728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Shenzhen: Η πόλη με τα 16.000 ηλεκτρικά λεωφορεία και 22.000 ηλεκτρικά ταξί




Μια καταπληκτική επιτυχία εξηλεκτρισμού σε μαζική κλίμακα

Η Shenzhen είναι μια πόλη που έχει φτάσει σε ένα «μέλλον», όπου οι άλλες πόλεις μπορούν μόνο να ονειρεύονται. Η κινεζική πόλη, που φιλοξενεί περίπου 12 εκατομμύρια ανθρώπους, έχει πραγματοποιήσει μια πλήρη μεταστροφή στις ηλεκτρικές μεταφορές, με 16.000 ηλεκτρικά λεωφορεία και 22.000 ηλεκτρικά ταξί.

Τα περισσότερα από αυτά τα οχήματα κατασκευάστηκαν από την BYD, η οποία έχει την έδρα της στο Shenzhen και είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες ηλεκτρικών οχημάτων στον κόσμο.

Σύμφωνα με το βίντεο, υπάρχουν περίπου 180 αποθήκες για τα ηλεκτρικά λεωφορεία στην πόλη, με συνολικά 1.700 γρήγορους φορτιστές (συχνά 150 kW).








Στο βίντεο ένας από τους οδηγούς αναφέρει κάποια πλεονεκτήματα:
έχουν μηδενικές εκπομπές και δεν μολύνουν το περιβάλλον
δεν βγάζουν καθόλου θόρυβο
είναι εύκολα στη χρήση
είναι λιγότερο κουραστικά στη χρήση

Τα περίπου 6.000 λεωφορεία της εταιρεία Shenzhen Bus Company (μία από τις τρεις εταιρείες λεωφορείων) καλύπτουν περίπου ένα εκατομμύριο χιλιόμετρα την ημέρα.

Ο YouΤuber Fully Charged αναφέρει στο video “σκεφτείτε όλη αυτή τη ρύπανση που προκαλούσε το diesel στο παρελθόν.”

Η εταιρεία Shenzhen Bus Company διαθέτει επίσης ένα στόλο περίπου 5.000 ηλεκτρικών ταξί. “Οι πολίτες μας εδώ απολαμβάνουν καλύτερη ποιότητα περιβάλλοντος, καλύτερη ποιότητα αέρα, ως αποτέλεσμα της καθαρής ενέργειας”, δηλώνει ένας εκπρόσωπος της εταιρείας στο βίντεο.

Μία από τις προκλήσεις των ηλεκτρικών λεωφορείων και των ταξί είναι ο χρόνος φόρτισης. Για παράδειγμα, χρειάζονται περίπου δύο ώρες για τη φόρτιση ενός ταξί.

Σε μια προσπάθεια επίλυσης του προβλήματος σχετικά με το χρόνο φόρτισης η εταιρεία παρέχει μία καφετέρια, ένα εστιατόριο, ένα γυμναστήριο και ένα μέρος για ιατρικό έλεγχο, σύμφωνα με εκπρόσωπο της Shenzhen Bus Company στο βίντεο.

Όλα τα δεδομένα παρουσιάζονται σε μια τεράστια οθόνη στο κέντρο της κεντρικής υπηρεσίας μεταφοράς, που δείχνει τη θέση των οχημάτων σε πραγματικό χρόνο, την κατάσταση τους ή ακόμα και εικόνα από τις κάμερες (συμπεριλαμβανομένων των ταξί).



Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε εικόνες από την παράδοση του μεγαλύτερου στόλου ηλεκτρικών λεωφορείων από τη BYD.









Shenzhen: Η πόλη με τα 16.000 ηλεκτρικά λεωφορεία και 22.000 ηλεκτρικά ταξί Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Παρασκευή, Ιουνίου 25, 2021 Rating: 5 Μια καταπληκτική επιτυχία εξηλεκτρισμού σε μαζική κλίμακα Η Shenzhen είναι μια πόλη που έχει φτάσει σε ένα «μέλλον», όπου οι άλλες πόλεις μ...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: