728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Γιορτάζουν σήμερα οι σύγχρονοι «ήρωες» της Πρέβεζας

Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών η σημερινή, 12 Μαΐου, αφιερωμένη στους νοσηλευτές για την ανεκτίμητη προσφορά τους στην κοινωνία και ειδικά τις ημέρες της πανδημίας του κορονοϊού.12 Μαΐου, Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών – Το μήνυμα της Δ/τριας Νοσηλευτικής Υπηρεσίας Πρέβεζας Κατερίνας Αραβανή


Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών η σημερινή, 12 Μαΐου, αφιερωμένη στους νοσηλευτές για την ανεκτίμητη προσφορά τους στην κοινωνία και ειδικά τις ημέρες της πανδημίας του κορονοϊού.

Αποτελεί την ελάχιστη πράξη ηθικής ανταμοιβής στο έργο και την προσφορά των Νοσηλευτών σε όλο τον κόσμο.

Οι νοσηλευτές του Νοσοκομείου Πρέβεζας, οι σύγχρονοι «ήρωες» της πόλης μας, ως αφοσιωμένοι επαγγελματίες στον χώρο της υγείας, στάθηκαν και στέκονται δίπλα σε κάθε άνθρωπο, να τον φροντίσουν και να ανακουφίσουν τον πόνο του, κάθε στιγμή και κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες.

Και βιώνουν μαζί του της χαρά και τη σωματική και ψυχική ανάταση.


Με αφορμή την σημερινή ημέρα η Δ/τρια της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου Πρέβεζας στέλνει το δικό της μήνυμα:

“Το θέμα του φετινού εορτασμού, σύμφωνα με το Διεθνές Συμβούλιο Νοσηλευτών (ICN), είναι:

“Οι Νοσηλευτές ηγούνται και καθορίζουν το μέλλον της υγειονομικής περίθαλψης”.

Τη φετινή χρονιά είμαστε όλοι περισσότερο φορτισμένοι, συναισθηματικά και σωματικά, εξαιτίας του τιτάνιου αγώνα που δίνουμε εδώ και 16 μήνες για την αντιμετώπιση της πανδημίας Covid-19.

Επισημαίνονται ορισμένα παγκόσμια στατιστικά δεδομένα του Διεθνούς Συμβουλίου Νοσηλευτών (ICN):

Από τις 31 Ιανουαρίου 2021, έχουν καταγραφεί 2.710 θάνατοι Νοσηλευτών από Covid-19 σε 59 χώρες.

Παγκόσμια, το Νοσηλευτικό προσωπικό εκτιμάται σε 27.8 εκατομμύρια Νοσηλευτές. Η έλλειψή του πριν την πανδημία είχε υπολογιστεί στα 5.9 εκατομμύρια. Εκτιμάται πως οι τρέχουσες ελλείψεις προστιθέμενες στη γήρανση του ήδη υπάρχοντος Νοσηλευτικού προσωπικού, θα μπορούσε να οδηγήσει σε παγκόσμιο έλλειμμα έως και 13 εκατομμύρια Νοσηλευτές έως το 2030.

Ένας στους έξι Νοσηλευτές στον κόσμο, αναμένεται να συνταξιοδοτηθεί στα επόμενα 10 χρόνια.

Σε πρόσφατη έρευνα του ICN ένα χρόνο μετά την πανδημία, παρατηρούνται αυξημένα ποσοστά Νοσηλευτών να εγκαταλείπουν το επάγγελμα. Εκτιμάται πως ο εξαιρετικά μεγάλος φόρτος εργασίας, η ανεπαρκής διάθεση πόρων, η εξάντληση και το άγχος, θα οδηγήσουν στην έξοδο ακόμη περισσότερους Νοσηλευτές με τη λήξη της πανδημίας.

Οι ψυχοσωματικές επιπτώσεις της πανδημίας στους Νοσηλευτές είναι ήδη εμφανείς. Το εύρος τους επί του παρόντος είναι άγνωστο και το μέλλον αβέβαιο. Όπως αβέβαιη εξακολουθεί να παραμένει και η ένταξή μας στα βαρέα επαγγέλματα…

Τα αποτελέσματα της πανδημίας είναι πραγματικά και κινδυνεύουν να βλάψουν το νοσηλευτικό επάγγελμα για τις επόμενες γενιές. Οι κυβερνήσεις παγκοσμίως οφείλουν να δράσουν άμεσα και να σχεδιάσουν εκ νέου τα συστήματα υγείας έτσι ώστε να μην κινδυνεύσει άδικα ποτέ και καμία ζωή.

Έως σήμερα στο Νοσοκομείο μας, εκτός από τους αναμενόμενους ασθενείς, έχουμε νοσηλεύσει 540 ύποπτα και 35 επιβεβαιωμένα περιστατικά Covid-19. Στο Τμήμα των Επειγόντων Περιστατικών αντιμετωπίστηκαν πάνω από 270 επιβεβαιωμένα περιστατικά και φυσικά όλα τα ύποπτα. Έχουν πραγματοποιηθεί περίπου 4.415 (από αυτούς 228 βγήκαν θετικοί) μοριακοί έλεγχοι (PCR) από την αρχή της πανδημίας και 2.172 rapid tests από το Νοέμβρη του 2020 που διατέθηκαν. Από τον Φεβρουάριο του 2021, έχουν γίνει περισσότερα από 15.000 rapid test στην πύλη του Νοσοκομείου μας από τους Νοσηλευτές του ΕΟΔΥ.

Έως σήμερα έχουμε πραγματοποιήσει περισσότερους από 8.000 εμβολιασμούς, χτίζοντας ένα τείχος προστασίας που πιστεύουμε ότι γρήγορα θα μας βοηθήσει να επανέλθουμε ομαλά στην καθημερινότητά μας.

Γι’ αυτό εκφράζω την αμέριστη ευγνωμοσύνη και συμπαράστασή μου μαζί με τα θερμότερα συγχαρητήρια σε όλο το προσωπικό της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας (Νοσηλευτές, Επισκέπτες Υγείας, Μαίες, Τραυματιοφορείς και Β. Θαλάμων) του Νοσοκομείου μας, που με αυταπάρνηση και ανιδιοτέλεια έχει ξεπεράσει τον εαυτό του στην προσφορά προς τον συνάνθρωπο.

Χρόνια Πολλά”.

Γιορτάζουν σήμερα οι σύγχρονοι «ήρωες» της Πρέβεζας Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Τετάρτη, Μαΐου 12, 2021 Rating: 5 12 Μαΐου, Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών – Το μήνυμα της Δ/τριας Νοσηλευτικής Υπηρεσίας Πρέβεζας Κατερίνας Αραβανή Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών η...

Ετικετες

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: