαταστημάτων της Τράπεζας Πειραιώς στους Δήμους της Ηπείρου, ζητά με ομόφωνη απόφασή του το Διοικητικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ.) Ηπείρου, επικαιροποιώντας το σχετικό προηγούμενο αίτημα του για τις τράπεζες (αρ. απόφασης 68/25.11.2020).



Στην Ήπειρο, η απόφαση της Πειραιώς αφορά τους Δήμους Κόνιτσας, Πάργας, Σουλίου και Φιλιατών


Να μην αλλάξει ο υφιστάμενος χάρτης και η λειτουργία των καταστημάτων και υποκαταστημάτων της Τράπεζας Πειραιώς στους Δήμους της Ηπείρου, ζητά με ομόφωνη απόφασή του το Διοικητικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ.) Ηπείρου, επικαιροποιώντας το σχετικό προηγούμενο αίτημα του για τις τράπεζες (αρ. απόφασης 68/25.11.2020).

Ιδίως για τις ακριτικούς και παραμεθόριους Δήμους, η Π.Ε.Δ. Ηπείρου ζητά να διατηρηθεί τουλάχιστον ένα τραπεζικό κατάστημα στην έδρα τους.

Το θέμα της επικείμενης συρρίκνωσης του δικτύου καταστημάτων της Τράπεζας Πειραιώς με το ανακοινωθέν σχεδιαζόμενο κλείσιμο 64 καταστημάτων της Τράπεζας σε όλη την επικράτεια, συζητήθηκε στην τακτική συνεδρίαση της Π.Ε.Δ. Ηπείρου, το μεσημέρι της Τρίτης.

Στην Ήπειρο, η απόφαση της Πειραιώς αφορά τους Δήμους Κόνιτσας, Πάργας, Σουλίου και Φιλιατών.


Μετά την αντίστοιχη απόφαση του Δ.Σ. της Π.Ε.Δ. τον περασμένο Νοέμβριο, κατά του κλεισίματος καταστημάτων της Εθνικής Τράπεζας, η ιστορία επαναλαμβάνεται, σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ε.Δ. Ηπείρου, Χρήστος Ντακαλέτσης, και πρόσθεσε πως κακώς δημιουργήθηκε η ψευδαίσθηση τότε, ότι οι άλλες τράπεζες θα υπαναχωρήσουν, μετά και την ανακοίνωση της κυβέρνησης πως θα παραμείνει ανοιχτό τουλάχιστον ένα τραπεζικό κατάστημα σε κάθε έδρα Δήμου.

Ο Δήμαρχος Σουλίου Γιάννης Καραγιάννης αναφέρθηκε αναλυτικά στην περίπτωση του τραπεζικού καταστήματος της Πειραιώς στην Παραμυθιά, στο οποίο μάλιστα τυχαίνει να υπηρέτησε και ως διευθυντής, πριν την εκλογή του. Το συγκεκριμένο κατάστημα όπως ανέφερε, εξυπηρετεί περί τους 6.000 καταθέτες και δανειοδοτεί αγρότες και κτηνοτρόφους της περιοχής. Στεγάζεται σε ιδιόκτητο κτίριο της Πειραιώς και το κλείσιμό του θα αποτελέσει, όπως ανέφερε ο κ. Καραγιάννης, ένα πλήγμα για τους κτηνοτρόφους και τους εμπόρους του Δήμου του, ή αλλιώς το τελειωτικό χτύπημα για την τοπική κοινωνία και οικονομία. Ο Δήμος Σουλίου μάλιστα, προχωρά την ερχόμενη Παρασκευή σε κινητοποιήσεις από κοινού με τους εμπόρους του Δήμου και με το Σύλλογο Τραπεζοϋπαλλήλων.

Το λόγο στη διάρκεια της συνεδρίασης, πήραν ακόμα ο Δήμαρχος Πάργας Νίκος Ζαχαριάς που ανέφερε πως ο εμπορικός κόσμος της περιοχής του είναι ανάστατος, καθώς και ο Σπύρος Παππάς, Δήμαρχος Φιλιατών, ο οποίος μετά τη συνάντησή του με τον Υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη, αναμένει την οριστική απάντηση της κυβέρνησης με πρώτη προφορική διαβεβαίωση από τον κ. Γεραπετρίτη ότι θα υπάρξει θετική εξέλιξη στην υπόθεση.

Συζήτηση για τοπικές τηλεοράσεις και εκδηλώσεις

Στη διάρκεια της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ε.Δ. Ηπείρου συζητήθηκε ακόμα η επιστολή της Ένωσης Ενημερωτικών Τηλεοράσεων Ελληνικής Περιφέρειας, με θέμα την κάλυψη των λεγόμενων «λευκών» περιοχών, των περιοχών της επικράτειας δηλαδή που δεν καλύπτονται από το τηλεοπτικό σήμα των εθνικής και περιφερειακής εμβέλειας, τηλεοπτικών σταθμών.

Παρόντες στη συνεδρίαση ήταν οι εκπρόσωποι των τηλεοπτικών σταθμών ArtTV (Ηλίας Γκανιάτσας) και IoanninaTV (Δημήτρης Τζέκας).

Η δρομολογούμενη από την κυβέρνηση λύση για τις «λευκές περιοχές» θα καλύπτει μόνο τα εθνικής εμβέλειας κανάλια και όχι τα περιφερειακά και μετά το σχετικό αίτημα προς την Π.Ε.Δ. Ηπείρου, το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε πρώτον, να στηρίξει με επιστολή του τους περιφερειακούς τηλεοπτικούς σταθμούς, ώστε να δρομολογηθεί η αναμετάδοσή τους επίσης, μέσα από την προκρινόμενη λύση των δορυφορικών «πιάτων» και δεύτερον, να αιτηθεί η Π.Ε.Δ. Ηπείρου να ενταχθούν στις επιλέξιμες για τους Δήμους δαπάνες η αγορά και εγκατάσταση αναμεταδοτών, προκειμένου το τηλεοπτικό σήμα των τοπικών καναλιών να φτάνει ως και το τελευταίο χωριό.

Πιο συγκεκριμένα, η πρόταση του κ. Ντακαλέτση ήταν να υπάρξει συνεργασία της Π.Ε.Δ. με τους Δήμους της Ηπείρου για την καταγραφή των «λευκών» περιοχών, ώστε να εκτιμηθούν οι ανάγκες και το συνολικό κόστος για τους απαιτούμενους αναμεταδότες, καθώς και να ζητηθεί από το κεντρικό κράτος η σχετική χρηματοδότηση για την κάλυψη της συγκεκριμένης δαπάνης.

Τέλος, εγκρίθηκε ποσό 15.000 ευρώ για οργάνωση θεατρικών παραστάσεων από το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Ιωαννίνων, σε Δήμους της Ηπείρου.





ΠΕΔ Ηπείρου: Να μην αλλάξει ο χάρτης των υποκαταστημάτων της Πειραιώς Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Τρίτη, Ιουλίου 06, 2021 Rating: 5 Στην Ήπειρο, η απόφαση της Πειραιώς αφορά τους Δήμους Κόνιτσας, Πάργας, Σουλίου και Φιλιατών Να μην αλλάξει ο υφιστάμενος χάρτης και η λειτ...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: