728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Λαϊκή Συσπείρωση Πάργας για την αποχή από συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου

Θλιβερή όντως είναι η απαξίωση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πάργας. Οι αίτιοι όμως θα πρέπει να αναζητηθούν στη Δημοτική Αρχή και όχι στους δημοτικούς συμβούλους και στις παρατάξεις .



Δελτίο τύπου για την αποχή από συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πάργας

Θλιβερή όντως είναι η απαξίωση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πάργας. Οι αίτιοι όμως θα πρέπει να αναζητηθούν στη Δημοτική Αρχή και όχι στους δημοτικούς συμβούλους και στις παρατάξεις .

Η Λαϊκή Συσπείρωση μήνες τώρα τόσο με δελτία τύπου όσο και μέσα στο δημοτικό συμβούλιο έχει καταγγείλει μέσα και πρακτικές της Δημοτικής Αρχής που απαξιώνουν την έννοια και τη σημασία του Δημοτικού Συμβουλίου.

Τα προβλήματα της σωστής λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου δεν είναι τωρινά , λόγω των συνθηκών της πανδημίας και της τηλεδιάσκεψης, αλλά εμφανίστηκαν σχεδόν από τις πρώτες συνεδριάσεις της νέας Δημοτικής περιόδου.

Δημοτικά Συμβούλια (ένα το μήνα , το ελάχιστο που αναφέρει ο νόμος) με συνοπτικές διαδικασίες -διαβάζουμε το θέμα , ελάτε να ψηφίσουμε χωρίς να δίνεται η δυνατότητα να αιτιολογηθεί η ψήφος , αρνούμαστε να δεχτούμε άλλες προτάσεις πέρα από αυτήν του προεδρείου – με θέματα για τα οποία δεν να έχουν δοθεί νωρίτερα στους δημοτικούς συμβούλους οι απαιτούμενες εισηγήσεις και τα σχετικά έγγραφα , με θέματα που στην πορεία αλλάζει η διατύπωση τους γιατί ήταν λανθασμένη , με θέματα που ενώ έπρεπε να περνούν από το ΔΣ γίνεται προσπάθεια να περάσουν εν κρυπτώ και παραβύστω από μη αρμόδια όργανα (και αν πετύχει πέτυχε-περίπτωση κυκλοφοριακής μελέτης Δ.Ε. Πάργας που δεν πέτυχε) , με την μη τήρηση της διαδικασίας στη συζήτηση των θεμάτων , με άγνοια για το ποιοι δημοτικοί σύμβουλοι έχουν ψηφίσει και τι (εδώ πράγματι χρειάζεται ο……… απουσιολόγος!) και άλλα όντως θλιβερά.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση έχουμε απέχει τουλάχιστον 5-7 φορές από Δημοτικά Συμβούλια που έχουν γίνει είτε δια περιφοράς είτε με τηλεδιάσκεψης. Και αν χρειαστεί θα απέχουμε ξανά αν το επιβάλλουν οι περιστάσεις. Η αποχή από μια διαδικασία που δεν προάγει την ουσία του Δημοτικού Συμβουλίου , που το απαξιώνει και δεν εξασφαλίζει τα συμφέροντα των δημοτών αποτελεί πράξη πολιτική. . Και επειδή ακριβώς κατανοούμε τη σοβαρότητά των θεμάτων και τις αγωνίες όλων των δημοτών , θεωρούμε ότι η διαδικασία του ΔΣ με τηλεδιάσκεψη , όπως αυτή έχει καταντήσει , δεν προάγει τον γόνιμο έλεγχο και διάλογο που αποτελούν και την αποστολή και βασικό καθήκον του Δημοτικού Συμβουλίου. Για αυτό απείχαμε και από τα δυο τελευταία δημοτικά συμβούλια του Ιουνίου.

Κατ’ επανάληψη , ως Λαϊκή Συσπείρωση , προτείναμε λύσεις για να γίνουν τα δημοτικά συμβούλια δια ζώσης λαμβάνοντας όλα τα μέτρα (αποστάσεις , μάσκες κλπ.). Προτείναμε τον χώρο του Κλειστού Γυμναστηρίου στο Αθλητικό Κέντρο της Αγίας Τριάδας. Στο δημοτικό συμβούλιο της 3/6/202 προτείναμε τον εξωτερικό χώρο του Αθλητικού Κέντρου της Αγίας Τριάδας. Το αποκορύφωμα όμως της απαξίωσης του Δημοτικού Συμβουλίου από τη Δημοτική Αρχή ήρθε με την πρόσκληση σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τη Δευτέρα 7/06/2021 , με μοναδικό θέμα την έγκριση της κυκλοφοριακής μελέτης για τη Δ.Ε Πάργας , όπου καλούνταν αν ήθελαν να παραστούν δια ζώσης μόνο οι επικεφαλής των παρατάξεων και οι υπόλοιποι συνάδελφοι να συμμετάσχουν με τηλεδιάσκεψη , εφαρμόζοντας κατά το δοκούν τις διατάξεις περί πανδημίας και μάλιστα σε μια περίοδο που τα μέτρα , όχι απλώς έχουν χαλαρώσει αλλά έχουν σε μεγάλο βαθμό αρθεί ,οι εμβολιασμοί έχουν προχωρήσει και έχουν εισαχθεί στην αγορά εργασίας τα self-test.

Όσο για αναφορές (απειλές;) στον κανονισμό των δημοτικών συμβουλίων και στις ποινές που προβλέπει για τις απουσίες των δημοτικών συμβούλων , έχουμε να πούμε πως η παράταξή μας άντεξε στις ανηφόρες του κινήματος και θα λυγίσει τώρα στο ίσιωμα;

ΚΑΝΑΛΑΚΙ 29/06/2021

Λαϊκή Συσπείρωση Πάργας για την αποχή από συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Πέμπτη, Ιουλίου 01, 2021 Rating: 5 Δελτίο τύπου για την αποχή από συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πάργας Θλιβερή όντως είναι η απαξίωση του Δημοτικού Συμβουλ...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: